Şimdi Ara

Özel mi? Devlet mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar..

    Arkadaşlar sürekli kafamda kendime sıkıntı ettiğim bazı şeyler var..bana yardımcı olabilecek arkadaşlar bulacağımı düşünüyorum burada..lütfen fikirlerinizi esirgemeyin..şimdiden teşekkürler...

    2009 öss den say2 de ham 260puan hesaplıyorum..70de okuldan geliyor..toplamda 330 civarında puanım olacak..Hep diş hekimliği ve eczacılık istemiştim aslında ama geçen sene en düşükleri 341 civarıydı..bu sene puanların 4-5 puan düşeceğini tahmin ediyorum ama 10 puan kadar düşeceğini pek sanmam..öyle olunca artık mühendisliklere yönelmek durumunda kaldım..ve mühendislik hiç aklımda olmadıgından çok boşlukta hissettim kendimi..daha sonra kafamda bazı şeyler belirginleşti..gazi de endüstri 2.öğretim e puanım yetiyor gibi..yalnız bana ordan mezun olursun bu sefer iş bulamazsın diyenler oldu..daha sonra yıldızteknik elektrik müh. düşündüm bu sefer de (ben ankarada oturuyorum) oraya vereceğin masrafı bilkent elektrk elektroniğe ver diyenler oldu..Doğrusu şuan beni en çok heyecanlandıran bilkent elektrk-elektronk...Fakat sıkıntım şu; sonuçta çok şükür özele gönderse ailem batmaz ama çok da rahat rahat gönderecek durum yok..bilkent de hazırlığı atlayamam ingilizcem yok denecek kadar az..yani hazırlıkla birlikte 85-90 milyar okula para verilecek..insanların lafları sözleri falan bunlar aklıma geldikçe içim sıkılıyo..sonuçta zor bişey..ben bilkent ee den çıkınca iş imkanının çok fazla olacagından ve o parayı çıkarabileceğimden emin olsam insanlara kulak tıkar ailemi ikna ederm...ama acaba bilkent ee yi çok mu abartıyorum..yani gazi de endüstri müh. tutarken bilkent e gitmek yanlış mı olur.....Bütün bunları düşünüp duruyorum...bu konu hakkında bilgisi fikri olan arkadaşlar yardımlarını bekliyorum..şimdiden teşekkür ediyorum....







  • ne varsa saağlıkta var,mühendislikte durumlar çok vahim.
    ilerde sağlık seçmediğin için çok ama çok pişman olacaksın.
    sağlıkta iş garantisi var bölümüne göre
    sana tavsiyem say2 ile alan fizik tedavi ve rehabilitasyona gitmen özel üniversitelerde.
    yuzde 50 bursla kazanabilirsin.
    türkiyede fizyoterapist açığı var
    diğer tercihlerin evvela diş hekimliği ardından eczacılık olmalı
  • denny07 öncelikle eyvallah demek istiyorum sana yardımcı olduun için..

    Abi şöyle bi durum...aynen dediğini düşündüm...başkentin özel diş hekimliğin belki tutma ihtimali olabilir..seninde dediğin gibi %50 fizik tedavi düşük bi ihtimalde olsa tutabilir..paralısı kesin tutuyor zaten....bu konuyu diş hekimi olan kuzenime söyledim..bana eğer o parayı vermeyi göze aldıysan bilkent ee ye git dedi..onunla sınavdan çıktıgım ilk günlerde konusmustuk..o yüzden direk mühendisliğe yönelmek durumunda kaldım biraz..gerçi kime sorsam kendi mesleğini kötülüyor...
  • ben gazi end. müh...derim..end.müh..süper meslek..bide o kadar parayla bilkente deymez..inan..artık okumak o kadar değerli değil..
  • bilkent ee ile gazi endüstri kıyas bile kabul etmez. Arada çok fazla kalite ve prestij farkı var. Yalnız bilkent ee çok zor bir bölümdür. Zeka yetmez "düzenli" çalışmak gerekir. Bence gazi'yi yazacağına istanbul ya da izmir de bir okul yaz. Ben gazi ee mezunuyum. Kardeşim bilkent ee.
  • ooo abi sen tam aradığım kişisin ya

    Abi şimdi şunu söliim zorlugunu tahmin edebiliyorum haklsın...ama özelde kendimi sıkarım...kalıcağım ihtimalini pek düşünmüyorum...

    Şu an düşündüğüm o parayı çıkarabilir miyim...kardeşin iş bulmakta zorlandı mı..maaşını sormak gibi bi densizlik etmicem ama bilkent e verilen paraya değecek bi maaş alıyor mu..gerçi kardeşinin burslu olup olmadığını yazmamışsın ama....ha birde bilkentten mezun olduktan sonra burslu burssuz fark etmez di mi...?? Sizin bölümler aynı okullar farklı cidden bilkent olması büyük fark yaratıyor mu?

    -çenem düştü farkındayım ama valla kafam karışık..saol şimdiden-




  • Piyasada Bilkent mezunu diye uçuk maaşlar alacağınızı düşünüyorsanız unutun. Bilkent'ten mezun olmak iş hayatında size daha fazla kapı açar ama okurken vereceğiniz parayı amorti etmesi çok uzun sürecektir. Özel sektörde işe başlayacaksanız taş çatlasa 2500 lira gibi bir maaş alırsınız. Böyle bir miktar için de çok fazla rakibinizin olacağını, piyasada çok mezunu olan İTÜ'nün ve ODTÜ'nün bu mevkiler için önemli avantajlar içinde olacağını da düşünün. Sonuç olarak derim ki vereceğiniz o paraya değmez.
  • Yerinde olsam sağlığı tercih ederim..
    ama özeli hiç düşünmem ,
    Kıbrısta okuyorum , eczacılık tıp dişhekimligi bölümleri acıldı 11.500euro civarı yıllık okul harcları var, kıbrısın hayat pahalılıgı da işin icine eklenince tamamen 1servet.. Bunu amorti edebilmende cok zor..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nicotinell

    bilkent ee ile gazi endüstri kıyas bile kabul etmez. Arada çok fazla kalite ve prestij farkı var. Yalnız bilkent ee çok zor bir bölümdür. Zeka yetmez "düzenli" çalışmak gerekir. Bence gazi'yi yazacağına istanbul ya da izmir de bir okul yaz. Ben gazi ee mezunuyum. Kardeşim bilkent ee.


    gazi müh.lerle ilgili bi efsane var her sınavda 5 sorudan 3ü yapılıor tüm sınıfca ve yataa yataa geçiliyor deniyorr varmı bu konuda bir bilginiz??

    Note: Bu efsaneyi gazi end. okuyan bir arkadastan duymustum.
  • gazi mühendislik çok berbat bir yer. Bi kere kampüsü yok. Benim lisenin bahçesi bile daha büyüktü. Sosyal ortam yok. Okuldan kız arkadaş bulma olasılığınız çok az. Bulunduğu mevki de iğrenç. Pavyonların arasında.

    Elektronik ve makina bölümü bir hayli zordur.
  • Herkes sağlık sektörünü düşünüyor da puanı 320-330 olan adam ne yapsın ? Herkesin ilk tercihi sağlık , diğerlerinde ise iş bulma olasılığın zor , bu duruma tavsiyesi olan var m ı ?
  • Beyler ytü elektrik mühendisliğini düşünmeye başladım..ne diyorsunuz??...o parayı bilkent ee ye ver diyenler var ama "özel okuyor" laflarından korkuyorum....insanların ağzı torba değilki büzesin...
  • gidin gidin sağlığa gidin de mühendis ihtiyacı artsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Coffey -- 29 Haziran 2009; 19:53:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abuja1

    Beyler ytü elektrik mühendisliğini düşünmeye başladım..ne diyorsunuz??...o parayı bilkent ee ye ver diyenler var ama "özel okuyor" laflarından korkuyorum....insanların ağzı torba değilki büzesin...


    sanane milletin lafından. işine bak sen.

    sanırım ankara'da oturuyosun. İstanbul'da yaşamak bir para ister. Kıyaslamasını yap bilkent'in masrafı ile. Ama gazi yerine yıldız daha iyi olur.
  • ben olsam kesinlikle devleti tercih ederdim
  • Bilentı yarı burslu kazanma ıhtımalın var mı o parayla?

    Yıllık ucretı bılkentın 16 bin tl.Yarı burslu 8 bin tl odersın.5 yılda bıtırebılsen 40 bin yaparkı zaten sehır dısına gıtsen mecburen aynı masrafı yapabılrsın.
  • ne yazıkki bilkentin yarı burslusu olmaz... :(

    istanbula gitsem yıllık 12milyar civarı harcarım..bilkentte 17 milyar....aslında senelik 5milyar fark var ve bilkente değer gibi duruyor.......
  • bencede öyle ist a gitsen 10 rahat gider yılda.Birde ailenle hiçbir sorunun yoksa değmez gitmeye.Bende 300 civarı bir puan bekliyorum.Umduğumdan çok kötü geçti ama bir sene daha hazırlanamam sınav sistemi değişiyor.Özel hukuk tercih edicem.İzmirdeyim yaşar üni var.Hocalara baktım deu dan olanlar var hatta galatasarayda görev yapmış bile var.Kadrosu hoşuma gitti açıkçası yıllık 12bin yaşar.Dışarı gitsem şöle bi hesapla ev tutucan ist da ise hele yandın.400(2-3 kişi) ona desen.Yemeğe her gün 20 gitse hadi 15 de 450.Al sana 850ytl gitti bile.Bunun elektiriği suyu teli ısınması aidatı ayrı dertler.Eğer benim gibi rahatına düşkün ve yurtta kalamam dersen o paranın tamamını bile harcarsın istanbulda.
  • Mk4Ever aynen dediğin gibi kardesm..bi çok yurtta kalan arkadas vardır tabii ki şartlar bizi ona zorlarsa kalırız...ama yurtta gerçekten çok zorlanırım... özel ev kirası kadar falan alan yurtlar varmış ya orda kalırım ya evde gibi geliyo...e bütün bunlar da hep masraf sonuçta....ya yukarda bi arkadas da saolsun söylemiş boşver kimseye kulak asma işine bak diye ama ben bu konuya kendime cidden dert ediyorum..dert ettiğim şu ; "özel okuyor.." lafları...şu olay olmasa 2dk düşünmem yazarım bilkent ee yi..
  • bilkent eee için yıllık 5 milyar değer.ama türkiyenin en zor bölümlerinden biridir.hem zeka hem çalışma olacakki bitirebil.bilkent eee hiçte baba parasıyla okuyor denilecek bir bölüm değil.turizim otelcilik falanmı zannediorsunuz? korkma kimse öyle birşey diyemez.


    istanbulda okumak ,ankarada kendi evinde en çok harcadığından fazla olur.şehir dışında okumak,hele istanbulda hiç ucuz değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.