Şimdi Ara

Passat 1.8 t tekleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar. Aracım 1999 model 1.8 t Passat.
    Araçta artık kronik sorun halini alan tekleme sorunum var. Gitmediğim usta kalmadı.
    Sorun şöyle.
    Araba gayet seri ve normal şekilde giderken (ki bu şekilde günlerce gittiği oluyor) birden titremeye ve gaz yememeye başlıyor. Durunca gaz dalgalanıyor. Benzin ve lpg de aynı. Fark etmiyor. Hani bu hızlıyken de olabiliyor yavaşken de. Aracı kenara alıp, stop edip çalıştırdıktan sonra en ufak sorun kalmıyor ve bir daha ne zaman yapar Allah Kerim. Ama eninde sonuna bir yerde yine yapıyor.
    Kaç ustaya gittiysem boğaz kelebeği, ateşleme bobin vs hiç birinin arızası böyle olmaz deyip arızayı tespit edemediler. Ki ateşleme bobinleri ve bujileri orijinal değişti, boğaz kelebeği temizlenip adaptasyonu yapıldı ama hala aynı. Bilgisayar arıza vermiyor. Artık masrafını göze alıp VW servisine gideceğim son çare. Ama çok mu pahalıya patlar orada diye de korkuyorum.

    Bu şekilde başından geçen var mı? Lütfen yaşayanlar varsa bilgi verirse sevinirim.







  • Güncel.
  • Hangi ildesiniz ?
  • Çok bildiğim konular değil, orijinal marka buji(sahte olabilir), orikinal marka bobin ve Boğaz kelebeği temizlenir ve adaptasyon yapildi ise MAF sensörü gelirdi aklima.
  • Aynı yılların polo classiclerinde ECUyu iyi yalitmadan silecek kollarinin altındaki boşluğa yerlestirmisler sudan nemden etkilenip aynı arızalari yaptığında küçük bir ilçede baya uğraştım sanayilerde sonra şansa açtık baktik içinden 1 çay bardağı su çıktı ecu kutusunun.aklinizda bulunsun bir ihtimal diye yazdım.ayni model passattan komsumda da vardı Almanya'dan gelirken getirmiş 2 yıl kullanma hakkı oluyor sanırım.Ayni arizalarla çok uğraştı 2 sene dolunca gümrüğe atıp kurtuldu
  • Arkadaşlar salgın hastalık nedeniyle araçla 2 aydır sadece benzinle günlük 5 km işe gidip geliyordum. Ve sorun hiç tekrarlamamıştı.
    İlk defa dün 250 km yola gittim. Aynı sorun tekrarladı.
    Gittiğim yerde bir ustaya gösterdim.
    "Hava akışmetresi olabilir " dedi. Hava akışmetresinin soketini söktü ve "böyle bir müddet kullan. Eğer sorun çözülürse bundandır ve bu parçayı değiştir. Aynısını yine yaparsa soketi tak ve başka yerde sorunu aramak lazım" dedi.
    Bugün tekrar dönüş yaptım ve sorun hiç tekrarlamadı.
    Acaba sorun bu olabilir mi?
    Sorunu çözüme kavuşturursam burada paylaşacağım.
  • Tam havaakışmetre yazacaktımki son yorumda siz yazmışsınız zaten. Benzer sorunu bizde yaşamıştık 2009-2012 arasında kullandığımız 99 model b5 passatta. Direk havaakışmetre değişimiyle düzelmişti durum. O zamanın parası 300 lira civarı vermiştik.
  • Arkadaşlar, hava akışmetresi temizlendikten sonra sorun düzeldi.
    Eğer 1.8 t passat aracınız teklemeye başlar ve stop ederse (ki çalıştırdıktan sonra sorun düzeliyor) ilk iş hava akışmetresini temizletin. Tabii usta bu parçanın kablolarına, soketine falan baktı. Oralar sağlam ve temizlemek yeter dedi. Yoksa komple değişmek gerekecekti.

    Anlamadığım ise şu. 4 aydır usta usta geziyorum. Bir tanesi bile sorunun bu parçadan olabileceğini düşünmedi.
    Demem o ki piyasada doğru düzgün usta çok az. Olan da yoğunluktan adam gibi ilgilenmiyor.

    Bu yüzden sıfır araç almak lazım. Eğer sıfır alacak para yoksa da 2000 öncesi sensörü falan olmayan kara düzen bir araç almak lazım.
    Yoksa kronik bir sorun halinde sanayilerde süründürüyor insanı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.