Şimdi Ara

PageSpeed: Sunucu yanıt süresi geliştirin ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights adresindenhttp://film.tv.tr için yaptığım site hız testinde "Improve server response time" yani "Sunucu yanıt süresi geliştirin" uyarısı alıyorum. Öğle vaktinde bu uyarıyı almıyordum ve site puanım 93/100 idi fakat akşam 6 gibi bir daha test ettiğimde %70 lerde puan verdi ve "Yüksek öncelikli (1)
    Sunucu yanıt süresi geliştirin" uyarısı aldım. Bunun nedeni nedir? Benim yapabileceğim herhangi bir optimasyon var mı ? Yoksa tamamen host sağlayıcımla alakalı bir durum mu ?







  • sunucu yanıt süresi meselesi gerçekten problem olmaya başladı, sunucuların halen bir çoğu yüksek maliyetleri yüzünden paylaşımlı, dolayısıyla da özellikle insanların yoğun olarak siteleri kullandıkları zaman paylaşımlı serverlarda bulunan her bir sitenin sorunu büyümektedir. neden mi? bir servarda 300 tane site olduğunu düşünün ve bu sitelerin ana sayfasının da 1mb olduğunu düşünün ve bu sitelere de aynı anda 10 kişinin bağlandığını düşünün:

    1X300X10= 3000MB oluyor doğru mu? peki serverin bağlantı hızı ne? 100MB/sn çarpın bölün sonuç bu

    yani yoğun saatlerde paylaşımlı serverların çilesi bu.

    yapmanız gereken kendinize ait sunucu kiralamak başka sitede bulundurmamak olur AMA sunucu fiyatları hala yüksek olduğundan cloud sistemleri tercih ederek barındırdığınız js. css jpeg mpeg mp4 gibi dosyaları cdn hizmeti alarak sitenin bulunuduğu server dışından çekmelisiniz. böylece hız artışı yaşarsınız.

    olmadı mı?

    veri tabanı, cpu, ram, gibi etkenleri kontrol edin onların yavaşlığı da sunucu yanıt süresini uzatır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.