Şimdi Ara

Pasta Cila Fiyat ve Ürün Seçimi Doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir sosyal medyadan takip ettiğim butik bir araç car detailing merkezi var. Aracım fırçayla hiç yıkanmadı hep kendim yıkarım ama metalik mavi olduğu için hem yıkama kaynaklı hareler var hem de bayramda demir tozu temizliği ve kil yaptım, kil sertmiş hare bıraktı. Fiyat almaya gittim marka tercihi bana ait olmak üzere Slopes, Menzerna ya da Koch Chemie kullanırım fiyat 5000 lira dedi. Gördüğüm kadarıyla temiz iş yapıyor. Fiyat sizce nasıldır, 3 marka arasından hangisini seçmeliyim?




  • Fiyat bir tık yüksek geldi bana hocam. Malzeme olarak ben Menzerna seçerdim.
  • Bir pasta cilaya 5 bin bence çok gibi. O fiyata seramik kaplama yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 8 Temmuz 2023; 17:48:54 >
  • Menzerna üstüne tanımam
  • Baştan söyleyeyim bu işlerde temel seviye bilgim var. Ürün yelpazesi çok geniş ve detailing epey pahalı bir hobi, bendeki algı temel seviyede faydalanmak sadece.


    Pasta sonrası katı wax kötü bir fikir mi olur acaba? 5000 TL sadece hare giderme amacıyla fazla gibi geldi bana. Üstüne olabildiğince sağlam bir koruma uygulanarak ödenen paranın karşılığından daha uzun süre faydalanılabilir diye düşünüyorum.


    Sıfır aldığım araçta boya fabrikasyon, sözde üstünde seramik kaplama vardı ama bence cila atıp geçmişler. Uzun yol sonrası yapışan sinekleri çıkarmada epey zorlandığım için seramik kaplama yapılmadığını düşünüyorum. Yaklaşık 3000 km'deyken Valet Pro Concentrated Car Wash Konsantre ile ilk detaylı yıkamasını yapıp kalın tabaka soft99 fusso coat uyguladım. Şu an yüzey toz tutuyor ve uzun yol sonrası yapışan sinekler dokunmayla düşüyor. Benim için bu yeterli bir koruma diyebilirim.





  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    Yüzeyin toz tutması kötü değil mi hocam ? Birde soft99 fusso coatı elle mi yaptın yoksa makine ile mi ?

  • Açıkçası iyi mi kötü mü bilmiyorum hocam, fakat uygulama yapalı 12 gün kadar oluyor ve bu sürede uzun yol da dahil olmak üzere 1000 km'yi geçtim ve henüz hiç yıkamadım. Dün ön tampondaki sineklere baktım çok az yapışmış ve dokununca düşüyorlardı. Araç akşamdan sabaha kapalı garajda, gün içinde iş yeri yol üzerinde. Fusso öncesi çamurlu hissiyatlı görünen kaporta yüzeyi kirler, fusso sonrası tozlu raf algısı yaratıyor.


    Uygulamayı elle yaptım, kapalı garajda yıkamayla birlikte toplam 10 saat kadar sürmüştür. 2 güne yaydım ve kalın tabaka sürdüm. Aracı aldığımdan beri yaklaşık 2 ay ve 3000 km hiç yıkanmamıştı araç. Detaylı yıkamaya epey vakit harcadım ama şampuan harici herhangi bir uygulama yapmadım.

  • yolda giderken biri gelip vursa detailinge harcadığınız paranın hiç anlamı kalmıyor. arabalarınız müzelik değil. sokağa park ediliyor, trafik içerisinde hareket ediyor. bence hiç para harcamayın. bırakın hare kalsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 8 Temmuz 2023; 20:33:13 >
  • Ben 2 3 senedir oto yikamalara para vermiyorum. Kaliteli urunler alip, 3 ayda bir kendim aracimi yikamaya basladim. Tavsiye ederim. Suan favorim likit waxlar. Araci daha uzun sure temiz tutuyor ve bir sonraki yikamayi kolaylastiriyir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawy

    Ben 2 3 senedir oto yikamalara para vermiyorum. Kaliteli urunler alip, 3 ayda bir kendim aracimi yikamaya basladim. Tavsiye ederim. Suan favorim likit waxlar. Araci daha uzun sure temiz tutuyor ve bir sonraki yikamayi kolaylastiriyir

    Kullandığın urunler ne ? Şöyle uygun fiyatlı onerecegin var mı ?

  • Hocam benim kullandığım urunler biraz pahali ancak eger arabayi haftalik yikamiyorsaniz uzun sure yetiyor. Suan autoglym rapid wax kullaniyorum. Araci yikadiktan sonra islak olarak uygulayip ardindan bezle kuruluyorsunuz. Boncuklanma, gec kirlenme ve aracın boyasında kadife hissi tatminkar. Ayrica plastik aksam icin autoglym bumper trim jelini de tavsiye ederim. Suana kadar carpro, gyeon urunlerini kullaniyordum. Zaten bu markalar alaninda kendini kanitlamis urunlere sahip. Uygun fiyatli olarak sonax kullanan arkadaslarim da var. Ama ben gyeon, carpro, autoglym urunlerini tavsiye edebilirim. Kati wax olarak soft 99 cok öneriliyor. Ama uygulama yapabileceğim bir otopark ya da kapali alanim olmadigi icin deneme firsatim olmadi.

  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    WAX HARİÇ HEPSİ PARA TUZAĞI. bu kadar açık konuşuyorum. wax da kaç lira ? al sür kendin millet parayı havadan kazanıyor herhalde.

  • Günümüzdeki cogu oto yikamacilar sadece birkac bezle butun gun tum arabalari kuruluyorlar. Pasta, hare ve cila elzem olabilir. Hem arac yaşı hem de uygun olmayan sekilde kurulama/yikama islemlerinden dolayi.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Para tuzağı demek bence ağır olur. Detailing bence bir hobi. İsteyen vakit ve para ayırır yapar veya yaptırır.


    Ben wax ve düzgün şampuan harici pek bütçe ayırmam, temel seviyede uygulama yaparken kafa boşaltsam yetiyor bana. Dışarıda yıkama bile yaptırmıyorum zaten. Araç isterse çamur içinde olsun keyif almayacaksam yıkamam bile.


    Son zamanlarda bir de düzgün kurulama havlusu alayım dedim ama tırt çıktı. Aracın yarısını kurulayınca pili bitiyor bezin. Herhalde şöyle 500-600 TL bütçe ayırmak gerekecek kurulama havlusu için. Ama değer mi artık değer, kurulama işi epey vakit alıyor normalde. Düzgün havluyla birkaç dkya su izi bile kalmıyor.

  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    seramik kaplama için aynı yer 13 bin tl dedi

  • canocan_07 kullanıcısına yanıt

    biliyorum kardeşim o işleri 2016 dan beri yapıyorum . meaguiars seti var bende . o yıllarda ne ürünler vardı kullanırdık . bir ara doğru düzgün gelmiyordu şimdi gelmeye başladı ama bir wax 1200 tl eder mi tartışılır.

  • Istanbul'da uygun fiyatlı yapan bir yer varmı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.