Şimdi Ara

Özel Şirketlerin Çalışanlarına Köle Muamelesi Yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
15
Favori
18.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet ben, resmi tatillerde işe giden, yıllık izni olmayan, çıkış saatinde çıkmak için izin isteyen, patronun her türlü ayak işlerini yapan, güüya bir şirketin muhasebesini tutan mağdurlardan sadece biriyim. Sadece, resmi tatilde işe gelecek miyiz ? sorusu ile kovulma ihtimali bulunan, sabah 10 dakika geç kalsan suç ama mesaiye kalsan kimsenin plaket vermediği bu düzende her gün biraz daha tükenerek yaşantımızı devam ettiriyoruz. Ve buna, paraya muhtaç olduğumuz için, hop birader ne ayaksın sen ? al işin bi tarafına girsin ben yokum diyemiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim.

    Özet : Memurluk = Altın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weing -- 19 Mayıs 2017; 2:43:41 >



  • Evet Kanadadayim ancak Turkiyede Ankara Ve Izmirde ozel sirketlerde calistim hatta Izmire tasinma karari aldigimizda gorustugum firmalardan birkaci cumartesi yarim gun calisildigini soyledi direk tesekkur edip gorusmeyi sonlandirdim. Haftada 2 gun tatil yapmayan calisan verimsiz olur, gun gectikce calisma istegi ve sirkete olan bagliligi duser.
    Özel sektörün, ve kendini bir halt sana patron denen şerefsizlerin allah bin kere belasını versin.
    8 senem özel sektörde üç kuruş paraya, sabah girdiğin saat belli çıktığın saat belli olmayan saatlerde tükendi gitti..
    Şerefsiz sana maaş verir, sanırsınız ki tüm sülalenizin geçimini sağlar, cumartesi öğlene kadar derler, akşamüstü 3 de ancak çıkarsın, ne fazla mesai verir ne de adam yerine korlar.
    Ne kendine vakit ayırmaya zamanın kalır ne de hafta sonu dinlenmeye.
    Bayramlar da bile 3. Gün işe geleceksin der, kendisi ailesi ile ya antalyaya ya da Paris'e gider...
    Tasarruf yapmak lazım der zam zamanı, kendisine e250 kompresör alır...

    Memurluğu kazandığım gün, işi bırakırken etmediğim küfür ve suratına bir tükürmediğim kalmadı...

    Memur olduğum günden beri hayat varmış diyorum, maaşım iyi, kendime aileme bol bol vaktim kalıyor, kafam rahat...
    Allah'ıma şükürler olsun memur oldum, işimden de son derece memnunum...

    Buradaki herkese tek diyeceğim, özel sektörden cacık olmaz, kendi cebini doldurmak peşinde olan işçisine zerre değer vermeyen yerlerde vakit öldüreceğinize, gidin kursa yazılın deli gibi ders çalışın kpss ye hazırlanın yüksek puan olun memur olun....
    Eskiden bir şirkette çalışıyordum, patron odtü elektronik mühendisiydi, işçileri hep küçük görüyordu. Bir de itü yüksek mühendisi vardı, o adam da tam bir cimriydi, tasarladığı her şeyin bir şaheser olduğunu düşünüyor, insanları etiketleriyle değerlendiriyordu, çocuklarına verdiği harçlıklarda gözü kalıyordu.

    Bir gün bize zam yapmak yerine 7. ayın başında kendilerine mercedes c200 aldılar.

    Asgarinin pek üstünde maaş vermiyorlardı, günlük 80-90K fatura kesiyorduk adamlar Anel-Alcatel felan bunlara mal satıyordu Türkiye'nin her yerine

    adsl kabinlerinin soğutmaları, doğrultucular felan satıyorlardı.Ne kadar şerefsiz olduklarını anlatmama kelimeler kifayesiz kalır.

    Sürekli mesaiye kalıyorduk, mesaiception olmuştum ama aldığım 1200 lira ile dişimi bile yaptıramıyordum. İnsanı bir takım gereksinimleri

    karşılayamıyordum. Bir yandan eve kira veriyordum öte yandan üç kuruş kalan para ile eve yardımcı oluyordum. Mesai ücreti de düşüktü, katkısı azdı.

    Sonra sektör değiştirdim, elektronik sektörüne lanet olsun, böyle patronların da ben alayını...
    Cumartesi çalışan insanların mental olarak dinlenebildiğini düşünmüyorum.

    Özel sektörde 10 iş yaparsın iyi olursun, bir işi iyi yapamazsın çok kötü olursun.

    Ayrıca kurumsal veya değil hiç farketmiyor insanlar çoğu zaman işleriyle tehdit ediliyor, işveren tarafından. E adamların tuzları kuru ülkede insandan bol ne var? Çalışanına eziyet sonra insanlar iş beğenmiyor nitelikli çalışan yok be yavşak işveren olarak sen ne kadar niteliklisin ki?
  • Nasil bir sirket hocam bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven1127

    Nasil bir sirket hocam bu

    Hocam Kanada da ki hayata alışmışsınız anlaşılan bu ülkede çoğu şirket böyle malesef
    Bu arada yüksek lisans bitince ben de BC'ye geliyorum inşallah.
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Malesef durum boyle. Bu arada, Kanada da mı yaşıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer hakkını aramz ise işçi sonu bu bugune kadar çok iş değiştirmemin sebebi bu hiçbir patrona eyvallahım olmadı temizlikçiysen temizliğini yap guvenliksen guvenliğini muhasebeciysen muhasebeni tutacaksın en son ayak işine gondermişti patron dedim ben ayakçı olarak maaş almıyorum işim bu değil demiştim sonra herkesi topladı patron dedi çalışmam istemeyen şu an işten çıkabilir yeminle o dakkika üstümü değiştirmeye gittim ardımdan 10 kişi geldi patron neye uğradığını şaşırdı sonra patron tak geri vites ben oyle demek istemedimde artık herkes kendi işini yapacakta işte bu işi yapacak adam yoktuda ondan söyleydi boyledi demeye başladı anlıyacağınız eğer çalışanlar birlik olursa bu butun ulkede sendikasız olan işçiler için harika olur patron yalakası olmayan sadece iş ve emek karşılıgı bekleyen insanlar o çalıştıkları yerde düzen sağlıyabilirler öncelik patronun soylemleri değil çalışanların tutumu onemli

    ama bu dediklerim bizim ulkede zor değilmi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfbmfb


    quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven1127

    Nasil bir sirket hocam bu

    Hocam Kanada da ki hayata alışmışsınız anlaşılan bu ülkede çoğu şirket böyle malesef
    Bu arada yüksek lisans bitince ben de BC'ye geliyorum inşallah.

    Buyrun bekleriz de bende buraya tasinmadan once hep ozelde calistim Ankara ve Izmirde resmi tatilde cagiran hic gormedim. Haftada 5 gun sabah 9 aksam 6 fix.




  • Doğru olan bu ama ben böyle bir şeyi ancak filmlerde görürüm heralde. Çünkü ben dahil çevremdeki herkes ailesinin aç kalma ihtimalini göze alamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weing

    Malesef durum boyle. Bu arada, Kanada da mı yaşıyorsunuz ?

    Evet Kanadadayim ancak Turkiyede Ankara Ve Izmirde ozel sirketlerde calistim hatta Izmire tasinma karari aldigimizda gorustugum firmalardan birkaci cumartesi yarim gun calisildigini soyledi direk tesekkur edip gorusmeyi sonlandirdim. Haftada 2 gun tatil yapmayan calisan verimsiz olur, gun gectikce calisma istegi ve sirkete olan bagliligi duser.
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Sizler ya kurumsal firmalarda çalıştınız ya da bu ülkede çalışmış en şanslı özel sektör çalışanları arasındaydınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylediniz. Aynen dediğiniz gibi oluyor. Türkiye de bir şirket açında personeliniz olalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weing

    Çok doğru söylediniz. Aynen dediğiniz gibi oluyor. Türkiye de bir şirket açında personeliniz olalım.

    Zamaninda denedim ancak bana gore degil o isler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozel sektor iste en iyisi bile kotu. Bizim sirkette durum ayni, bi ara yeni bi personel girdi yemek molasinda isten cikarildi. Kasa sorumlusu arkadas izin gununde isten cikarildi. Kimseye acimiyorlar bizim sayemizde milyonlar kazanıyorlar biz asgari ucret+prim ile yaşam mucadelesi veriyoruz. Hedef yapiyoruz fazlasini istiyolar hedefin gerisinde kaliyoruz birsuru laf yapiyorlar birde savunma istiyor niye dusuk performans verdin diye. Resmi tatillerde çalışıyoruz allahtan ordan bi cift yevmiye aliyoruz. Cogu sirket onuda vermez. Yillik izin almak istiyoruz yarim yarim veriyolar. Sozlesmede öyle yaziyor. Simdi niye imzaladin kardesim diceksiniz. Napalim abi imzalamasak ise giremicez işin yoklugunda tutunacak baska bisey yok. Ben satis danismaniyim magaza mudur yardimcimiz isten ayrildi yerine ben gectim onun yaptığı her isi yapip üstüne bide satis yapıyorum suan magaza birincisiyim yukselmek istiyorum dedigimde henuz yetersizsin diyorlar. Uzun oldu kusura bakmayin sonlandirayim. Bende daha iyi bi iste daha iyi şartlarda calismak isterdim ama lise mezunuyum uni okuyamadik yokluktan yas kucukken akil verende olmadi uni aciktan okuyorum oda zor bela aidati gectim ders calismaya firsat bulamiyorum. Allah tez zamanda bi aydinliga kavusturur insallah.



    Hayirli gunler kardeslere ve abilere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tugays77 kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcın olsun kardeş. Senin işin de zor. İnsanları aynı zamanda psikolojik olarakta yoruyor bu üst kesim. Misal sende hedef belirleme vs. varmış bizde öyle bir şey yok ama mentalite aynı. Ağzınla kuş tutsan tebrik eden olmaz ama en ufak hatanda laf eden çok olur. Hatta kovulmaya kadar gider. Bizim burda tatil günleri çalışınca çift yövmiye falan yok. Lafını bile edemezsin. Edersen gıcıklanırlar senden en sonunda kovarlar. Yıllık izin de yok. Allah hepimizin yardımcısi olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben turkiyenin çok satan bir giyim firmasında çalışıyorum, vallahi iş çok sıkıcı ve kölelik



    ama 7,5 saat çalıştırıyorlar



    1,5 saat yemek ve mola var



    Gel görki aldığın maaşa deymiyor



    adam 2 parça giysiden senin 1 gunluk paranı çıkarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam. Kendi bildiğim çalışma ortamlarından örnek vericek olursam hiçbir proje ofisinde resmi tatiliniz yoktur. Yıllık tatilinizi burnunuzdan getirirler. Ya erken çağırırlar ya telefon üstüne telefon ederler. Geç kalırsan azar yersin ama akşama kadar tutarlar. Patronun akrabaları kırallar gibi çalışıp sana artislik yaparken sen gıkını çıkaramazsın.. Ve hakettiğin maaşın yarısını bile alamazsın halbuki onlar senin sayende dünyanın parasını kazanırlar.
  • 7,5 saat çalışmak güzel ama sizinde işiniz zor bütün gün ayakta insanlarla uğraşmak çok zor. Biz 10 saat çalışıyoruz. Yemek molası yemeğin bitene kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRO EAGLE B kullanıcısına yanıt
    Resmen kanun gibi bu söylediklerin. Türkiyedeki firmaların hemen hemen hepsinde aynı durum söz konusu. Hayır patron tırnakları ile kazıyıp buralara gelmiş olsa, en azından içimi bununla ferahlatırım. Yani en azından böyle bir adamın yanında çalışıyorum derim. Ama gel gör ki adamın hayattaki tek başarası o kadar spermin arasından birinci gelmesi ve babasının oğlu olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weing -- 19 Mayıs 2017; 9:48:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İste Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olmayi ozetlemissin. Sadece sirkettemi? Disarda da zerre kadar insan miamelesi girmezsin. Yarin bi mahkemeye dussen patron parayi basar aklanir sen hskliyken haksiz durums dusersin. Bitti bu ulke. Senin yapacagin sey caktirmadan sirketi batirmak. Mesela csktirmadan sirket aracinin yagini bosaltip arscibyagsiz surup bozup yolda kalinca yagi geri koyanlae var. İsleri aksatnak tek care. Herkrsd hskkini verecen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weing

    Doğru olan bu ama ben böyle bir şeyi ancak filmlerde görürüm heralde. Çünkü ben dahil çevremdeki herkes ailesinin aç kalma ihtimalini göze alamıyor.

    Almanya fransa vb sosyal devletleri bu yuzden seviyorum. İsten aytilirsan hemen issizlik massi, ev kirasi, yakacak ve gida yardimini veriyorlar. Vatandssini ezdirmiyorlar. Zaten bu uuzden gelismis ulkeler. Ama bizde tek yapilan halki ezdirmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Weing

    Resmen kanun gibi bu söylediklerin. Türkiyedeki firmaların hemen hemen hepsinde aynı durum söz konusu. Hayır patron tırnakları ile kazıyıp buralara gelmiş olsa, en azından içimi bununla ferahlatırım. Yani en azından böyle bir adamın yanında çalışıyorum derim. Ama gel gör ki adamın hayattaki tek başarası o kadar spermin arasından birinci gelmesi ve babasının oğlu olması.

    Bizde de benzer durum var. Benim patron zeki ve caliskan adam ofis icin cok cabaliyor ama gel gor ki o butun gun disarda kostururken beyin yoksunu akrabalari hicbir sey bilmemesine ragmen bize ahkam kesiyor. Adamin arkasindan is ceviriyorlar adamin haberi yok hicbir seyden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.