Şimdi Ara

Packard Bell EasyNote MT85-M-055TK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
0
Favori
27.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o tiz ses benim bilgsayarımdada var, bir sorun oldunu zanetmiyorum eyer kulağınızı klavyeye yakın tutarsanız işlemci fanından geldini duyarsınız, ben hep elektrikte ve yüksek performansta kullandım için fan sürekli çalışıyor, pilde denemedim, eyer bir sorun olarak görüyorsanız bence servisle iletişime geçmeniz gerekiyor. şu anda ben gidip sorardım ama şehir dışındayım ve mailler almıyorlar herhalde, finallerim bittiğinde ( 18 gün sonra ) bizat gidip soracağım o zaman burda yazarım eyer siz yakınsanız servisine götürüp sorup herkezi bilgilendirirseniz sevinirim,

    dizüstü yapısına gelelim genelinde 1 fan vardır. soğutma bakır borular ile gerçekleşir. ekran kartı işlemci ve diyer parçalar tek bir fan ile soğutulur, çoğu kişi ekran kartınında fanı oldunu söylemiş ama ben başka bir soğutma kanalı göremedim makinanın içini açıp bakmadım için kesin bişey söylesem yanlış olur.
    Ekran kartı işlemcilerinin çok ısındını biliyorum ( nvidia ve ati kendi kullandım bilgisayarlar için konuşuyorum ) o yüzdende işlemci ısınmasada ekran kartı sürekli ısınır. fanda o yüzden pek boş kalmaz ( bakır borunun nasıl bişey oldunu merak ediyorsanız alttaki vista serial üzerindeki hava kanalına bakın.




  • merhaba arkadaşlar,
    bu makinayı ben de yaklaşık 1 ay önce aldım. alır almaz bol bol test yaptım, lcd ram hdd vga. çok iyi bir cihaz ancak anlaşılan packard bell sürücü ve bios güncellemesine değer vermiyor. makina yapıldığında hangi sürücüler varsa packardbell updater uygulamasında yine o sürümler görünüyor. ekran kartı sürücüsü hazirana ait
    bir de şöyle bir sorun oluştu, ilk aldığımda beyaz ekranda kontrol etmiştim hiç ölü pixel yoktu. ekranı hiç ellememeye özen gösteririm ama bir kaç gün önce kendiliğinden bir tane ölü pixel oluştuğunu zannediyorum kolonyalı mendille sildim ama gitmiyor kesinlikle leke değil, dikkatle bakınca siyah noktanın ekranın dışında olmadığı kendini belli ediyor.
    Peki ölü pixel sonradan oluşur mu? oluşursa neden oluşur nasıl oluşur? Bu markada ölü pixel garantisi 4 taneye kadar mı yoksa ekranı değiştirirlermi? veya bu pixellerden her 20 günde bir mantar gibi üreyecek mi ne yapmalıyım?




  • ölü piksel sonradan oluşur, taşınabilir bilgisayarını manyetik bir alan da kullandıysan ekran transistörünü haletmişsin demektir ki bu senin hatan değil !
    ölü piksel olup olmadığını anlamak için ekranı siyah bir görüntü ver o görüntüde kırmızı parlıyacaktır , senin hatan niye değil kısmına gelirsek etrafın saten manyetik alanla çevrili, hopörler yakınında tutmuş olabilirsin, ölü piksel darbeden oluşmaz kolay kolay, eyer 4 adet diyorlarsa işini tüketici heyeti ile halledebilirsin çünkü biz bu malı bu kadar pikselde değiştiriz diye bişey diyemezler, mal üretim hatası dır. ama yineden araştır.
  • Öncelikle bilgi için teşekkür ederim,
    koçnetin verdiği kablosuz modeme 1 metre mesafede kullanıyorum başka hiç bir manyetik alan söz konusu değil. Cep telefonumu da sık kullanan birisi değilim. Sebebi modem olabilirmi yani?
    2001eylül-2005temmuz arası stajla birlikte 4 sene kadar ben de ibm server-pc teknik servisinde çalışmıştım, o zamanlar tabi yeni başlamanın hevesiyle donanım sitelerinden her türlü olayı takip ediyordum . O yıllarda lcd masaüstü monitörleri yeni yeni piyasaya çıkıyordu ve görüntü olarak oldukça kalitesizdi. Firmalar 4 ölü pixele kadar değişim garantisi vermiyordu ve benim gördüklerim ya çeşit çeşit markaların kutudan ölü pixelle çıkan ekranlarıydı ya da hep ambalajından ölü pixelle çıkan thinkpadlerdi . Onlar da zaten lenovo ibm in bazı bölümlerini satın aldıktan sonra oldu, thinkpad ibm' de iken ölü pixelin ne olduğunu bile bilmiyorduk ama ölü pixelin sonradan oluştuğunu hiç duymadım :D Hatta 2005 yılında olması lazım Samsung veya philips firmalarından biri 0 ölü pixel garantisi veren ilk firmaydı. Ondan sonra da baktım lambır lumbur format atmayı bilen ve eline tornavidayı alan herkes 300-400 milyona teknik servis oluyor değerimizi bilen kalmadı, ben de bol bol kavga ve küfür ederekten işi de bıraktım donanım sitelerini takip etmeyi de. En son adını duyduğum ama kendisini görmediğim ati x600-800ler vardı, geçende yine baktım hd4870 çift işlemcili vga kartlar çıkmış LCD yi ve notebooku da oldum olası sevmem, evdeki toplama p3-1000 512 ramli 9600xt vga philips 107t6 crt monitörlü bilgisayarımla oldukça iyiydim hehe. Şimdi birazcık ta şu anki işimin mecburiyetinden kendime ilk notebook bilgisayarı aldım. Almışken de donanımı yüksek olsun da yine 7-8 sene kullanabilmeyi istemiştim ve bu mt85 makina aynı özellikteki diğer hepsinden daha ucuzdu bunu aldık . Ama olacak gibi gözükmüyor, demekki bu iş için birazcık marka fanatikliği gerekliymiş. Makina çok fena ısınıyor, soğutma sistemi yetersiz, ve anladığım kadarıyla diğer bütün markaların tersine fan havayı klavyenin sol tarafından klavye tuşlarının arasından çekiyor ve klavyenin o yüzden altı boş ve esneme yapıyor. Markanın sürücü ve bios desteği kocaman bir sıfır.
    Packardbell düşünen arkadaşlara tavsiyem, eğer maddi limitiniz ancak bunu karşılayabiliyorsa bile, çok yüksek konfigurasyonlu olmasa bile doğru düzgün bir markadan alın bilgisayarınızı. Sonuçta her 2-3 senede bir, bilgisayar olayı için milyarlar harcanmaz, yazıktır günahtır. MT85 i nasıl kullanırsan kullan; ben bu cihaza kafadan 2, olmadı en fazla 3 sene ömür biçiyorum. Anakartı kalitesiz olduğu için bobinleri gacırtı yapıyor ve dvdsi pnp, arada bir kendi kendisine sökülüp yeniden takılmış gibi davranıyor Ne deniyordu o olaya unplug/plug mıydı neydi Em64t işlemci var, sadece 64bit windowsta kullanılabilecek olan 4gb belleği var ama 64bit windows için sürücüleri yok. Ne kadar trajikomik bir durum değilmi? Keşke vaktim olsaydı da aceleye getirmeyip packard bell in ne olduğunu araştırıp satın almaya öyle karar verseydim. Sonuçta bilgisayarı alalı 1 ay oldu ama son 10 gündür bilgisayarı kurcalayacak vaktim oldu ve hepsini ancak farkedebildim. İş işten geçti, iade süreci dolalı çok oldu. Bunu aceleyle aldığımda kampanyanın son günüydü. 2700 yerine 2000~tl ye aldım. Mesela Asus un sitesinden bunun teknik özelliklerine denk bir model buldum, m51-va olması lazım, Her türlü yardımcı yazılım, sürücü(XP-Vista vs.) ve bios güncellemeleri var. Sonuç olarak tavsiyem toshiba, asus, dell, hp gibi köklü markalara yönelmeniz. Ucuz fiyata yüksek konfigurasyon aradık bu geldi başımıza

    Neyse LCD den açtık lafı ondan sonra çok uzattık, kısacası 4 ölü pixel lafını o yıllardan öyle bildiğim için yapmıştım Peki şimdi her markada 0 ölü pixel garantisi oluyormu?




  • Sen mt 85 kullandından eminmisin! bu makinada en son çıkan taşınabilir bilgisayar işlemcisi kullanılıyor. t9400 kodlu 2.53 ghz ram 800 mhz hdd320 kablosuz bağlantı 5100 bu makinayı kullanıyorsan makina ısınmıyor oyunda bile; seninkinde bir sorun vardır demektir. m51 asus örnek vermişin ama onun için deki ana kart bununki ile neredeyse aynı ki asus ların dış plastiği daha kalitesis, bu başlık packard bell savunmam ama dedin şikayetlerin hiçbiri ben de yok. klavyeden hava alıyor demisin ama bu makinaların hepsi birleşik klavye kullanılır, fan deli bir çok makinada klavyeyede açılanını gördüm ama inan burdan kolay kolay hava alamazlar tuşlar bir kart üzerine montelidir buda dümdüzdür havayı rahat geçircek kadar boşluk yoktur.
    Ölü piksel manyetik alandan etkilenerek transistörün yanma olayıdır, bazıları transistörü takarken yakabilir, manyetik alan modem le uzaklık yakınlık ilişkili değildir, evinde bulunan pirizlerde bile ufakta olsa manyetik alan vardır, yani priz lanba modem hepsinin bir belli alanları kapsayan bir manyetik alanı vardır, ama benim bilgisayarımı senin evine getirip kullansam benimkinde olmaz belki başkasındakinde olur. birazda şans işi bu.
    daha iyi markalara yönelmelerini söylemisin herkeze ama koydun markalar başta kaybediyor,eyer dell in bölümünü okursan 50 üzerinde başlık göreceksin hepside bir sıkıntı yazıların hp öyle, asus ve toshiba fazla yakın inceleyemedim ama toshibanın aynı özellikteki malı dolar düşük iken 2600 ytl idi şimdi 3500 olmuştur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Junkie1027a

    Öncelikle bilgi için teşekkür ederim,
    koçnetin verdiği kablosuz modeme 1 metre mesafede kullanıyorum başka hiç bir manyetik alan söz konusu değil. Cep telefonumu da sık kullanan birisi değilim. Sebebi modem olabilirmi yani?
    2001eylül-2005temmuz arası stajla birlikte 4 sene kadar ben de ibm server-pc teknik servisinde çalışmıştım, o zamanlar tabi yeni başlamanın hevesiyle donanım sitelerinden her türlü olayı takip ediyordum . O yıllarda lcd masaüstü monitörleri yeni yeni piyasaya çıkıyordu ve görüntü olarak oldukça kalitesizdi. Firmalar 4 ölü pixele kadar değişim garantisi vermiyordu ve benim gördüklerim ya çeşit çeşit markaların kutudan ölü pixelle çıkan ekranlarıydı ya da hep ambalajından ölü pixelle çıkan thinkpadlerdi . Onlar da zaten lenovo ibm in bazı bölümlerini satın aldıktan sonra oldu, thinkpad ibm' de iken ölü pixelin ne olduğunu bile bilmiyorduk ama ölü pixelin sonradan oluştuğunu hiç duymadım :D Hatta 2005 yılında olması lazım Samsung veya philips firmalarından biri 0 ölü pixel garantisi veren ilk firmaydı. Ondan sonra da baktım lambır lumbur format atmayı bilen ve eline tornavidayı alan herkes 300-400 milyona teknik servis oluyor değerimizi bilen kalmadı, ben de bol bol kavga ve küfür ederekten işi de bıraktım donanım sitelerini takip etmeyi de. En son adını duyduğum ama kendisini görmediğim ati x600-800ler vardı, geçende yine baktım hd4870 çift işlemcili vga kartlar çıkmış LCD yi ve notebooku da oldum olası sevmem, evdeki toplama p3-1000 512 ramli 9600xt vga philips 107t6 crt monitörlü bilgisayarımla oldukça iyiydim hehe. Şimdi birazcık ta şu anki işimin mecburiyetinden kendime ilk notebook bilgisayarı aldım. Almışken de donanımı yüksek olsun da yine 7-8 sene kullanabilmeyi istemiştim ve bu mt85 makina aynı özellikteki diğer hepsinden daha ucuzdu bunu aldık . Ama olacak gibi gözükmüyor, demekki bu iş için birazcık marka fanatikliği gerekliymiş. Makina çok fena ısınıyor, soğutma sistemi yetersiz, ve anladığım kadarıyla diğer bütün markaların tersine fan havayı klavyenin sol tarafından klavye tuşlarının arasından çekiyor ve klavyenin o yüzden altı boş ve esneme yapıyor. Markanın sürücü ve bios desteği kocaman bir sıfır.
    Packardbell düşünen arkadaşlara tavsiyem, eğer maddi limitiniz ancak bunu karşılayabiliyorsa bile, çok yüksek konfigurasyonlu olmasa bile doğru düzgün bir markadan alın bilgisayarınızı. Sonuçta her 2-3 senede bir, bilgisayar olayı için milyarlar harcanmaz, yazıktır günahtır. MT85 i nasıl kullanırsan kullan; ben bu cihaza kafadan 2, olmadı en fazla 3 sene ömür biçiyorum. Anakartı kalitesiz olduğu için bobinleri gacırtı yapıyor ve dvdsi pnp, arada bir kendi kendisine sökülüp yeniden takılmış gibi davranıyor Ne deniyordu o olaya unplug/plug mıydı neydi Em64t işlemci var, sadece 64bit windowsta kullanılabilecek olan 4gb belleği var ama 64bit windows için sürücüleri yok. Ne kadar trajikomik bir durum değilmi? Keşke vaktim olsaydı da aceleye getirmeyip packard bell in ne olduğunu araştırıp satın almaya öyle karar verseydim. Sonuçta bilgisayarı alalı 1 ay oldu ama son 10 gündür bilgisayarı kurcalayacak vaktim oldu ve hepsini ancak farkedebildim. İş işten geçti, iade süreci dolalı çok oldu. Bunu aceleyle aldığımda kampanyanın son günüydü. 2700 yerine 2000~tl ye aldım. Mesela Asus un sitesinden bunun teknik özelliklerine denk bir model buldum, m51-va olması lazım, Her türlü yardımcı yazılım, sürücü(XP-Vista vs.) ve bios güncellemeleri var. Sonuç olarak tavsiyem toshiba, asus, dell, hp gibi köklü markalara yönelmeniz. Ucuz fiyata yüksek konfigurasyon aradık bu geldi başımıza

    Neyse LCD den açtık lafı ondan sonra çok uzattık, kısacası 4 ölü pixel lafını o yıllardan öyle bildiğim için yapmıştım Peki şimdi her markada 0 ölü pixel garantisi oluyormu?



    Tek bir şey söyleyeyim, saydığınız o paraya kıyıp alınacak markalarla karşılaştırıldığında, PB dünya genelinde çok daha yüksek müşteri memnuniyeti sağlamayı başarmış bir firmadır. Ayrıca üzerinde 1280*800 çözünürlük için orta seviyeli bir mobil "oyun" kartı olan, ve 2,53 gHz saat hızına çıkabilen T serisi Core2Duo çekirdek bulunduran bir alet için, ısındığı bile söylenemez. Bios güncellemelerinin olmayışı çok büyük eksiklik ama çözülecektir elbet yakında, bu PAckard Bell'i kötü bir marka yapmaz. Packard Bell saydığınız diğer markalardan çok çok daha köklü bir markadır. Ve özellikle Dell ve HP den çok daha sağlam laptoplar üretir. Toshiba'yı ayrı tutuyorum, onun bu konfigürasyondaki bir modeli de galiba 4.000 ytl civarıdır sanırım.

    Ben Easynote A8 modelini yıllarca kullandım ve o arada birer tane Lenovo, HP ve Acer elimden geldi geçti, arızalanıp öldüler. A8 hala sağlam. Lütfen genelleme yaparak kafaları karıştırmayalım.




  • e tabiki dediğim diğer markaların aynı konfigurasyonu çok daha pahalı ama bunu bu kadar ucuz yapan nedir? bobinlerden gelen sürekli gacırtı sesi olayı bitiriyo zaten. ben piyasayı çok fazla takip etmiyorum artık, bunu alırken biraz araştırmıştım, özellikleri en yüksek ne varsa onu aldık işte ve gittiği yere kadar kullanmak isterim. Bende bundan önce p3-1000 512ram ati9600xt li toplama pc vardı. 8-9 yıldır kullanıyorum ve donanımsal arıza olmadı , ondan önce de 93 te aldığımız ibm ps/1 var(16 sene olmuş). monitör altı kasa ve 486dx/33mhz, 4 ram orjinali, bi yerden 486dx2/66mhz bulup takmıştım, bir de rami 48mb sabit diskide 2gb a çıkartmıştım . Ama 93 ten kalan ibm bile evde salonda çalışır vaziyette. üzerinde w98/office97 var ve peder exceliyle soliteri kullanıyor . bugüne kadar donanımsal olarak hiç bozulmadı. Sadece klavye ve mouse birer kere değişti . Birde çok komik gelecek ama ondan önce ZX Spectrum+ vardı ama pederin bi arkadaşı çok bilirmiş gibi parçaladı. Çocuktum tabi o zamanlar :D Ondan önce de Atari 800xl vardı, çekyatın altında kaset çalarıyla duruyor ve yine çalışır durumda. En son 3 sene önce nostalji olsun diye taktım tv ye kasetleri bile yükledi :D
    kim istemez ki aldığı herhangi bir şey hiç bozulmasın? Ha son çıkanları takip etmek mi, para yetmez. hazır para lazım, dededen babadan miras kalmalı ki 2 ayda bir yenileyebilesin. Çünkü 3-4 yılda x800 den hd dörtbinyediyüzbilmemkaç çift işlemcili ekran kartlarına kadar anlaşıldığı üzere çok hızlı yeni model çıkıyor. Örnek vereyim, 9700 çıktı 2 sene daha üstü olmamıştı. x serisi çıktı, x800 x850 x850xt x850xtx bilmemne.... takip edilmez ki bu olay.
    Şu an piyasada hangi markalar var bana bu şekilde çok uzun süre kullanabileceğimin garantisini verebiecek? Hem de 16 sene bile değil 7-8 sene yeterli. MSI desek soğuk lehimde üstüne yoktur, Samsung veya lg desek boşvermek gerek yaptıkları her şey yanıyor. Ne diyebilirim ki başka marka olarak? Packard bell i denedik. Hiç bir yerde hiç kimsede görmemiştim. Ucuza yüksek konfigrasyon bulunca almış bulunduk bir defa ama bugüne kadar aldığım hiç bir şeyden bu kadar kuşkulanmamıştım. Zaman gösterecek, sonuçta bu model daha yeni çıktı.

    Aslında kullanıma da bağlı, servisteyken siyah beyaz ekranlı 486dx notebook geliyordu bios şifresi için, hemde bataryayı saymazsak hiç bozulmamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junkie1027a -- 24 Ocak 2009; 12:52:16 >




  • benim ekranın kablosu bozulmuş 1 haftada yaptılar gönderdiler teknik servisi şaşırttı beni :) onun dışında herhangi bi problem çıkarmadı çok şükür İnş. da bi daha çıkarmaz . o kadar da titizlikle kullandım halbuki niye bozuldu o da benim kısmetim işte neyse :( performans olarak çok bi problem yok .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Junkie1027a

    e tabiki dediğim diğer markaların aynı konfigurasyonu çok daha pahalı ama bunu bu kadar ucuz yapan nedir? bobinlerden gelen sürekli gacırtı sesi olayı bitiriyo zaten. ben piyasayı çok fazla takip etmiyorum artık, bunu alırken biraz araştırmıştım, özellikleri en yüksek ne varsa onu aldık işte ve gittiği yere kadar kullanmak isterim. Bende bundan önce p3-1000 512ram ati9600xt li toplama pc vardı. 8-9 yıldır kullanıyorum ve donanımsal arıza olmadı , ondan önce de 93 te aldığımız ibm ps/1 var(16 sene olmuş). monitör altı kasa ve 486dx/33mhz, 4 ram orjinali, bi yerden 486dx2/66mhz bulup takmıştım, bir de rami 48mb sabit diskide 2gb a çıkartmıştım . Ama 93 ten kalan ibm bile evde salonda çalışır vaziyette. üzerinde w98/office97 var ve peder exceliyle soliteri kullanıyor . bugüne kadar donanımsal olarak hiç bozulmadı. Sadece klavye ve mouse birer kere değişti . Birde çok komik gelecek ama ondan önce ZX Spectrum+ vardı ama pederin bi arkadaşı çok bilirmiş gibi parçaladı. Çocuktum tabi o zamanlar :D Ondan önce de Atari 800xl vardı, çekyatın altında kaset çalarıyla duruyor ve yine çalışır durumda. En son 3 sene önce nostalji olsun diye taktım tv ye kasetleri bile yükledi :D
    kim istemez ki aldığı herhangi bir şey hiç bozulmasın? Ha son çıkanları takip etmek mi, para yetmez. hazır para lazım, dededen babadan miras kalmalı ki 2 ayda bir yenileyebilesin. Çünkü 3-4 yılda x800 den hd dörtbinyediyüzbilmemkaç çift işlemcili ekran kartlarına kadar anlaşıldığı üzere çok hızlı yeni model çıkıyor. Örnek vereyim, 9700 çıktı 2 sene daha üstü olmamıştı. x serisi çıktı, x800 x850 x850xt x850xtx bilmemne.... takip edilmez ki bu olay.
    Şu an piyasada hangi markalar var bana bu şekilde çok uzun süre kullanabileceğimin garantisini verebiecek? Hem de 16 sene bile değil 7-8 sene yeterli. MSI desek soğuk lehimde üstüne yoktur, Samsung veya lg desek boşvermek gerek yaptıkları her şey yanıyor. Ne diyebilirim ki başka marka olarak? Packard bell i denedik. Hiç bir yerde hiç kimsede görmemiştim. Ucuza yüksek konfigrasyon bulunca almış bulunduk bir defa ama bugüne kadar aldığım hiç bir şeyden bu kadar kuşkulanmamıştım. Zaman gösterecek, sonuçta bu model daha yeni çıktı.

    Aslında kullanıma da bağlı, servisteyken siyah beyaz ekranlı 486dx notebook geliyordu bios şifresi için, hemde bataryayı saymazsak hiç bozulmamış

    Artık senin kullandın bilgisayarlar gibi bilgisayarlar üretilmiyor, dün en yüksek işlemcili t9400 aldık bu gün Q9000 çıktı( bizim makinalara bu işlemci takılabiliyor) buna bağlı olarak üreticilerde mallarını eski sağlamlıkta üretmiyor bu gün bütün dizüstü makinalar cin'de üretiliyor, tabi cinin iyisi var kötüsü var ama sonuçta hiç birinin ömrü artık eskisi gibi uzun değil, toshiba iyi mal demişşiniz ama o markanında bu üründen farkı yok arkadaşımın kullandı 3 yıllık makina bile artık eskisi gibi çalışmıyor. makinanın ömrü 3 yıl üreticiler yeni mallarını satmak için yapıyorlar eski mal bozulmassa yeni mal üretilmiyor. senin birkaç satır önce yazdın sorunlar benim bilgisayarımda yok. yani kötü bir mal değil ismi pek bilinmiyen bir mal 3,4 yıl kullananları gördüm tabi kullanmaya da bağlı ayriyeten 9 yıllık toshiba dizüstü ibm ve hp mallarınıda gördüm.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: upss

    Bilgisayarım - HDD(C:) - drivers - CAMERA - DMAX klasöründe VideoView var. Bu kısımda webcam'i görebilirsiniz.


    çok sağol kardeş
  • Packard Bell EasyNote MT85-M-055TK ü SAMSUNG NP-R 560AS02TR CORE 2 DUO P8600 ile kıyaslarsak hangisi daha performanslı olur daha once kıyaslandımı bilmiyorum
  • p8600 3mb ön bellek var. t9400 de 6 mb ön bellek ; bellek fazla olması demek kullanılan bir programın ikici defa daha hızlı açılmaı demektir. diyer özelikleri yazmamışın büyük farklardan biri bu vistalı bir makinada bellek ben ce büyük olması önemli pb nin ss bir + sı internetten ss nin diğer özelliklerine baktım ekran kartının 9600 gt ddr3 belleklere sahip oldunu gördüm bu ekran kartı ati 3650 den daha iyi bir kart ne kadar fark etceni bilmiyorum ss + sı ana sayfadan ekran kartı peerformansları başlı var ordan bakarsın farklar bunlar ikisi güzel makina samsung yazdın modeli kendi forumunda okursan konuları o da yardımcı olur. arkadaşımın toshiba t8600 işlemcili makinasınıda 1-2 dk kullandım yavaş makina değil yeni nesil işlemciler biraz daha vistaya alışık.
  • oryada yazdım zate nama keşke bunu alan kullanıcılarda ordakiler gibi test sonuçlarını vs koymuş olsalar en azından vistadan elde ettikleri sonuçları daha rahat kıyaslama yapabilirdim...
  • arkadaşlar markların isimlerini kısaltarak kullandım burda pb : packard bell mt 85 t9400 ss : samsung np-r 560 as02tr p8600 dir

    her ikisinde farklı noklarda artısı var pb 2.53 işlemciye ss 2.40 saat hızlarına sahip pb 6 mb ss 3 mb pb nin +
    ss ise nvidia 9600 gt ekran kartı var ddr 3 bellekli pb da ati 3650 kart ddr2 belekleri kullanıyor ss nin +
    garanti önemli değil ben işlemciyi değiştiriyim derssen bu işlemci senin ss nin anakartına uyor:http://urun.gittigidiyor.com/Core-2-Duo-T9800-6M-Cache-2-93-GHz-1066-MHz-FSB_W0QQidZZ15002459 ama bu imkansız makinalar işlemcini uyumu kasa yapısı soğutma ısınma eğrileri ona göre tasarlanıyor.
    ben bişey diyemiyicem 4 ay önce bu makinanın ekran kartı en iyisiydi (taşına bilir bilgisayar için yoksa 4870 ekran kartı var masa üstü) ama şimdi 9600 gt serisi var ve yeni ve üstün bir kart ekran kartlarından anlamam ben o yüzden yorum yapamıyorum.
    eyer proğramların fazla ise yada proğram yazıyorsan pb derim oyun da oynarsın son çıkan oyunları full özelliklerde ama bu 1 yıldan fazla sürmez yeni oyunlar ve yeni grafik yöntemleri çıkıyor. ss nin ekran kartını ise 1.5 sene rahat oynarsın gibi geliyor( bunları demekle birlikte ne olur ne olmaz pek te emin değilim ekran kart performansları incelemelisin) pb nin pili 2.5 saat rahat gidiyor ama oyunu pille oynayamıyorsun,
    pb nin vista puanı:
    işlemci: 5.4
    bellek : 5.9 ddr 2 800 mhz dir belekler
    grafik : 5.5
    oyun grafikleri: 5.2
    sabit disk : 5.4

    ss nin vista puanı r560 fan sayfasından aldım ne kadar doğru yanlış bilemiyecem
    işlemci : 5.3
    bellek : 5.9 ddr 3 1066 mhz görünüyor ama ram leri pek kaliteli değil sanırım bu puan dan daha fazla olması gerekir.
    grafik :5.9
    oyun grafikleri :5.5
    sabit disk : 5.3
    ss daha iyi duruyor. son karar senin doların düşmesinide beklersen daha iyi bir fiyata alırsın işallah sana yeter başka karşılaştıracak bişey bulamadım




  • bilgisayarınızı xp ye çevirin. bakalım o sesi birdaha duyabilecekmisiniz
  • ne yani vistadan mı kaynaklanıyor bu tiz ses nasıl bir mantıklı acıklaması var acıklarmısınız arkadaslar ayrıca gercekten tiz ses cok rahatsız edici
  • arkadaşlar bilgisayarımın şarj cihazını çaldırdım. vatan bilgisayara sordum ellerinde yokmuş. bu yüzden kendim araştırıcam artık. biriniz şarj cihazının fotoğrafını çekip gönderebilir mi yazılarıda okunacak şekilde. aynısından almak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim. acil!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aadem

    arkadaşlar bilgisayarımın şarj cihazını çaldırdım. vatan bilgisayara sordum ellerinde yokmuş. bu yüzden kendim araştırıcam artık. biriniz şarj cihazının fotoğrafını çekip gönderebilir mi yazılarıda okunacak şekilde. aynısından almak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim. acil!!


     Packard Bell EasyNote MT85-M-055TK
  • çok sağol dostum çok makbule geçti. Allah razı olsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aadem

    çok sağol dostum çok makbule geçti. Allah razı olsun.


    Estağfurullah elime mi yapıştı nolcak sen de sağol.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.