Şimdi Ara

PCyi laptop dan kontrol etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evde düşük seviye laptop var. bazen odam sıcak oluyor ve masaüstü kullandığımdan rahat olamıyorum özetle pcyi laptopdan kontral edip oyun oynuyucam aynı internete bağlı olabilirim internetim orta seviye hangi uygulama ile yapabilirim





  • ardanc A kullanıcısına yanıt
    Gecikme olacağı için pek önermem ama Anydesk, TeamViewer gibi ekran paylaşımı yapan bir uygulama kullanabilirsiniz. Lan üzerinden de ScreenTask isimli bir uygulama var, alternatif olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Forumdaş,


    Anydesk, Teamviewer gibi uygulamalarla olur ama mümkün olduğunca başka serverdan kaçınmalıyız ki gecikme olmasın (O uygulamaların ayarlarında sırf LAN üzerinden ayar var mıdır bilmiyorum)


    Aslında sistemlerin Windows Pro ve üstü sürümlerse; muhtemelen Remote Desktop Connection / Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanabiliyor olursun. Yani ayrıca başka bir uygulama kurmana gerek yok. Bu sistem için internet bağlantısına da gerek yok, sadece modeme bağlı olmaları yetiyor.


    Bu sistem çok sağlam da olsa güvenlik zafiyeti olabiliyor, bu nedenle şifrelerin güçlü olsun ve kullanmadığın zamanlar bu sistemi kapat. Ayrıca beğenirsen ama güvenlikten yana şüphelerin olursa, talebin üzerine detaylı bir güvenlik duvarı ayarı paylaşabilirim.


    Şimdi Remote Desktop Connection / Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanabilmek için;


    1 - Masaüstü bilgisayarında Win+R yap, systempropertiesremote yaz. Remote Desktop / Uzak Masaüstü kısmında "Bu bilgisayara uzak bağlantıya izin ver" seçeneğini aç. (Home versiyonu kullanıyorsan bu seçenekler olmaz) (Nasıl göründüğünü şöyle Google aramasıyla göstereyim, buraya tıkla)


    2 - Sonra laptop'ında Win+R yap, mstsc yazıp çalıştır. Adres kısmına bilgisayarının IP* adresini yaz, örneğin 192.168.2.4 gibi, sonra kullanıcı adını yaz. Bağlan dediğinde, şifreyi de girince oldukça kesintisiz ve akıcı bir şekilde bağlanıyor olacaksın. (Masaüstü bilgisayarında oturum ekranı olacak, kullanamıyor olacaksın)


    * Not: Bağlanacağın bilgisayarin IP adresini bilmiyorsan: Masaüstü bilgisayarında Win+R yap, cmd yaz. Komut satırında ipconfig yaz. Orada IPv4 Address şeklinde çıkar, 192.168'li bir adrestir. Bu IP adresinin değişmemesi istiyorsan, modemden rezerve edebilirsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.