Şimdi Ara

Peoguet 307 1.4 HDI 2005 Acil Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yarın peoguet 307 1.4 HDI alıcam ama almadan 1gun once tavsiyelerinizi ogrenmek isterim. Tam olarak maxsimum 32milyar verebilirim arabaya ve bu durumda en uygun dizel bu araba. Bu işi yarın halletmem lazım 307 ile irlikte sahene ozellikler geliyo. Ama yinede içimde bir merak kaldı kullananlarınız varsa arabadan memnunmusunuz yoksa şikayetçimisiniz. Bu arada kesinlikle benzinli ve tofas ve 2. el araç almayı dusunmuyorum eger baska araba onerecekseniz buyu dikkate alın. Sizce Peoguet 307. 1.4 2005 Yani 0 aracı alayımmı.











  • Dostum birincisi sakın 1.4 dizel alma.75hp motor inan 307 yi kaldırmıyo.Sollamalarda acayip hantal.Araba bırakta kamyonların arkasından gideyim diyor.Ama 1.6 yeni nesil dizelini alırsan sözüm yok 110hp lik dizel.İşte o araç seni zor durumda bırakmaz.Ama 307 nin konforu konusunda bişe diyemem.Gerçekten arabanın konforu için KERESTE diyolar.Yine de karar senin?Ben sana eski kasa focus 1.8tdci 115hp öneririm.Ama onunda vergisi biraz yüksek ve de kasa değiştirdi.Ama 307 de karar kıldıysan kesinlikle tercihin 1.6hdi olsun.
  • daha uygunu yok, bence hiç düşünmeden al.. focuslara da bir bakabilirsin aslında.
  • konforu için kereste kim diyor ya? yalan yanlış şeylerle oyalanmayın. içine bindiysen görüşlerini aktarırsın, adamın içine ukte düşürme bu saatten sonra. 307'nin iç hacmi gerçekten inanılmaz geniş ve ferah, ayrıca koltukları da oldukca rahat.
  • megane 2 lere bakmanı öneririm...her şeyiyle mükemmel bi oto...
  • Otomobil dışarıdan göründüğü kadar konforu güzel değil.Süspansiyonları sert olduğu için en ufak yol bozukluklarını bile içindeki yolculara yansıtıyor.Ben asılsız görüşleri kesinlikle savunmam.Aracın tek sorunu süspansiyonların sert oluşu ve yolcuları çok sarsması.Ama yol tutuşu bi o kadarda iyidir.
  • 110 luk pejo yakışır tofaş mofaş hikaye pejo almayı düşünen adama tofaş önerilirse komik olur.. 32 milyara da 110 luğunu alamassın sanırım o da ayrı bi durum... corsa 1.3 cdti njoy olabilir o paralara full paket.
  • Emre Kardeş
    ben de senin gibi araba almadan önce bir hayli kafa patlatmıştım ve dizel için 307, corsa ve polo arasında kararsız kaldım.Üç araca da bindim.ama acıkcası 307 kadar rahat geniş ve konforlu olan bu üçlüde yoktu.hakikaten 307 ayrı bir segmente hitap ediyordu.Arabanın standart donanımı cok iyiydi.6 hava yastıgı yol bilg 5 li cd changer klima gibi ozellikler 32.5 luk fiyatın içindeydi.Bu üçlü içersinde iç tasarım olarak oldukca hostu.Ama işin gerçeklkerşi oyle değil.1.4 dizel olan modeli arabayı tam olarak kaldıramıyor ve çekişten düşürüyor.Araba biraz hantal ve agır bu yuzden motor aracı kaldıramıyor.Ben sonucta corsa aldım ve corsa ile kıyasladıgımda corsanın torku 307 den daha fazlaydı ve ustelik 307 den yaklasık bi 100 kg daha hafif olması, corsayı 307 e gore daha seri yapıyordu ki corsa 70hp.Pejo ile konustugumda adamlar bana 1.6 dizelin daha uygun oldugunu soylediler.tabi ilk basta inanmadım ama piyasayı arastırınca ve 307 1.4 dizeli satan insanlarla konusutugumda sikayeet olarak benım yukarıda saydıgım noktaya temas ettiler.307 alamamak içimde ukte kaldı ama 1.6 sına da o kadar para veremezdim.İç konforu, dış tasarımı, guvenliği, fonksiyonelliği ile tam bana göre bir arabaydı.Corsa alırken hem sevindim hem de 307 alamadıgıma uzuldum.Ama şimdi memnunum.
    Poloyu ise ilk etapta eledim.Çünkü 1.4 dizelde 2 renk opsiyonu vardı.kırmızı ve beyaz.ayrıca ancak basicline modelini alabilecektim ve onda klima haricinde hiç bi standart donanım yoktu.merkezi kilit dahi koymamışlar.bu cok sinirimi bozdu ve ben de 307-corsa secenegine indirdim.ayrıca polo dizel de oyle bir ses geliyo ki ilk defa dizel kullanan için cok rahatsız edici bir ses ve buna da sinir oldum.bu üçlüde en az sesi corsa verdi.acıkcası iyi bir ses yalıtımı var içerden ses cok az geliyor.bu da corsa tercih sebeplerimden biri.
    Kısaca sana sunu soyleyeyim.307 guzel araba ancak 1.4 unu ben pek tavsiye etmiyorum.gercekten 307 istiyorsan 1.6 almanda fayda var ama aradaki fiyat farkına degmesi için gercekten 307 sevmen lazım.




  • Megane 2

    Galiba su günlerde 34000 YTL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beirut -- 3 Nisan 2005, 12:58:15 >
  • peugeot 307 1.6 hdi nin anahtar teslim fiyatı 36.000 ytl.Bence biraz daha bekle Ford Focus' un dizeli de çıksın ve yaza doğru yeni jenerasyon araçlar gelsin iş rekabete girecek ve fiyatlarda indirime gidilecek.Ama 32.000 ytl verebilirim diyosan biraz daha sık dişini 4.000 ytl daha koy 1.6hdi al.Gerçekten performans yönünden pişman olmazsın.Şahsen kesinlikle ben 307 nin 1.4 hdi sine para vermem.307 alacaksam 1.6 hdi alırım
  • yeni gelcek olan diesel focuslar 35 milyardan başlıcakmış galiba

    arabalarda haziran gibi gelcekmiş

    şimdi 35 diolar ama hazirana kaç milyar olur belli olmas sen en iyisi focus u beklemeden bişiler al...
  • Eğer taksicilik yapmayacaksanız ve sürekli araç kullanmayacaksanız dizel araca gerek yok.

    Gidin 28.000 YTL'ye 1,4 Peugeout 307 alın.
  • ben focusu beklesin demiyorum.yani o araba ve onun gibi birçok model yazı bekliyo.yazın iyi bir rekabet olacak diyorum.ama madem arkadaş 307 de karar kıldı 1.6 hdi alsın.1.4 hdi alırsa çok pişman olur?Bu konuda haklımıyım? haksız mıyım?
  • Arkadaslar ben 307 yi sipariş etmiştim ama şimdi içime bir kurt düştü. Focuslar bu arada 38den baslıyo dizel ve vergiler
    ucuk.Şimdi ne yapcam ben en fazla 32 milyar verebiliyom offf offf. Yaza kadarda bekleyemem bunun bu hafta halledilmesi gerek
  • Bu arada tofaş almamamın birinci sebebi ise tofaş para için müşteri kaybetmeyi seçen bir firma tabi başka sebeplerde var ama bu en önemlisi 2000 yılında aldığım siena 0 boyalı çıktı ve karşılığında hiçbir cevap alamam
  • bütcen o kadarsa zaten focus alamazsın dizel 307 en iyisi
  • Dostum yine de sen bilirsin.Bütçen o kadarsa yapacak birşey yok.Sonuçta o da bir 307.Sadece performans yönünden biraz düşük olacak o kadar.Ama sana bir tavsiyem daha var.şimdi sen 75hp lik 307 yi al ve servisinle konuş.Power System diye bir sistem var (www.powersystem.com.tr ).Bu sistem senin dizel aracına yaklaşık 25hp güç, 45nm tork ve %10 a varan yakıt tasarrufu sağlayacak.Eğer bu sistemi taktırdığında garanti dışına çıkmaz ise aracın hemen gidip taktır paran olunca.Bu sefer aracın 100hp olacak.Bu da 307 için ideal bir değer olur.




  • Arkadaşlar gerek burdaki yorumlarınız gerekse takınıdık galerici ve otocuların verdiği fikirler doğrultusunda 307 siparişimi yarın iptal ettircem. Ayrıca su anda Fordtan yeni geliyorum ailemide ikna ettimn Ford Focus 1.6 TDI Sedan almaya karar verdik ama malesefki arabanın ilk teslimatı Haziran ayında başlıyo ama bence focusa değer merak edenler içinde araba 37 Milyar ama Hazirana kadar umarım değişmez. Bu arada yeni focuslarda 1.8 TDI yokmus yalnızca 1.6 varmıs. Eğer biraz daha zorlarsam C-Max 1.6 TDI da alınabilir:D ama bakacaz.




  • Arkadaşım en iyisini yaptın.Bak pişman olmayacaksın.Bende FOCUS hastasıyım bundan önce focus 1.6sw kullandım.Focus hatchback felan.Babamla görüştüm birkaç işimizden sonra bizde 1.6tdci focus alacaz allah izin verirse.Aracın 1.6tdci motoru 109hp güç ve 240nm tork üretiyor ve sanırım bu tork maksimum 280nm ye kadar çıkabiliyor.(Sollamalarda ve tam gaz kullanımlarda).1.6tdci motor c-max modelinde de kullanıldı ve testlerde aracın 2. vitesten 3. vitese geçişlerde bile güçlü torkun etkisiyle patinaj çektiği belirtilmişti.Ben inanmadım ve c-max tdci sahibi olan bir arkadaşıma bu konuyu anlattım ve test edelim bakalım dedi.gerçektende araç çok seri ve 3. viteste bile patinaja düşmek mümkün.Dediğim gibi pişman olmayacaksın.Ford FOCUS C-MAX 1.6 TDCI nin testini okuduğum yerwww.autoshow.com.tr adresinde.Buradan testlere girip modelini belirledikten sonra istediğin araca ulaşabilirsin.Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.