Şimdi Ara

Park halindeki araca dolaylı hasar verme gibi karışık bir durum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Garip bi olay geldi başıma. Aracımı marketin otoparkına parkettim. Alışverişimi yaptım. Aracıma binip geri geri çıkarken hemen arkama parketmiş motora dokundum. Motoru benden sonra arkadaş ben cıkamacak gibi hemen aracın arkasına parketmiş. Farketmedim ben motoru. Geri geri çıkarken devrildi motor. Bende sıkıntı yok motorda da. Ama motor devrilirken yan tarafta masum masum bekleyen diğer araca vurdu ve o araçta hasar yarattı. Motorcuyla bekledik o aracın sahibini. Kendisine numaramı plaka mı verdim. Kasko sigorta olarak yardımcı olabileceğimi söyledim. Adam motorcunun numarasını yada plakasını almamış. Bende almadım. Sigortacı motorun da bilgileri lazım diyor.
    Araç sahibi de benden tamirat parası istiyor. Tutanak tutturalım diyorum geçersiz olur diyor.
    Nabacam ben?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tek yapılacak şey motoru konuya hiç karıştırmamak park halindeki araca hasarı ben kendi aracımla yaptım deyip geçin ama çok da abartılacak bir hasar yoksa ortada sigortanızı bozdurmayın cepten halledin
  • Dostum msjın için teşekkür ederim. Ya onu düşündüm kimsenin madur olmamasını istiyorum. Kaskom, sigortam herşeyim var. Ne gerekiyorsa yapılsın istiyorum ama sigortacım exper baktığında onun aracın hasarlı bende olan aracın hasarsız olduğunu görücek ve yalan beyandan ikimizde ceza alacagız. Ne olduysa onu yazın diyor. Olay olduğunda motorcuyu da beklettim. Adama bilgilerimi verdim. Dedim kasko sigorta ne bedeliyse yardımcı olucam dedim. Lakin adam resim cekti. Cektiği resimler sadece bana ait benim dokunupta ona vuran motorun ne bilgisi ne plakası ne numarası var. Kaza tutanağı dolduralım diyorum geçersiz olur elden 400 lira istiyor tamirat için. Ee bende de çıkartıp elden 400 lira verecek bi param yok kasko sigorta bugünler için. Keşke direk ben zarar verseymişim de sorunsuz çözülseymiş. Zira arkamdaki motor belki hatalı parktan, belki sigortasızlıktan bedeli motorcuya yansıyacak. Sonuçta bilir kişi raporuna bağlı.

    Park halindeki araca dolaylı hasar verme gibi karışık bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aynı durum motorun üstüne düştüğü aracın sahibi konumunda olarak benim başıma geldi. yüzde yüz kusur motora çarpan araç olarak zaten size çıkar hocam, mümkünse elden ödeyin. rapor için de 3 aracın da evrakları gerekiyor doğru, biz o şekilde doldurmuştuk formları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Benim derdim de zaten bana cıksın istiyorum. Her nekadar arkama park etmiş motorcu arkadaşa da kızsam, hiçbirşeyden habersiz aracını kurallara göre park etmiş bir kişiyi madur etmek istemem. Her türlü kaza tutanağı da doldurabilirim direk herşeyi detaylı anlatan. Lakin adam da motorcuyla alaklı hiçbir bilgi kırıntısı olmadığı için işlem yapamıyoruz. Aslında bir marketin kamera kaydı var. Kaza oluş anı aynen görünüyor ama ne yazık kı motorun plakası gözükmüyor. Onunla başvursak bir çözüm olur mu?

    Not: Elden direk versem zaten bu konuya başlık açmama gerek yok. Direk veririm konu kapanır. Birincisi maddi durum okadar iyi değil ay ortası, kaskoya okadar para bayılıyorum sonra yok o delmesin bu dokunmasın onu cepten yapalım bunu elden verelim zaten bıktım. Yaptırmıcam kasko masko

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasar büyük değilmiş zaten seneye ödeyeceğiniz primle hasara iki çekiç attırsanız siz daha kârlı çıkarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aelin339 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Öncelikle geçmiş olsun,kimseye elden para vermeyin öncelikle, sonra gider para almadım diye şikayet eder. Tutanağı doldurmadan önce bunu mini onarım ile hallederler hocam. Yırtık yok boya kalkmamış gibi gözüküyor.

    Eğer illa sigortamdan yaptırmak istiyorum diyorsanız, 3 kişinin tutanak doldurması doğru eğer motorcu bu işe girmiyor ise, İkiniz kendi aranızda doldurursunuz olay biter. Bunuda sigortacı kabul etmiyorsa o zaman kendisi hangi şirket ile çalışıyorsa o şirketin hasar departmanını arayıp sorsun, motorcu bilgileri vermiyor tutanak doldurmuyor ne yapacağız diye.
  • Anlıyorum arkadaşlar ama birincisi beyfendi aracını satmak istediğinden ötürü değer düşümü olacağını düşünüyor. Aracının tamiratını sigortadan yaptırırsak kayıtlara geçeceğini düşünüyor. O küçücük çekiçlik iş yer için 400 Lira para istiyor. Komple boya yaptıracak lokal değil. Adam da motorcunun bilgileri yok, kamera kayıtlarında motorun plakası çıkmamış. Motorcuyu bulmaya çalıyorum ama imkansız gibi birşey. Belki denk gelirse. Uzun lafın kısası 400 Elden ver, sigorta kasko kaza tutanağı karıştırma muhabbeti :)
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Bu arada pek anlamam ama alt kısmında yırtık var herhalde boya kalkmış yani
  • Hocam merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, lütfen elden ücret vererek üçüncü aracın hasarının giderilmesini sağlamayın. Park halinde ki araçla aranızda olayın tam olarak nasıl olduğunu anlatacağınız bir tutanakla olayı aydınlatabilir ve karşı taraf sizin sigorta şirketinizden hasarını tanzim edebilir.

    Yardımcı olabileceğim bir şey olursa özel mesaj atabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.