Şimdi Ara

Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
4
Favori
11.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut abi peki bu pc bir oyuncuyu konsol kadar uzun soluklu götürürmü bizim pc kullanan arkadaşlarda gördüğümüz en temel sorun yeni bir oyun çıktı acaba benim pc bu oyunu açarmı bunuda konuşursanız çok seviniriz yoksa konsolla pcyi karıştırmayalım hiç konsol 7 sene minimum her çıkan dandik veya kaliteli fark etmeden açabiliyor ama pclerde oyun haricinde kullanım fazlalaştığında atıyorum bir grafik işleme programı kullanmaya başladığında belli bir süre sonra işletim sisteminden veya makinadan ilk günkü gibi bir verim alınamıyo objektif olarak bu pc iki yıl sonra call of duty acabiliyormu high olarak pc uzun ömürlü olmuyo malesef buna bir çok arkadaşımda şahit olmuşluğumda var sizin görüşünüzü merak ettim. saygılar
  • Ps4 oyunlarını oyunlarına pahalı diyenler kardeşlikten bir haber sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsola adam akıllı ekstra bir TV şart ailinizin kullandığı TV de oyun oynatmazlar sizlere :)

    1500-2000 Lira arası gayet iyi LED TV ler var oyunlardan alacağınız deneyimi arttırmak için şart bence . Tabi Tüplü TV si olanlarda var ama aralarında dağlar kadar fark var .

    Ben 2000 liralık bir TV ekliyorum + PS4 1400 Lira + PSN 100 Lira + Ekstra kol 170 Lira + Oyunlar eskileri 120 lira günceller 225-250 lira = Oyunsuz 3670 Lira etti . 5 adet oyun ekliyorum 120 liradan 4270 etti. Birde güncel oyunlardan 5 adet ekliyorum 3670+1125 = 4795 Lira etti arkadaşlar .

    Eee siz 5 oyunla mı idare edeceksiniz ? Hiç sanmıyorum zira konsolda oynadığınız oyunları saymaya başladınız mı alfabetik olarak diziyorsunuz hemen . Sonuç konsol sahibi olup kar edeceğim diye bir senaryo yok arkadaşlar . Öte yandan PC de oyunlar 60-90 Lira arasında satılıyor steamden alırsanız ( 2k , ubisoft ) oyunları hariç onlarıda g2a gibi sitelerden yine 15-30 dolar arası alabiliyorsunuz ki ben 5-6 adet yeni çıkmış oyunu 18-29 dolar arası komik fiyatlarla aldım mesela witcher 3 ü 17 dolara aldım :)

    Fiyat olarak oyunlar konsola göre çok çok daha uygun siz şuna karar verin özel çıkacak 5-10 oyun ve bazı multi platform oyunlar için konsol alıp oynar mıyım ya da konsolu alıp sadece EXC oyunları mı oynarım diyorsunuz buna siz cevap verin tablo açık ve net . Tabi TV den kısıp farklı senaryolarda yapabilirsiniz fakat bu seferde görsel kaliteniz düşecek .

    İyi forumlar arkadaşlar .



    Bu dönemde oyuncu olmak zor zanaat azizim kesenin ağzını açacaksın başka yolu yok . Benim böyle örnekler verdiğime bakmayın siz biz PS4 parasına her sene ekran kartı alıyoruz yeri geldimi de konsola lafı sokuyoruz zira oyunların gelişmemesinin tek sebebei lanet olası konsollardır . Oyun dünyasının kamburudurlar ötesi yok . Biz 144 hz de akıcılık ararken konson sahibi 30 FPS de akar sinema izliyorum der bla bla bla

    Diyeceğim o ki parasız adam boş adamdır . Paranız yoksa konsolda da rahat yok PC de de rahat yok .

    O bakımdan siz bizim dediklerimize bakmayın . Paranız neye yetiyorsa gidin onu alın hani diyorsunuz ya kardeşlik felan fişmekan 20 liraya değiştiriyoruz felan süpersiniz siz yolu bulmuşsunuz iyi oyunlar keyfini çıkartın .

    Eklemessem olmazzz

    Yattığınız yerden oynayın . Koltuğa gömülerek oynayın bunlar PC de olmuyor azizim siz yan gelip yan yatarken de oynarsınız oda PC de yok . Konforuda fazla parasıda uygun bilemedim ki galiba konsol iyi ya siz konsolda devam edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 17 Aralık 2014; 0:51:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okananlar

    1) Sevgili dh editörleri ve oyunsever arkadaşlar..oyun koleksiyoncusu değilseniz ve en üst grafiklerde oynama takıntınız yoksa ps4'te daimi kardeşlik yada klasik kardeşlikle 20-25 tlye oyun oynayabilirsiniz..ben indirmeyeceğim kutulu istiyorum diyorsanız oyununuzu takas ederek yine 20 tl gibi ücretlerle oyun oynayabilirsiniz..yani bilgisayarda oyun fiyatları konusunda kar etmeniz mümkün değil..
    2) Bilgisayarınızı 3 yıl sonra satmak isterseniz 500 tl bile vermezler fakat ps4'ü aldığınız fiyatlara yakın satabilirsiniz..
    3) Call of duty oyununu ultrada 300 fps de oynasanız bile geçtiğimiz nesile damgasını vuran last of us, god of war, uncharted, infamous.. gibi oyunları oynamadan geçmek büyük bir kayıp olacaktır..
    4) Amacım tartışma başlatma veya sonlandırmak değil fakat herkesten biraz daha araştırmacı olmasını ve doğru yönlendirme yapmasını isterim..
    5) Ben oyunumu 4k ultra ayarlarda oynayacağım diyenlere saygı duyuyorum ancak f/p oranı konusunda ps4 avantajlı sadece biraz araştırılırsa anlaşılacaktır..herkese saygılar..


    hay aklına eline sağlık kıymetli kardeşim , son derece mantıklı ve makul gerçeklerle yazılmış




  • kralexx42 kullanıcısına yanıt
    Geçen nesilde bana bir tane göstersene 250 tl'ye satılan oyun... Burada PS4'den bahsediyorum. Yoksa bende de PS3 var. 40 liraya 60 liraya oyunlar alıyordum. Şimdi PS4 oyunu bana bulsana 60 tl'ye, ama PC'de ben sana FAR CRY 4 dahil bir çok yeni oyunu 60 liraya bulurum! Sen PS'de GTA'yı kısıtlı oynarken ben daha ucuz fiyata daha detaylı ve daha keyifli oynayacağım, düşün bakalım PC'de GTA'ya çıkacak yamaları, senin paran çoksa git 250 liraya al oyunları, ben ucuz oyun hangi tarafa çıkarsa onu alırım. Yoksa PC de var. PS3 te var. PS 4 te var merak etme sen, bende oyun için platform çok He bu arada bu kazıklanma olayına bende dahilim.
  • Acaba Laptop'da ciddi ciddi FPS oynayamayan tek ben miyim? Yok mudur hiç FPS oynarken Laptop'larda ekran uzakta olmadığı için tam performansla oynayamayan?

    Ekran dediğin karşıda olur klavye ile arasında biraz mesafe olur.. (oyun için konuşuyorum)
  • Yakın zamanda PS4 fiyatına ekran kartımı yükselteceğim büyük ihtimal bende Monster kullanıyorum, şuanki kart iki yıllık ve multiplatform oyunları PS4'den daha kaliteli seviyede ve performansta açabiliyor, birkaç sene daha götürür ayarları kısarak ama çıtayı yüksek tutunca inmek zor oluyor
    Düşünmedim değil acaba PS4 mü alsam yerine diye ama PS4'ü alacaksam exclusive'leri için alırım diğer oyunları zaten PC'de oynayabiliyorum daha kaliteli bir şekilde üstelik dopdolu bir Steam hesabım da var oyunlarım hem hazır hem daha ucuz. Ama şuan henüz PS4 aldırtacak exclusiveler çıkmamış sanırım. Uncharted, God of War'lar vs çıkıp konsolun gücü iyice yerleşince birkaç yıl sonra almak daha mantıklı gibi. Sağlam bir oyun notebook'unuz varsa notebook ile devam etmek daha iyi gözüküyor bence şuan Ama sıfırdan alacaksanız dizüstü ve konsol değil masaüstü ve konsol arasında seçim yapmak daha mantıklı çünkü yeni nesil çıkmadan önce oyun notebook'u almak mantıklıydı o zamanki konsollardan çok daha iyiydiler, şuan aralarındaki fark azaldı, aynı zamanda alınan laptopu birkaç seneye geride bırakır PS4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aramızdaki farklar pc oynayan arkadaşlar
    Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık!Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık!Oyun için dizüstü mü? Konsol mu? sizler için yorumladık!




  • Talha reiste iyi ama Ersin reis dönse çok daha iyi olurdu.
  • Viral reklam gibi olmuş biraz ama ben konsolda daha rahat oynayan biriyim. Hadi masaüstü neysede dizüstüler 5 sene sonra oyunları açamayacak hale geliyor ama konsollarda bu durm farklı çatır çatır açıyor masaüstü en rahatı her parçası değişiyor en azından. Zaten konsol alınmasının nedeni uncharted ve last of us gibi oyunlardır yoksa konsolların anlamıda kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığım siz neden sadece monster kısmına takılmışsınız. 2500 TL ye canavar gibi masaüstü sistemde oluşturabilirsin yani fazla kasmaya gerek yok. Fanatikliği bir kenara bırakın. Kişinin zevkine ve maddi durumuna bakan bir durum sonuç itibarıyla. Sen kardeş oyun sistemiyle alabiliyorsun ama bir başkası bu durumdan belki faydalanamayacak, belki güvenebileceği biri yok? O kişi ne yapsın? o kişiye ps4 daha iyi diye öneride bulunmak yersiz olur.

  • En güzeli tetris ya nerde o günler kasma derdi yok grafik derdi yok heleki trophy derdi hiç yok , alıyorsun 2 adet duracell şarjlı pil keyfini yaşıyorsun

    şimdiki gibi oyunları pahalı , ps4 kullanmak zengin işi , şu oyundaki grafikleri yok veremez , vs... gibi dert yok tasa yok ne güzel günlerdi ya

    Gerçi tetrisin hd versiyonunu oynamak için para vermek gerekiyor orası ayrı mesele.

    Şuan için mağazalardaki ve psn deki ps4 oyunlarının fiyatları Türkiye sınırları dışında çok çok ucuza geliyor. TR'de 200'ün üstünde olan bir oyunu dışarıdan 120 tl'ye dışarıdan çok rahat bir şekilde alıp oynanabiliyor.

    Arkadaşım geçenlerde ebayden 2 oyun aldı (alien ve tomb raider) Türk parası ile 45 tl'ye denk geldi.Gerçekten oyunlar çok pahalı böyle olunca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsolun neresi ferrari ? bu nasıl benzetme ya ? konsol ile pc grafiği bir mi? konsol daha f/p. bilgisayarı süreklü güncellemek gerek. pc de oynayan adam en iyi ayarlarda oynamayı isteyen insanlardır, şahsen ben öyleyim.

  • macbook pro+xbox one+55"4K TV+ 7.1 home cinema olay budur.

  • pcde oyun çeşidi daha fazla ve daha ucuz :D

    Ekleme: Daha öncede bir kaç konuda yazdım, ps2den sonra oyun çeşitliliği giderek azaldı ve ölüyor. Oyun konsolu diyoruz ama kaç tane oyun var adam gibi 20 tane mi ? o da en iyi ihtimal. Ve çok pahalılar :D En komik yanı konsol alıyorsun oyun çıkmasını bekliyorsun :D böyle bir şey mümkün mü allah aşkına ama oluyor işte. Belki ki de sadece iki firmanın rekabet etmesidir, hatta onların bile rekabet içinde olamamasıdır, garip bir durum :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 17 Aralık 2014; 1:35:02 >
  • Ben diziüstünü pek sevmiyorum açıkçası ama hdmi yoluyla ekrana bağlamak ya da masaüstü ile karşılaştırmak gerekirse;

    PC'nin artıları

    * Oyun fiyatları çok daha ucuz, dolar arttı ve us psn bile pahalı oluyor.Kardeşlik ile bile pc'den pahalıya geliyor oyun bence.Steam'de oyunların tl ile ucuz olmasının yanında çok aşırı indirimler yiyorlar, ps falan indirim konusunda bunun yanına yaklaşamaz.Çıkan oyun bir ay sonra %33 bile görebiliyor.g2a gibi bir çok satan site de var, ayrıca kutulu seviyorsanız ise fark daha da çok.
    * Mause+Klavye ile çoğu oyunda daha rahat bir kullanım şansı ya da illa kol istiyorsanız bence hala en iyi kol olab xbox360 kontrolcüsü yardımıyla çok rahat kontrol etme şansı.
    * Strateji oyunları, daha geniş indie oyun seçeneği, daha çok MMO seçeneği, Star Citizen falan var çıkıcak.
    * Modlamalar. Oyunlara çok zevk katan ve değiştiren bir sürü olayı kullanabiliyoruz.Skyrim'de neler yapıldıklarını ortada.GTA 5'de de neler yapılacak göreceğiz.
    * Ücretsiz ve çok daha stabil bir online alt yapı.
    * Çok rahat bir arayüz, konsollar boğuyor adamı bu konuda, en azından beni.
    * Daha kaliteli grafikler, ki çok da takmıyorum bu duruma ama sonuçta iyisi varken niye kötüsünü tercih edeyim.
    * Daha bir çok alanda kullanabilmek.

    PS4'ün artıları


    * Tabii ki aldı mı, diğer nesile kadar gidicek olması ve pc'ye göre çok daha bir makul fiyatı olması.
    * Exc. oyunlar tabii ki, şu an beni çeken, ileri de geliceklerden Bloodborne ve Unc4 var.Gerisi pek çekici gelmiyor ama tercihlere göre çekici gelebilir.

    Aklıma şimdilik bunlar geldi.Geçen nesilde diğer iki konsolu da kullanan biri olarak, ben pek geçmeyi düşünmüyorum.WiiU ise beni biraz daha çok çekiyor.


    Bu arada kardeş paylaşmında başka oyunları, başka kişilerle paylaşabilirsiniz farklı hesaplar aktive ederek yani, orayı karıştırdınız sanırım zevklerimiz uymaz falan dediniz.Yani rpg seven biriyle kardeşlik yapıp DA alır, sonra FPS seven biriyle BF alabilirsin.Fakat ben kimseyle uğraşmak istemiyorum genel olarak paylaşım falan diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 17 Aralık 2014; 1:31:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodigy842

    Geçen nesilde bana bir tane göstersene 250 tl'ye satılan oyun... Burada PS4'den bahsediyorum. Yoksa bende de PS3 var. 40 liraya 60 liraya oyunlar alıyordum. Şimdi PS4 oyunu bana bulsana 60 tl'ye, ama PC'de ben sana FAR CRY 4 dahil bir çok yeni oyunu 60 liraya bulurum! Sen PS'de GTA'yı kısıtlı oynarken ben daha ucuz fiyata daha detaylı ve daha keyifli oynayacağım, düşün bakalım PC'de GTA'ya çıkacak yamaları, senin paran çoksa git 250 liraya al oyunları, ben ucuz oyun hangi tarafa çıkarsa onu alırım. Yoksa PC de var. PS3 te var. PS 4 te var merak etme sen, bende oyun için platform çok He bu arada bu kazıklanma olayına bende dahilim.

    Ps 3 alıp farkı alamadıysan konsol kullanma zaten steam hesabım oyun dolu pc yi açıp oynamıyorum bile pc de gayet idare eden bir Pc bu arada sen bütün ps4 kullananları 200-250 tl ye oyun alıyor sanmaya devam et elimde 3 tane ps4 oyunu var 3 ne toplasam 120 tl anca verdim oyunlar senin pcnin ultra 4k oynayacağı driveclup lbp3 the last of us sen bütün ps4 kullananları 200-250 tl ye oyun alıyor zannetmeye devam et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende masaüstü PC'den oyun oynarım fakat en nefret ettigim şey ise diz üstü PC'de oyun oynamak ekran küçüçük eskiden ekran çözünürlüğü düşük olurdu hiç cekilmezdi yeni yeni düzeltiyorlar onu

    Bence masaüstü > konsol > diz üstü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orta sınıf bi masaüstü pc ve ps4 diyorum ben, konsolda oyunlar 200 lira diyenler var hala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vinewood


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

    quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nathan - Drake

    Allah aşkına 2500tl dizüstü monster diyorsunuz. Ps4 400$ etiketiyle satılıyor. 400$ lık bir diz üstü pc getirip onla karşılaştırma yapın, mantıklı karşılaştırma yapmak istiyorsanız.

    Merhaba,

    Birinin Amerika fiyatını diğerinin TL fiyatıyla mı kıyaslayalım?

    Bu uyar mı?

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16883218042&cm_re=gtx860m-_-83-218-042-_-Product

    Ya da bu?

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834314701&cm_re=gtx860m-_-34-314-701-_-Product

    Lütfen mesaj yazarken markaya olan duygularınızın neden olduğu heyecanı bastırıp biraz düşünün.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik

    Şu PC konsoldan güçlüdür algısı pc kullanıcılarında neden var bilmiyorum. Güçlü ama nasıl pc güçlü? gider 100$ a da sistem kurarsın 20000$ a da. Ps4 den daha pahalı bir sistemle karşılaştırırsanız haliyle güçlü olur. Tamamen sistemi 400$ olan bir pc veya notebookla karşılaştırın bakalım.
    Veya dediğiniz gibi Türkiye fiyatını baz alarak karşılaştırma yapın Türkiye fiyatı 1300-1500tl olan bir notebookla ps4 karşılaştırması yapın.
    2500TL Dizüstü bilgisayara sayıp, ayriyetten yazılım satın almak, yüksek ayarlarda 27-30fps arası oynamak bana göre akıl karı değil. 1300TL ye ps4 alırsın,optimizasyon cart curt uğraşmazsın konsola özel geliştirilmiiş oyunları oynarsın paşa paşa.


    400$ 'a topladığın pc ile Ps4ten daha fazla performans alırsın , oyunların ucuz olmasıda ayrı bir artı

    Kanıtla.
    1200TL ye PC topla bana burada bakalım veriyormuymuş.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.