Şimdi Ara

pci-e X16 slotu bozulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    Kısa bir süre önce kasayı memlekete götürmesi için kargoya vermiştim. Eve geldiğinde kurduğum zaman ekranda çizgiler oluşmaya başladı. Bende sorunun ekran kartından olabileceğini düşünüp çıkarıp tekrar taktım sonra şans eseri kasayı yan yatırıp çalıştırdığımda düzeldi, kasayı dik tutunca bozuluyordu ve yan şekilde 2 ay boyunca kullandım. Bende sorunun anakartın pci-e X16 slotunda olduğunu düşündüm. Geçen gün sorun tamamen ortadan kalktı çünkü monitörde görüntü alamıyorum. Bende ekran kartını çıkartıp başka bir bilgisayarda denedim ondada görüntü alamadık. Acaba sorun ekran kartında mıdır yoksa anakartın slotunda mıdır, nerde sorun olabilir ? Anakartın slotunu deneme şansım olmadı. Bende onboard ekran kartı ile idare etmekteyim. Ekran kartını garantiye yolladım anakartı da yollamalı mıyım? Yolculuk sırasında sarsıntıdan dolayı anakartın pci-e X16 slotu bozulmuş olabilirmi veya ekran kartı?
    Fikir verirseniz çok teşekkür ederim yardıma ihtiyacım var.

    Ekran kartı :Axle hd4870 512mb
    Anakart :Gigabyte MA785GM-UD2H







  • Benim GTX460 da driver güncelleyince aynı sorun oldu eski driveri yükleyince bişey yoktu göncderdim servise şimdik gtx260 güncel driverla sorunsuz kullanıyorum.
  • Ekran kartını başka pcde denemişsin ve çalışmamış.Sorun ekran kartında.
    Başka kart senin anakartta çalışıyorsa slot sağlamdır.
  • Slot zor bozulur ama senin sorun anakartta gibi gözüküyor.Aynı şekilde bana da oluyoda pc açılışında ekranda çizgiler oluşuyodu sonra driver güncellemesi çıktı artık oda olmuyo.Yada anakartın slotları bi temizle derim olurya.
  • hocam driverlık bişey olsa tamam halledilir de 2 anakartta da hiç görüntü alamıyoruz hiç açılmıyor yani ekran yok simsiyah. Başka ekran kartı denemek şansım olmadı işte, benim sorunum anakart da bozulmuş olabilirmi acaba?
  • Büyük ihtimalle ekran kartı yanmış. Yapıcağın tek iş başka bi ekran kartı alıp denemek.
  • evet arkadaşlar ekran kartım yanmış dün, gönderilen ekran kartım yerine gelen gts 250 sorunsuz çalışmakta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.