Şimdi Ara

Performans: 2GB'den fazla belleğin varsa Win7 sanal belleğini düzenle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz gün anakartım ve ramlerim yeni geldi. Tabi win7 64ü yeniden kurdum. Sanal belleğe baktım 8gb! Oha dedim ne oluyoz. Eski sistemde 2gb ram vardı onun sanal belleği de 2gb idi. Yani başka arkadaşlar bakarsa ve bunu onaylarsa win7 tam olarak "ne kadar para, o kadar köfte" politikası uyguladğı anlamına gelir.

    Tabi böyle olması tabi performansı etkiliyor. Ben sanal belleği 2048mb'ye çektim ve performansta gözle görülen bir değişiklik oldu.

    2gb üzerinde rame sahip olan arkadaşlara umarım bir faydamız dokunur.

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana_11 -- 26 Ekim 2011; 12:08:11 >



  • Ben tamamen kapattım büyük bir rahatlama oldu pcde.
  • Yeni kurulmuş Windows 7'de fiziksel belleğin üzerinde bir miktarın sanal bellek olarak gelmesi de ilginç. Modifiye edilmiş imajlardan falan mı kurdunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedevilcate

    Yeni kurulmuş Windows 7'de fiziksel belleğin üzerinde bir miktarın sanal bellek olarak gelmesi de ilginç. Modifiye edilmiş imajlardan falan mı kurdunuz?

    Ben msdn kurdum sp1 li ama 6gb ayırmıştı.
  • Görmem lazım.
  • Bende de kapalı sanal bellek.
  • Kurduğum versiyon ilk hali, yani sp1 bile yok içinde. Keşke modifiye olsaydı sp1 çekmekle uğraşmazdım. Bana sorarsanız sanal belleği tamamıyla iptal etmekte windows'ta performans düşüklüğüne neden oluyor. Çünkü windowsların tüm versiyonları, işlem sırasında ilk baktığı yer sanal bellekleri oluyor. Bence sanal bellek miktarını kendiniz tayin ederseniz çok daha iyi performans alırsınız ve max 2gb'ye kadar olması önemli.

    Tabi herkeste 2gb ve üzeri ram olduğunu varsayımından yola çıkıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana_11 -- 27 Ekim 2011; 9:47:24 >
  • bu sanal bellek miktarini nasil ayarlayacaz... ?
  • Bu sanal bellek miktarını nereden düzenliyoruz
  • bu konu daha once de konusulmustu ben uyguladim ve sanal bellek hatalari aldigim icin normale cevirmistim
  • 4GB ram kullananlar sanal belleği tamamen kapatınca bazen sorun yaşayabilir.
    bende mesela Call of Pripyat oyunu ram yetmeyince oyundan atıyordu, sanal bellek bulamayınca.
    bu durumlarda sanal belleği miktarını düşürüp sabitlemek çözüm oluyor, mesela 1GB olarak.

    8GB ve üzeri ram kullananlar sanal belleği tamamen kapatırsa epey fark hissedecektir.
    uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım...
  • Eve gecince deneyecegim. Kesin abartili miktarda ayirmistir kendine.
  • Sanal' ı kapatarak oynadığım Bf3'de oyundan masaüstüne döndü ve sanal bellek hatası verdi. İşletim sisteminin kurulu olduğu "C" sürücüsü yerine "E" sürücüsünde sistem yönetimli boyut olarak ayarladım.Sorunsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xMANİTUx

    Sanal' ı kapatarak oynadığım Bf3'de oyundan masaüstüne döndü ve sanal bellek hatası verdi. İşletim sisteminin kurulu olduğu "C" sürücüsü yerine "E" sürücüsünde sistem yönetimli boyut olarak ayarladım.Sorunsuz.

    Sorun yasamaniz 4gb ram ile gayet dogal.6gb ve ustu raminiz varsa kapamalisiniz ki benim sahsi tavsiyem 8gb ve ustudur.Eger ram yetersiz gelirse pc nizin direk kilitlenme veya reset atma ihtimalide var unutmayin.
  • 6gb ramlerim var.Birisi bana yardımcı olsun.Nereden bakabilirim şu sanal bellek düzenleme menüsüne.Birde 6gb varsa kapat vs demişsiniz neyi kapatıyoruz anlamadım.Mobil giriyorum büyük sayfalar açılmıyor o yüzden soruyor.
  • 3 gb ram var bir miktar düşüreyimmi?
  • @sulaymangonca

    müşavir nikli arkadaşın verdiği linkte video lu anlatım vr.. izleyebilirsen çok rahat yapabilirsin...

    @farcry535

    4gb bile yetersiz geliyor 3 gb için giç düşünme bence ama deneme amaçlı yapabilirsin... ben 4gb ramla denemiştim chrome de üst üste sekme açınca uyarı verdi sekmeleri kapadım bende sonra ayarı eski haline getirdim

    bu arada benimde bi sorum olacak... kendimiz değer verirken en düşük ve en yüksek değerin anlamı nedir... en düşük 16 mb demiş.. bunu 16 yada 100 yapmanın ne gibi farkı olr aynı şekilde en yüksek değer içinde az yada çok girmenin ne gibi faydası olr
  • arkadaşlar bende durum şöyleydi sistem ototmatik ayarlamış bu şekilde kullanmışım ama çok ilginçtir explorer açıyorum ram dolana kadar fiziksel bellek bir türlü dolmuyor pagefile.sys ye bakıyorum tabiki hardiskte şişiyor yani otomatikte olunca çok kötü fiziksel bellek daha bitmeden harrdiskten yiyor ve performasn kötü oluyor tabikki bende busefer kapadım sanal belleği yani otomatikten çıkartıp yok dedim ayarlarına yendien expolerer açtım ram dolana kadar busefer sistem 2.53gb te sanal bellek hatası veriyor oyunda ise 3.53gbe kadar hatasız gidebiliyor neden 4gbe kadar gitmiyor windows 7 zaten1,5 gb kullanarak başlıor açılışta daha 1.5gb ramimi neye saklıyor birinci sorum bu 2.sorumda biz elle ayarladığımızda en düşük boyutu ram boyutu kadar en büyük boyutuda 2 katı kadar ayarlıyoruz bunu biliyorum fakat elle ayarlağımızda otomatik ayarlandığındaki gibi hardiskle birlikte fiziksel beleğimi kullanıyor yoksa fiziksel bellek bitincemi harrdiski kullanmaya başlayor. başlangıç boyutu ne oluyor hiç anlamamışım bukonuyu 8senedir demekki. Okadar kötükü sanal belleğin fiziksel bellek ile çalışması çok kötü. Bu arada işletim sistemim w7 ultimate v7600 64 bit 4gbram bu konuda fikri olan varsa adam gibi lütfen bişeyler söylesin.

    Not:Şunu Anladım en büyük boyut harrdiskte kullanacağı maxiumum alanı gösteriyor ondan daha fazlasını kullnamaz mesela 4000mb verdiğinizde harddiskte pagefile.sys boyutuda kullanmasınızda 4000mb gözüküyor muhtemelen geçmiyor otomatikte ise 4000 mb pagefile.sys dosyası oluşturuyor ve kullandıkça 5000mb ve üzerine çıkabiliyor bunu dosya boyutundan görebiliyorum. Ama bu başlangıç boyutunu hiç anlamadım değim gibi mesela başlangıç boyutunu 4000mb seçtim fiziksel bellek 4000mb geçincemi harddiskten kullanmaya başlıyor bilmiyom zaten fiziksel bellek 4gb yaklaştıkça pc kafayı yiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 22 Kasım 2011; 20:42:18 >




  • EVET BİRİSİ AÇIKLAYICI BİR ŞEKİLDE ANLATIR BİZEDE ÖĞRETİRSE BİZDE BU SANAL BELLEK AYARLARINA Bİ EL ATALIM ARTIK :) 8GB RAM KULLANIYOR SANIYORUM Kİ BAYA BİR ARTIŞ OLUR.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.