Şimdi Ara

PC ATX'e Kısa Devre Yaptırmadan Çalışmıyor. Sorun Ne?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Kafam karıştı, çözemediğim bir sorun var.


    Elektriklerin kesildiği gün fırsat bu fırsat diyerek pc'nin içini temizlemek istedim. Tekrar toplayıp çalıştırdığımda ise açılmadı. Tüm parçalar doğru ve kablolamada sıkıntı olmamasına rağmen, anakart'taki güç ışığı dahi yanmıyordu. Telefondan bakarak ATX kablosundaki (24 pinli olan) yeşil ile siyah bağlantıları ataç yardımı ile kısa devre yaptırarak power supply'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğimi öğrendim. Anakarttan atx'i söküp güç kablosu takılıyken bunu denedim ve power supply'a güç geldi. Hatta cd-rom'a da güç verdim onu da çalıştırdı sorun yoktu. Fakat atx'i anakart'a taktığımda ışık bile yanmıyordu hiç tepki yoktu.

    Daha sonra aynı kısa devre işlemini atx anakarta takılıyken üst tarafından ataçla yaptım. Anakarta güç geldi tüm fanlar çalıştı ışıklar yandı. Güç düğmesine bastığımda da ekrana görüntü aldım hatta pc olağan şekilde çalışmaya başladı. Ne işlemcide, ne ram'lerde ne hdd'de ne de ana kartta sorun var, hepsi çalışıyor hatta şu an bu mesajı böyle yaparak çalıştırdığım bilgisayarımdan yazıyorum. Sorun şu ki, kısa devre yapmadan anakarta güç gelmiyor. Sorun neyde olabilir?

    Kabloları arkada toplayayım diye biraz gerdirmiştim. Atx'i ve kasa tuşlarının kablolarını. Kısa devreyle çalışınca sorun ATX kablosunda gibi geldi bana ama emin olamıyorum. Sorun hangi parçada olabilir? Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum gerçekten kafam karıştı.

    Anakart: asus p8 h77m pro
    PSU: thermaltake lp-700al2nh







  • Aynı sorunun videolusu burada:https://www.youtube.com/watch?v=nYb7UaWip8w (tesadüfen buldum, benim videom değil)
  • Anakart a takılan on panel power butonunun takılı olduğuna emin misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet takılı. Kısa devreden sonra o butona basmadan çalışmıyor zaten pc, görüntü gelmiyor.
  • Sorunu çözdüm aynı sorunu yaşayanlar için yazayım kısaca. 24pin atx kablosunda bazı kablolar yuvasından geriye doğru ayrılmış. Sorun bundan kaynaklanıyormuş. Sivri bir araçla (ben büyük çengelli iğnenin ucunu kullandım) tekrar yuvalarına oturtup anakarta takınca PC çalıştı. Sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.