Şimdi Ara

PCX'ler neden hep yatmış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2. el motor almak için bir süredir ilanları takip ediyorum. PCX de baktığım modellerden biri. Dikkatimi çeken bişey var; bu PCX'ler neden hep yatmış, sağı solu çizikli motorlar görüyorum hep. Bu dün akşam aklıma takıldı. Bu modeli çok beğenmeme rağmen bu durum ve fiyatının yüksekliği tercih etmemde kararsız kalmama sebep oluyor.

    Tekeriniz düz bassın.



  • Guzel bir tespit. PCX'ten kaynaklanan ozel bir sorun oldugunu sanmiyorum. Motorlar yatabilir ama PCX yqtti mi her yerinden belli ediyor. Cogu scooter yatinca alt kenar cikintilari ve gidon yere deger. Fazla rahatsiz edici bir goruntu olmaz. Bazilarinin yattigini anlaman dinine girip incelemedikce mumkun bile olmaz. PCX yatinca neredeyse tum grenaj berbat oluyor. Sanki taklalar atmis gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir forumda scooterlar virajda yatılmaz diyorlarsı sonuç düşme olabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125'liği genelde yeni başlayanlar tercih eder, onlarında kaza yapma yatırma ihtimali daha fazla
  • Tamam güzel scooter da bu pcx çok pahalı . Pcx 2.el piyasasının neden bu kadar hareketli olduğunu da sorgulamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stock lastikler+başlangıç motosikleti+scooterlarda yan ayaklığa fazla yük binmemesi
    Onun dışında mükemmel bi alet :)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 10 Ekim 2013; 11:41:00 >
  • @Vlkndnmz.

    Hocam sanırım haklısın. Birinci ihtimal daha kuvvetli. İlanlarda iyi lastik taktığını yazanlarin motorları daha temiz. Fiyatından dolayı herkesin ilk motoru olamaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünümü güzel, maxi scooter gibi duruyor. Sahip olduğu teknoloji, az yakması, iyi bir başlangıç motosikleti, arkasında Honda gibi bir firmanın olması gibi etkenler yüzünden çok tutuldu. Şimdi baktım 6600 liraya satıyorlar. Bu scooter bir aralar 5000 lira seviyesindeydi. Bu talebi distribütör çok güzel değerlendirdi. 2.el fiyatlarının yüksek olması arz-talep dengesi yüzündedir.

    Sağının solunun çizik olması alan kişi yeni yeni öğreniyordur. Düşe kalka bir tecrübe edinmeye çalışıyordur. Bu yüzden motosiklete başlanacaksa 2.el alınması tavsiye edilir. Çünkü ister istemez düşüreceğiniz anlar olacak. Hem paranız daha az gider hem de içiniz acımaz.
  • PCX e çok güzel alternatif olarak motorumu öneriyorum.

    Sahibinden Satılık Daelim S3 123cc Maxi Scooter (Tertemiz 3800km) / ANKARA

    İlan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-daelim-sahibinden-tertemiz-daelim-s3-125cc-maxi-scooter-136647069/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 10 Ekim 2013; 15:29:54 >
  • Pcx guzel motorda keske 150 olaydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motora kötü diyen bir kişi daha duymadım. Benim takıntım, ilanlarda hep sağa-sola yatmış şeklinde belirtilmiş. Bu şekilde çok var. Diyorumki düşme olasılığı yüksek olan bir makina mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr.kh

    Pcx guzel motorda keske 150 olaydi


    O da mevcut fakat Türkiye'ye gelmiyor.

    http://powersports.honda.com/2013/pcx.aspx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DARBE

    Motora kötü diyen bir kişi daha duymadım. Benim takıntım, ilanlarda hep sağa-sola yatmış şeklinde belirtilmiş. Bu şekilde çok var. Diyorumki düşme olasılığı yüksek olan bir makina mıdır?

    Hayır, hatta sınıfındaki skuterlere göre 14 inç nispeten bütük lastikleri ve dizaynı ile dengeli bir skuterdir. Belki grenajı pahalı ise değiştirilmemiştir, o yüzden de gizleme imkanı yok. Grenaj 100-150 TL olsa satıcılar değiştirir ve yatması kalkması yok yazarlardı. Tabi benimkisi sadece teori. İkinci cümle teori, birinci cümle gerçek. Yani PCX dengeli motor.
  • Tahmin etmistim o guz3k gider bak
  • Tahmin etmistim o guz3k gider bak
  • Pcx lerin lastiği çok ince düşük süratlerde kolayca devrilebilir, genellikle sürenlerde acemi tayfası olunca sonuç belli. Screbeo 200 e bak
  • üzerinde gelen irc lastikler büyük sıkıntı. O yüzden yan yatmalar normaldir
  • Üzerinde gelen lastiklere "yenidir, biraz eskitip öyle değiştireyim, nasıl olsa önümüz yaz, çok sorun yaşamam" diyerek 3 bin km katlandım. "Katlandım" diyorum çünkü üzerine Michelin City Grip taktığım anda motorun değişen çekişi, yol tutuşu, ataklığı ve ekonomisini gördüğüm anda pişman oldum. Resmen motora eziyet etmişim o kadar zaman. Başka birisi söylese "atıyorsun, o kadar etkilemez, hele ki ataklığını, çekişini neden etkilesin" derdim; yaşayarak gördüm. Üzerinde gelen lastikler tek kelime ile o motorun prangaları ve yol tutuşları berbat. Hele ki yolda azıcık nem varsa vıcık vıcık kayıyor. O nedenle de o lastiklerle yatmamış motor bulmak çok zor. Zaten ya forumları okuyup tedbiren değiştiriliyor ya da yatırıp "Yusuf Abi"yle tanışıldığı için değiştiriliyor ama o lastiklerle bu motorun güvenliliği yok. Ön ve Arkaları 120 mm yaptım, komple karakteri değişti motorun ve fren emniyetine şaşırdım. Bir daha IRC mi.. ASLA!!!




  • Pcx ile gelen lastikler IRC marka çin malı lastiklerdir. ıslak ve kaygan asfaltlarda savrulur ve kayar bu nedenle dikkatli kullanılması gerekir. PCX 'in genel olarak aerodinamiği çok iyi ve dengeli bir motor ve kullanışı oldukça rahat. lastikleri Michelin City grip ile değiştirdiğinizde farkı sizde anlayacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *SaDRaZaM*

    Üzerinde gelen lastiklere "yenidir, biraz eskitip öyle değiştireyim, nasıl olsa önümüz yaz, çok sorun yaşamam" diyerek 3 bin km katlandım. "Katlandım" diyorum çünkü üzerine Michelin City Grip taktığım anda motorun değişen çekişi, yol tutuşu, ataklığı ve ekonomisini gördüğüm anda pişman oldum. Resmen motora eziyet etmişim o kadar zaman. Başka birisi söylese "atıyorsun, o kadar etkilemez, hele ki ataklığını, çekişini neden etkilesin" derdim; yaşayarak gördüm. Üzerinde gelen lastikler tek kelime ile o motorun prangaları ve yol tutuşları berbat. Hele ki yolda azıcık nem varsa vıcık vıcık kayıyor. O nedenle de o lastiklerle yatmamış motor bulmak çok zor. Zaten ya forumları okuyup tedbiren değiştiriliyor ya da yatırıp "Yusuf Abi"yle tanışıldığı için değiştiriliyor ama o lastiklerle bu motorun güvenliliği yok. Ön ve Arkaları 120 mm yaptım, komple karakteri değişti motorun ve fren emniyetine şaşırdım. Bir daha IRC mi.. ASLA!!!

    Tekerlekler (Ön) 5 kollu alüminyum döküm
    Tekerlekler (Arka) 5 kollu alüminyum döküm
    Tekerlekler (Ön) 90/90-14M/C (46P)
    Tekerlekler (Arka) 100/90-14M/C (57P)

    Motorun orjinal lastik ebatları bu.. 2 tekeride 120 mm yani 12 cm'ye çıkarmanız çok iyi olmuş.. Lastiklerinizin tam ölçüsü nedir öğrenebilir miyim ? Ayrıca fiyatı nedir ?

    Bu arada lastik ebatları mevcut janta uyuyor mu her hangi bi sıkıntı yaşadınız mı.. Mekanik anlamda motora her hangi bir zorlama yapar mı.. Tam ebat olmadığı için teker bilyasıns sorun yapar mı ?

    Bunları cevaplarsanız sevinirim.. Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.