Şimdi Ara

Pentax K10D su altı fotoğrafçılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum havalar sıcak deniz kıyısında yaşayan herkes denize giriyor hemen hemen.

    Hazır fırsat bulmuşken denizlatını şöyle bir fotoğraflayayım istedim.Pentax K10D için sualtı setlerini araştırdım şöyle üstünkörü.Aranızda sualtı fotoğrafı çekmiş olan var mı?Pentax k10d de liveview olmadığı için manuel lens kullanamayız sanıyorum deniz altında O yüzden AF lensler gerekecek.Denizin ışığı kırıcı etkisi olduğundan ek aydınlatma gerekecek sualtı çekimleri için.Bunun için gerekli aydınlatmalar nasıl yapılır ?

    Bir de sualtı kiti bulabileceğim bir yer var mı Türkiye de ?(pentax K10D için )

    Ek olarak sualtı çekim yaptıysanız karşılaştığınız sorunlar ya da bunu yaparsanız daha iyi olur dediğiniz tavsiyeler var mı acaba ?







  • Deli işine hoş geldiniz, bütçenin ağzını açmaya hazır olun

    Türkiye'de Sirkeci'de getiren 1-2 yer haricinde bulmak zor, Karaköy'de bunu makineye göre kalıplayıp yapan bir yer de vardı güvenirseniz. Housing alcaksınız, kullancağınız lense göre housing'e port alcaksınız (makro, geniş açı vs) Işık kolları ve sabit ışık veya flaş olarak aydınlatma sistemi vs vs...


    Eğer bu işi ilerletcekseniz, Scubayla aranız var ise yatırım yapılır fakat öyle eş dost su altında dalıp çıkarken diyorsanız kompakt bir makine ve housing alın.
  • onca masrafa ve uğraşa değmez..

    bir G10 birde su altı aparatı, tamamdır..
  • @PlutosDaddy
    Housing bulmak bu kadar zor iken sanırım biraz zor denizaltı çekimi yapmam.Fiyatları nelerdir yine de bir kaç yerle görüşeyim fiyat sorayım.Denizaltında belgesel tadında kareler çekmek istiyordum.Dalgıç bir arkadaşım var,onla beraber 10-15 metre ya da daha fazla dalıp ahtapot,müren vb bilinir ama fotoğraflanabilecek güzel deniz canlıları çekmekti amacım

    @Novarix

    Pentax k10D den vazgeçmem
  • Serbest dalıştan bahsediyorsanız zaten biraz daha artıyor zorluk, ışık ayarlamasıydı, kocaman kütleyi dibe indirmekti derken nefes kalmaz Ben yine kompakt diyorum, hem genel olarak cüzzi hem de gerçekten iş görüyor. Ben yıllarca çok eski bir model kullandım hiç yarı yolda bırakmadı (betona düşüp housingi patlayana kadar)
  • Çok paranız yoksa NovariX +1. G11 veya G12 de olur.
    Çok paranız varsa 5D tarzı tam kare bir makine ve onun su altı kabını almaya çalışın. Bu işi ciddi olarak yapmış bir abim iki 5D kullanıyor. En çok 50mm f2.5 makro ve 17-40'ı sevdiğini söylüyordu.
  • @PlutosDaddy

    serbest dalış ve tüplü dalış olarak düşünüyorum.

    @ ozturert

    housingler araştırdığım kadarı ile materyali ve özellikleri ile oldukça pahalı olabiliyor.Ucuz bir tercih yapamayacağım sanırım.Araştırmaya devam ediyorum.

    Bu arada örneğin zoom lens ya da tele lens benim için su altında sorun olur mu görüntü kaybı açısından ?
  • Makineden fazla para harcayamayacaksan (sadece foto ekipmanına), dlsr danda vazgeçmem diyosan ozaman sen vazgeç bu sevdadan. Ben bı ara baya kafayı taktım, tr de adam gibi housing getiren yer yok, yurtdışı fiyatı bile bı makine parası, Flas falan dahil değil, ayrıca dalgiclikla ililgili deneyimin yoksa ona birde önce eviim ve ekipman için para ve zaman harcayacan. Hevesini kırmak istemem ama zor is vesselam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem

    Makineden fazla para harcayamayacaksan (sadece foto ekipmanına), dlsr danda vazgeçmem diyosan ozaman sen vazgeç bu sevdadan. Ben bı ara baya kafayı taktım, tr de adam gibi housing getiren yer yok, yurtdışı fiyatı bile bı makine parası, Flas falan dahil değil, ayrıca dalgiclikla ililgili deneyimin yoksa ona birde önce eviim ve ekipman için para ve zaman harcayacan. Hevesini kırmak istemem ama zor is vesselam.


    Ekipmana harcarım harcamasına da ilk önce neler gerek nelerden vazgeçmem gerek nasıl bir alan beni bekliyor onu öğrenmek istedim
  • Sepyeni unutman öyle ki artık ayarlama ihtiyacı duymayacak kadar alışık olman lazım. Ekipman ve ışık bilgisini su üstünde yutmuş olman lazım ki su altında cebelleşmeyesin. Ekipmanı yatırım yapmadan önce tanımalı ve iç ekipmana göre adım atmalısın; atıyorum "geniş açı portu olmadan bir balık gözü vs kullanamazsın" gibi... Housing almakla bitse keşke, her adım para
  • Oldukça fazla araştırdıktan sonra iki body ücreti vereceğimi anladım .En iyisi başlangıç olarak olmpus tough 3000 3 metreye su basıncına kadar dayanıklı bir kompakt aldım.Ufak denemelerden sonra su altı fotoğrafçılığının iyi olup olmadığına karar vereceğim.Cevap veren ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • ben de düşünmüştüm bunu da tatile gitmeden ikici el Canon d10 alıp giderim diye düşünmüştüm
  • G serisi bu işte hem iyi hem de oldukça ekonomik. Yanılmıyorsam G serisi için sualtı kapları 500-600 TL civarındaydı (daha da ucuz olabilir), uzun süre önce bakmıştım.
  • olympus 3000 in performansı şimdilik iyi gibi duruyor ama 3 metrelik basınç az geldi artık duruma göre bakacağız
  • Hocam fotoğrafları buraya koyabilirseniz,biz de bilgi sahibi oluruz :)
  • Fotoğrafları burada paylaşabilirseniz,biz de bilgi edinmiş oluruz. :)
  • Su geçirmez makineyi su geçirmez kap ile kullanırsanız daha derine sokabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Su geçirmez makineyi su geçirmez kap ile kullanırsanız daha derine sokabilirsiniz.

    +++

    Housing bakabilirsiniz illa SLR sistem kullanmak istemiyorsanız.

     Pentax K10D su altı fotoğrafçılığı


    250$ civarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.