Şimdi Ara

PC neden açılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Gigabyte 8S648-RZ marka anakartım var.Dün pc yi açmak istedim açılmadı.Kasada ne hdd ne de power lambası yanıyor.Power düğmesine bastığım zaman sadece işlemcinin fanı çalışıyor.Powersupply i değiştirdim,anakart pilini değiştirdim ama olmadı.Problem nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim.

    İşlemci P4 2.4 Ghz , Twinmos 512 mb ram,ati radeon 9200 se 128 mb ekran kartı.,W.d. 80 gb 7200 rpm hdd.



  • bazı anakartlar üzerinde sigorta mandalları bulunur ve bios jumperi reset konumunda olabilir sisteme toprak hatı girmedi zaman kendini açmaya bilir illa kesip elektiri belli bi süre sonra açar tabi bu esna fareye elektirik gelir........
  • şimdi aklıma geldi geçen sene tam bahsettiniz gibi bi pc tamir ettim bulgular aynı ne yaptıysam olmadı ve sorunu buldum ses kartını sökünce pc çalıştı.....
  • Arkadaşım sorun işlemcinden ve ya anakarttan kaynaklanıyor olabilir. Benim görüşüm ise büyük ihtimal işlemci gibi. Yapabilirsen sök,kontrol et, gerekirse aüstündeki termal macunu yenile tekrar takıp dene. Kasa içerisindeki ramler,kartları kontrol et arkadaşım ufak bir ihtimal gevşeyen olabilir.Mouse, klavye gibi bağlantılarını söküp tekrar tak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geger -- 12 Şubat 2007; 17:08:43 >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim.
    Tüm söylediklerinizi deneyeceğim(Şu an işyerindeyim).
    değişik yorumları olan varsa onlarda yazarsa sevinirim çünkü kafayı yiyceğim :):)
  • Selamlar,

    powersupply üzerinden direkt anakarta giren 12' li bir kablo soketi vardır. Bu soket bozulmuş olabilir yada doğru voltaj gelmiyor olabilir. Soket uçlarının hangisine ne değerde voltaj geldiğini iyi bir şeklide öğrenip, sonra OHM metre ile ölçebilirsiniz.

    Soketten doğru voltaj geliyorsa, anakarttaki karşılığı bozulmuş demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.