Şimdi Ara

Pc açılmadan kapanıyor. (sorun biraz farklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar . başlıktada belirtdiğim gibi bilgisayarın düğmesine bastığım anda pc 3 5 sn sonra kapanıyor.bios göremiyorum bile . bende forumdan birşeyler araştırıp çözüm yollarını denemeye başladım. şöyle bir durum var bilgisayar arada açılıyor. yani 3 5 kere deneme yapıyorum bios açılmadan kapanıyor. hiç birşey yapmıyorum 5 dk sonra açıyorum bilgisayarı bilgisayar hiç birşey yokmuş gibi açılıyor ve hiç bir şekilde kapanmıyor. açıldıktan sonra stress testlerine bile sokabiliyorum oyun oynayabiliyorum bilgisayarı kapatmadan bir kaç gün boyunca bana mısın demiyor.ama kapattıktan sonra açması biraz zaman alıyor.
    neyse ben bios pilini çıkarıp taktım
    termal macunu değiştirdim (soğutucu olarak seidon 120 v kullanıyorum. ısı olarak bir şikayetim yok açıldıktan sonrada bir problem gözükmüyor)
    en büyük şüphem power bugune kadar bilgisayarı idare etti stress analizleri vs. herşeyi yapmıştım bir problem yoktu . bozulmuş olabileceğinden şüpheleniyorum ama bilgisayar normal çalışıyor yahu. hatta bilgisayardan yazıyorum şu anda.
    Donanım olarak :
    ASUS M5A97 R2.0
    FX 8150
    GSKİLL 8 GB TEK SLOT RAM
    HD6850 2GB OC VER.
    600W coller master thunder power (COOLER MASTER K380 İLE BERABER GELEN POWER) araştırdım %80 verimliliği var
    2 tane radyatörde 3 tane kasada fan çalıştırıyorum. ebayden sipariş ettiğim bir tane fan kontrolcü var.
    hemen hemen bilgisayarda powerı kullanan bunlar .
    başka aklıma birşey gelmiyor sizce problem nedir? neden bilgisayar açılmaz . böyle problem çıkarır. yada normalmiş gibi çalışır . makine bildiğin naz yapıyo gibi geliyo bana yardımlarınızı bekliyorum.


    aynı mesaj 3 kere yollanmış gözüküyor . mesajları silemedik iyimi neyse adminler halleder heralde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 611Tornado -- 3 Temmuz 2014; 16:59:37 >







  • 611Tornado 6 kullanıcısına yanıt
    Yeni bir bios pili takmayı denedin mi belki pil bitmiştir?
  • önceki kasamda hiç pil değiştirdiğimi hatırlamıyorum o bilgisayarı 8 sene kullanmıştım.bu bilgisayar daha bir yıl mı ne oldu alalı bitmiş midir ki ? denerim ama yinede saol.
  • hocam sorununuz biraz karışık gibi geldi bana bir iki öneride bulunmak isterim öncelikle kasanızın power tusu arızalı olabilir kasanın yan kapağını açıp reset power led hdd led power kablolarını cıkarıp kısa devre yaptırarak açmayı deneyin direk açılırsa kablolarınızla alakalı bir durum vardır kasanın power kabloları ikinci bir önerim ise başka bir güç kaynapı ile denemeniz olacaktır
  • the2hun kullanıcısına yanıt
    elimde 470w bir power daha var ama yeterli gelir mi bilmiyorum açıkcası . bir onunla deneme yaparım olmazsa. kısa devre işide beni ürkütüyor ama peder anlıyo o işlerden ona yaptırırım . Bios pili ve bu önerileri deneyince sonuçlarını yazarım. umarım başka öneriler gelirde onları da denerim. çok saol eyv.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.