Şimdi Ara

Pardus için oyun geliştireceğim kendime ekip arıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • *)Dil bilmeniz gereklidir ama bilmeyenlerde yerine göre projeye katılabilirler.
    *)Tercihen Linux kullanmayı bilmeniz gerekmektedir.
    *)Proje Unity ile geliştirilecektir ama tekliflerede açığız.
    *)İletişime geçmek isteyen arkadaşlarhttps://discord.gg/ppGnhVF buradan bana ulaşabilirsiniz
    *)Sadece oyun da olmayabilir. Python bilen arkadaşlar varsa uygulamada geliştirebiliriz maksat yerliye destek olsun :D
    *)Katılmak isteyen arkadaşların doğruyu ve yanlışı ayırabilecek YAŞTA OLMALARI GEREKLİDİR.

    Hepinize iyi günler arkadaşlar :D



  • muthis ilan. super detayli.
  • Maksat yerliye destek olsun mu? Yerli? Linux, Unity, Python bunları kullanacaksın bunlar yerli mi? Pardus'u yerli bir teknoloji mi sanıyordun? Dünyada binlercesi bulunan Linux sürümünden birisi sadece. Linux çekirdek üzerine bir paket yöneticisi bir tema birkaç menü ekleyince yerli olmaz o. Yerliye destekmiş, hah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani devlet Pardus'a geçecek ya. Devlet dairelerinde memurların bol bol boş vakti var. Adamların canı sıkılmasın diye oyun yapmak lazım tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iqtam -- 20 Ağustos 2018; 17:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir ayrıntı beklediğini bilmiyorum ama maksadım sadece ekibi toplamak sonra beyin fırtınası misali birşeyler çıkarırız diye düşündüm.
    Yorumun için teşekkürler
  • İlk öncelikle kardeşim yorumun için teşekkürler. Unity ve Python mevzusuna bende katılıyorum yerli değiller ama başka ne ile yapabiliriz sence? Sıfırdan olacak işler değil bunlar 3 kuruşluk kod bilgisi ile derleyici yazamayız. Yazsak bile o dil yaşayamaz çünki piyasada onu kullanan bir ve destekleyen birileri olmayacak. İkinci olarak Pardus %100 olmasada, yerli ve millidir sen sadece çekirdeğine ve masaüstüne bakıyorsun ama ara katmanlarıda var bu olayın. Eğer istersen şu linkede bakabilirsinPardus Forum- Eleştiriler Üçüncü olarak, evet yerliye destek ama nasıl destek? Pazar yaratarak bir destek. Kullanarak bir destek. Bilgilenerek bir destek. Bence bu tartışmalara girmeden önce iddalarını araştırmalısın. Tekrar yorumun için teşekkür ederim.




  • Iqtam I kullanıcısına yanıt
    Yorumun için sanada teşekkür ediyorum kardeşim. Ve Pardus zorla geçilerek desteklenmez bu konuda seni destekliyorum(Yorumundan böyle bir anlam çıkardım yanlışsam kusura bakma)Ama bu fikri devlet çalışanları için ortaya atmadım(Yorumundan devlet dairelerine laf attığın belli oluyor ama buna da cevap vermek istedim)Pazarda doğru düzgün miktarda Pardus geliştiricisi ve uygulama olmadığı için Pardus mağazaya biraz renk katmak istiyorum. Bütün çabam bunun için.
  • gençler kusura bakmayın ama çocuk çocuk yorumlar yapıyorsunuz. Birincisi hükümet ve şak şakçı medyanın gazına gelerek, bu işletim sistemine yerli ve milli diyen bir bireyden kusura bakmayın ama bir cacık olmaz, çok bariz ya at gözlüğü takmıştır, ya da olayları idrak edecek akıl yaşına sahip değildir. Bu sistemin yerli ve milli olmadığını kabul ettikten sonra, hiç bir işletim sistemi veya bir program zorla dayatılarak başarıya ulaşamaz. Bakın "F" klavye bize daha uygun ama nedir piyasası? Kullanıcı sayısı? Diğer bir örnek rahmetli "Symbian" noldu? Biraz ileri görüşlü olun, önce talep yaraticak sonra talebe uygun ürün yapıp piyasaya süreceksin. Veya hazır yaratılmış talebe daha uygun ürünler ortaya çıkaracaksın. Yazıyı özetlemek gerekirse, yaptığın oyun elinde patlar, zaten işletim sistemi şimdiden ölü. 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rotaszkorsn R kullanıcısına yanıt
    Zaten baksana Pardus Geliştirici, Pardus Mağazası falan diyor. Bildiğimiz GNU/Linux 'u yeni birşeymiş gibi yutturayım derken komik durumlara düşüyor.

    Zaten Linux bölümü 1-2 Linux distro kurup 1-2 Window Manager kurdu diye kendini Unix alimi sananların bolca bulunduğu bir yer ve orda da Pardus için Milli İşletim Sistemi şakası yapılıyor. Pardus için Oyun Geliştirecek Ekipmiş, hah :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egmtncakgn

    Yorumun için sanada teşekkür ediyorum kardeşim. Ve Pardus zorla geçilerek desteklenmez bu konuda seni destekliyorum(Yorumundan böyle bir anlam çıkardım yanlışsam kusura bakma)Ama bu fikri devlet çalışanları için ortaya atmadım(Yorumundan devlet dairelerine laf attığın belli oluyor ama buna da cevap vermek istedim)Pazarda doğru düzgün miktarda Pardus geliştiricisi ve uygulama olmadığı için Pardus mağazaya biraz renk katmak istiyorum. Bütün çabam bunun için.
    Pardus'a zorla geçilmez diye bişey yok. Ben buna itiraz etmiyorum. Bal gibi de zorla geçilir. Adam Windows işletim sisteminin içine ne gibi kodlar gömmüş biliyor muyuz? Ben şimdi devlet dairesine gidip ikametgah çıkarıyosam, bunu Amerika'da görmediklerini nerden bilebilirim? Benim tüm vatandaşlık bilgilerim adamların elinde olabilir. Bir işletim sistemi içerisine çok kolaylıkla casus izleme kodları konuşabilir. Devletin bilgilerinin, vatandaşların bilgilerinin amerikaya gitmediğini bilemeyiz. Bu yüzden Pardus'a geçmeliyiz.



    Hadi işletim sistemi konusunda güvenliği sağladın, peki client-server bağlantısı sırasında internet üzerindeki güvenliği nasıl sağlayacaksın? Onun da yolu var. Kuantum kriptografi ile %100 güvenli bağlantı sağlayabilirsin. Peki biz bu konuda ne yapıyoruz? Geçenlerde Çin, bir uyduya quantum bit'i yollamayı başardı. Ama biz daha çalışma bile başlatmadık.



    Geçenlerde yazılım geliştirme bölümünde bir konu açıldı. Bilgisayar mühendisi devlete mi girmeli yoksa özel sektörde mi çalışmalı diye sormuşlar. Birisi de demiş ki, gir devlete, 3 günde bi kaç dosya kopyalamaktan başka iş yapmazsın, yan gelip yatarsın. Biz insanlar olarak çalışmaktan kaçıp, yan gelip yatmanın peşinde olursak, bizden bi cacık olmaz.



    Amerika'da insanlar devlet memuru olmayı kendine hakaret sayıp, özel sektörde kariyer peşinde koştuğu için teknoloji gelişiyor. Üretkenlik artıyor.



    Tamam Pardus'a destek olalım da bu devirde kim bilgisayar kullanıyor ki? Dünyada ve ülkemizde insanların %50'si İnternete mobil üzerinden giriyor. Kim evine bilgisayar alır? Gerçekçi olalım biraz. Bir işletim sistemini Windows'a rakip yapmak kolay iş mi? Hele bi de oyun geliştirmek.



    Devasa bütçelere sahip, devasa kadroları olan oyun şirketleri Windows için oyun geliştiriyor. Konsol için oyun geliştiriyor. Hem de yıllar sürüyor. Kiminle rekabet edeceksin? Biraz gerçekçi olmak lazım.



    Pardus'a geçerse devlet geçer. Hem de geçmeli. Ama normal vatandaş 5 bin liralık bilgisayarına Pardus kurmaz. Devlet Pardus'a geçerse onu kullanacak olanlar devlet memurlarıdır. Onlara mı oyun yapacaksın? Devlet dairelerinde oyun mu oynanacak? Lütfen biraz mantıklı olalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eski pardus ile yeni pardusun amaçları farklı önce onu bir anlayalım.

    eski pardus teknoloji demosu gibi birşeydi. içindeki bazı önemli yazılımlar yerliydi fakat bu sebeple bir çok bug içeriyordu.
    hala daha pisilinux adı altında devam ediyor. bu projeden bazı kısımlar linux camiasında başkaları tarafından kullanılmakta.
    teknoloji olarak yeni birşeyler sunabilmiş, türkiye için ileri bir projeydi. yerli ve milli amaçları vardı.

    yeni pardus ise debian üzerine geliştiriliyor. temelde xubuntu dan farkı yok. kurumsal uygulamalar için java gibi bazı uyumluluklar içeriyor.
    amaçları debianın paket havuzundan ve stabilitesinden faydalanıp kurumlar için sorunsuz bir linux dağıtımı geliştirmek.
    düzgün de çalışıyor açıkçası.

    fakat yeni pardusun yerli ve milli olmak gibi bir hedefi yok. hedefi devlet kurumlarını microsoft ve apple'ın elinden kurtarmak.
    bu aşamada bunun üstüne oyun geliştirmenin kimseye bir faydası olmaz.
    hele ki sırf pardusa destek olsun diye oyun yaparsan zaten ortaya birşey çıkmaz.

    bir oyun fikrin vardır bunu linux da da çalışacak şekilde geliştirirsen olabilir




  • Linux bölümündeki şu konu başlığına bakın yola gelin: Milli İşletim Sistemi Pardus Ayağa Kaldırıldı! O konuda benim araştırma sonucu bir yorumum var, henüz cevap verebilen çıkmadı:https://forum.donanimhaber.com/milli-isletim-sistemi-pardus-tekrar-ayaga-kaldirildi--129566742-7#134579813 cunku Linux'un sadece çekirdeğini geliştirmek için 547 kişi katkıda bulundu, aralarından hiçbiri türk değil (gönderide 547 listeli) Hani Mesut Özil, Kenan Sofuoğlu, Naim Süleymanoğlu gibi tek örnek kişi olur demi, ama yok. O yüzden Linux yönelimli yazılım alanını işaret ederek SIFIRIZ deyince alınmak gücenmek olmaz, SIFIRI büyük harfle basmamın sebebi Milli Yerli İşletim Sistemi yaptık, Pardus'u Ayağa Kaldırdık vs gibi faydasız ego yapanlara gerçeği anımsatmak için tabi ki. Linux bölümünde 5-6 ay önce FatihAsl rumuzlu bir Trol "Pardus 17.2 versiyonu hazır" gönderisini 10+ alakasız konuya gönderdi hergün milyonlarcası yapılan güncelleme işte, Pardus ta yapıldı diye 10+ gönderiyi up'lamak neyin kafasıdır. Ve bu yaptığının saçma ve yanlış old söylediğimizde bizimle alay etmeye kalkıştı. Bunlar yazılımla ilgisi olmayan, ajandası farklı, profili farklı kişiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 24 Ağustos 2018; 13:45:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • orcnd kullanıcısına yanıt
    Pardus yine medyada konusulmaya baslayinca gozum Pisi Linux u aradi acaba kimsenin mi haberi yok diye gordum sonunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardus'un bence tekrar canlandırılmasının sebebi, devletin elindeki bilgisayarlarındaki windows sürümlerinin XP/Vista gibi artık resmi desteği bitmiş sürümler olup güvenlik tehlikesi içermesi ve yeni bilgisayar/windows lisansı için de bütçe olmaması, ki KDE yerine Xfce seçmiş olmaları bunu teyit ediyor (Xfce eski sistemlere uygun, KDE ve Gnome ise composite desktop nedeniyle iyi grafik işlemci istiyor, uygun değil). Ben destekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet elindeki bilgisayarları Linux a terfi edecekse bunun için işten anlayan bir ekibi görevlendirecek ve gerekli bileşenleri içeren bir sürüm toparlayacaklar, bu kadar basit. Örneğin ben elimdeki 2005 Mac mini için Ubuntu, 2011 Raspberry için Debian uyarladım ve canavar gibi çalışıyor. İlkinde RAM 1GB ikincisinde 256MB :) Paket yöneticisi denilen şeyi yeniden keşfetmeye gerek yok cunku Raspberry de dahi paket yöneticisi gayet seri çalışıyor, harddiski olmayan tüm çipleri bir arada (RAM, CPU; GPU) olan cep telefonu gibi bir bilgisayardan bahsediyoruz. Böyle Pardus Mardus Milli İşletim Sistemi diye reklama propagandaya gerek yok. Pardus kurdukları PC 'ler için kurdelalı açılış töreni de düzenlerler mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni Pardus tumuyle Debian tabanli, kendi paket sistemine sahip olan Pisi olarak ayrilmis halde.. ben en bastan beri bu modeli savundum: "tekerlegi yeniden icat etmeyin, enerjinizi paranizi baska/inovatif seylere ayirin, yapacak inovatif degisik is bulamiyorsaniz butcede tasarruf edin". Ben kucuk bir ekibin nerelerini mincikladigi belli olmayan ve az kurulum sayili bir Linux dagitimini kullanmak istemem, kimseye de tavsiye etmem, o nedenle eski Pardus'a hic bulasmadim. Ama arkasinda Debian, Ubuntu gibi dunya capinda kullanilan bir dagitim olursa icim biraz rahat eder.

    Eski Pardus'u da karalamak istemem, belki cok parlak adamlar vardi ekipte, ama bunu gostermek icin goze batan isleri olmasi lazim, mesela Linux kernel'e duzenli commit yapan birileri, KDE icin commit yapanlar, yabanci konferansta sunum yapmalari ve salonu doldurmasi, guclu PR... open source isi boyle, show yapacaksin, PR yapacaksin, bunlari yapmiyorsan yuksek butce talep etmenin manasi yok, al bir Debian/Ubuntu, makyajla, keyfine bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Devlet elindeki bilgisayarları Linux a terfi edecekse bunun için işten anlayan bir ekibi görevlendirecek ve gerekli bileşenleri içeren bir sürüm toparlayacaklar, bu kadar basit. Örneğin ben elimdeki 2005 Mac mini için Ubuntu, 2011 Raspberry için Debian uyarladım ve canavar gibi çalışıyor. İlkinde RAM 1GB ikincisinde 256MB :) Paket yöneticisi denilen şeyi yeniden keşfetmeye gerek yok cunku Raspberry de dahi paket yöneticisi gayet seri çalışıyor, harddiski olmayan tüm çipleri bir arada (RAM, CPU; GPU) olan cep telefonu gibi bir bilgisayardan bahsediyoruz. Böyle Pardus Mardus Milli İşletim Sistemi diye reklama propagandaya gerek yok. Pardus kurdukları PC 'ler için kurdelalı açılış töreni de düzenlerler mi?
    Harbiden maksat Windows işletim sistemine ödenen paradan tasarruf etmekse neden Ubuntu falan kullanmayalım? Maksat veri güvenliğiyse Ubuntu Windows'a göre daha mı az güvenli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Iqtam I kullanıcısına yanıt
    Paket sistemini cok büyütüyorlar.Sanki paket yönetim sistemini Pisi veya Pardus ekibi icat etti. Daha önce yapılmış bir paket sisteminin kodlarını değiştirip yeniden derleyince yeni paket sistemi yaptıklarını sanıyorlar.



    Linux kernel'e duzenli commit yapan birileri, KDE icin commit yapanlar olsa... demişsin. Öyle birşey şu ana dek olmadı, bundan sonra hiçten olmaz O konuda oldukça karamsarım. Bu sorunun üniversite eğitimleri, teknoloji çalışanlarının ücretleri ve ülkenin genel kültürü ile ilgisi var.



    @Iqtam



    Ubuntu tabi ki Windows a göre daha güvenlidir. Ancak güvenlik temel olarak Firewall ile ilgili olduğu için OS kadar Firewall a da bakmalı. Örneğin Windows'ta "Privatefirewall" adlı ücretsiz (ve galiba açık kaynak kodlu) bir firewall'ı kurarsam ona en azından kendi şahsi kullanımım açısından güvenli derim, kurulu değilse güvensiz derim. Sunucu olarak Mac OS X kullandığım için ona da PF / Packet Filter adlı bir Firewall kurduktan sonra gerçekten güvenli diyebilirim. Fakat bazı şartlarda 100% güvenlilik sağlanamıyor. Örneğin Internete açık bir bilgisayarda shell erişimini (22 nolu port) açık bırakırsanız özellikle Çin'de bir grup ağdan düzenli saldırılar gerçekleştiriliyor. PF ayarlarından saldırı yapan ağları kara listeye alıp engelleseniz bile, bazı kişiler PF'nin de bir açığını bulmuşlar, PF'den engellendikleri halde yine de saldırıya devam edebiliyorlardı! Onu engellemek için ya pahalı bir Firewall donanımı veya varsa yazılımı satın alacaktım, ya da shell erişimini kapayacaktım, shell erişimini kapadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.