Şimdi Ara

Oyun geliştirme ekibimize katılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle kendimden kısaca bahsetmek istiyorum. Adım berkay, yıldız teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Uzun yıllardır programcılıkla uğraşıyorum. C#, Java, Pascal gibi dillerde ileri derece öğrenim sahibiyim. Şuanda, bir kaç aydır, benim gibi bilgisayar mühendisi olan bir arkadaşımla beraber üzerinde çalıştığım bir oyun projesi var. C# üzerinden XNA kullanarak yazıyoruz. Her ikimizde uzun yıllardır programcılıkla uğraşıyoruz fakat oyun geliştirme işine yeni girdik. Şuanda geliştirdiğimiz oyun 3. oyunumuz oluyor. (Her ne kadar ilk ikisi tam olarak bitmemiş olsa da. ) Dediğim gibi oyun geliştirme işinde daha çok yeniyiz ve her ikimizde "oyun" geliştirme üzerine spesifik bir eğitim almıyoruz. Bu nedenle bütün her şeyi kendi başımıza geliştirirken öğreniyoruz. Ve bugün biraz halka açılmaya karar verdik :)

    Şuanda hali hazırda geliştirmekte olduğumuz oyun projesi için, gönüllü yardım edecek arkadaşlar arıyoruz. Bildiğiniz gibi, geliştirilen oyun indie/bağımsız serbest yapım olsa dahi, oyunun 2 kişi tarafından geliştirilmesi çok zor. Çok fazla emek ve çok fazla zaman gerektiriyor. Kimi durumlarda fikir konusunda tıkanıklık olduğu zaman, beyin fırtınası yapmak için olabildiğince fazla kişiye gerek duyuluyor. İşte bu yüzden, bu konu altından, gönüllü olarak, geliştirme ekibimize katılmak isteyen arkadaşları görmek istiyorum. Oyun geliştirme hakkında bilgisi olan, ve ya bizimle birlikte yazarken öğrenmek isteyen arkadaşları aramızda görmeyi çok isteriz. Lakin, elbette, bazı kriterler koymak zorundayız. Tabi, oyun geliştirme işinde profesyonel olmadığımız için kriterlerimizde profesyonel değil :D Oldukça temel bir kaç kriter belirledik. Hemen alttan yazmak isterim.

    * İleri düzey C# bilgisi olan. Tercihen XNA üzerinde bilgi sahibi olan.
    * Oyun mekanikleri, çalışma prensipleri üzerine her hangi bir derecede bilgi sahibi olan.
    * İnsanlarla iletişimi kuvvetli.
    * Bolca boş vakti olan.
    * Tercihen ingilizce bilen (Oyun tamamen ingilizce geliştiriliyor, bu nedenle zorunlu olmamakla birlikte ingilizce bilinmesi iyi olur :) )
    * Part-time bay/bayan.. şaka şaka :D

    Evet part time eleman arayan iş yerleri gibi oldu biraz ama bir işi yapıyorsak laiği ile yapmak gerekir öyle değil mi

    Aynı zamanda bir 2D grafiker arıyoruz. Oyunun grafiklerinden sorumlu, hem animasyonlu, hem animasyonsuz yüksek kaliteli sprite geliştiren, ve yine aynı şekilde bolca vakti olan, ve iletişimi güçlü grafiker arkadaşları da görmek isteriz :)

    Tabi ki her türlü yardıma, desteğe açığız. Bunlar aklımızda olan, desteğe ihtiyaç duyduğumuz noktalar. Eğer herhangi bir konuda her hangi bir yardımda bulunmak isteyen bir arkadaşımız olursa, her zaman desteğe kapımız açık :)

    Her hangi bir soru sormak, bilgi almak isteyen arkadaşlar burdan yazabilir. En azından konu aktif kalır diye düşünüyorum

    Herkese teşekkürler şimdiden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahríman -- 5 Ocak 2014; 4:46:10 >







  • İyi güzel diyorsun ancak c# ve XNA iyi bir tercih olmamış.
  • hocam burada benim işime yaramasada başvuru yapacaklar için bir soru sorucam bir işe alma söz konusu yani bir oyun yapmanız lazım eleman arıyorsunuz herşey iyi güzel ama bu adamın bir işi yoksa boş vakti vardır yani geçimi yok ve size gönüllü yardım edecek ee etti diyelim sonra oyun çıktı oyun çıktıktan sonra bu arkadaşa para ödenecekmi ? ve oyun çıktıktan sonra eğer tutarsa bir firma şirket kurulacakmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooregard Q.Kazoo

    İyi güzel diyorsun ancak c# ve XNA iyi bir tercih olmamış.

    En başta belirttiğim gibi, biz henüz profesyonel oyun geliştiricisi değiliz. Yani ben şahsen henüz c++ eğitimi almadım. O yüzden c++ opsiyonlarımız arasında değildi. XNA şuanda, oyun geliştirmeyi öğrenme sürecinde kullanılabilecek en iyi kütüphane. Java ile LWJGL denedik fakat XNA ile kıyasla çok daha fazla kısıtlama sunuyor. Şuanda XNA kullanmamızın tek nedeni işi öğrenmek. Mekanikleri öğrenmek. XNA temelini güzelce attıktan sonra Monogame'e geçmeyi düşünüyoruz. Multiplatform bir kütüphane, şuanda ki bütün platformları destekliyor. Her hangi bir çaptaki oyun için c# kullanırak yazılabilecek en iyi kütüphane şuanda onda. O yüzden XNA ile başladık fakat yolumuza Monogame ile devam edeceğiz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HolyMeat

    hocam burada benim işime yaramasada başvuru yapacaklar için bir soru sorucam bir işe alma söz konusu yani bir oyun yapmanız lazım eleman arıyorsunuz herşey iyi güzel ama bu adamın bir işi yoksa boş vakti vardır yani geçimi yok ve size gönüllü yardım edecek ee etti diyelim sonra oyun çıktı oyun çıktıktan sonra bu arkadaşa para ödenecekmi ? ve oyun çıktıktan sonra eğer tutarsa bir firma şirket kurulacakmı?

    Açıkçası işe alım olarak değerlendirmiyorum. En azından şuan ki halimizle işe alım gibi bir ciddi konudan bahsetmek yanlış olur diye düşünüyorum. Biz iyi bir programcıyız fakat oyun geliştirme konusunda henüz amatörüz. Bu yüzden gönüllü olarak katılım istedim. Katılmak isteyen kişi bizimle öğrenmek isteyebilir veya zaten biliyordur, boş vakti vardır, yardım etmek isteyebilir. Bu konuda bir kısıtlama yok, yardım etmek isteyen her türlü yardımda bulunabilir. Eğer ki başarılı bir ekip kurup, oyunu pazarlama noktasına getirebilirsek, elbette bu konu masaya yatırabilir. Geliştirilen platforma göre bir pazarlama yöntemi seçilebilir. Steam, greenlight ile büyük ölçüde bağımsız ekiplere yardımda bulunuyor. Veya monogame'e geçtiğimizde IOS ve Androide geliştirdiğimiz taktirde mobil üzerinden bir pazarlama düşünülebilir. Eğer ki iş o raddeye gelirse, kazanç mutlaka adil bir şekilde bölüşülecektir. Ve eğer ki ekip iyi çalışır, iyi anlaşırsa ve yaptığımız ilk proje olumlu sonuçlanırsa, elbetteki geleceği düşünüp, küçük çaplı bir şirket kurulabilir :) Ama bunlar henüz bizim gibi amatörler için büyük hayaller. Herkesin bir hayali, bir hedefi vardır :) Bizim şuan ki hedefimiz oyunumuzu bitirmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahríman -- 5 Ocak 2014; 9:24:16 >




  • Bir oyun motoru üzerinden yapsaydınız daha kolay olurdu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain

    Bir oyun motoru üzerinden yapsaydınız daha kolay olurdu...

    Henüz grafik motoru gerektiren bir durum olmadı. Gereken kısımları kendimiz yazıyoruz. XNA'in kendi sprite ve collision detection yapısı bulunuyor zaten. Oyunu 2D geliştirdiğimiz için henüz grafik motoru kullanmak zorunda kalmadık. Fakat ileride lazım olduğu taktirde open source grafik motorları bulunuyor etrafta. Entegre etmek çokta zor olmaz. Eğer kastettiğiniz unity ise. Unity'e çok sıcak bakmıyoruz, çünkü olayı çok fazla basitleştiriyor. Bir çok kısmı zaten unity motorunun kendisi handle ediyor ve işin eğlencesini de kaçırmıyor değil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahríman -- 6 Ocak 2014; 2:00:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahríman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain

    Bir oyun motoru üzerinden yapsaydınız daha kolay olurdu...

    Henüz grafik motoru gerektiren bir durum olmadı. Gereken kısımları kendimiz yazıyoruz. XNA'in kendi sprite ve collision detection yapısı bulunuyor zaten. Oyunu 2D geliştirdiğimiz için henüz grafik motoru kullanmak zorunda kalmadık. Fakat ileride lazım olduğu taktirde open source grafik motorları bulunuyor etrafta. Entegre etmek çokta zor olmaz. Eğer kastettiğiniz unity ise. Unity'e çok sıcak bakmıyoruz, çünkü olayı çok fazla basitleştiriyor. Bir çok kısmı zaten unity motorunun kendisi handle ediyor ve işin eğlencesini de kaçırmıyor değil :)

    Unity üzerinden kendi oyun motorunuzu yazabilirsiniz.
    mesela:http://store.steampowered.com/app/253370/




  • BLooregard Q.Kazoo kullanıcısına yanıt
    3D oyun geliştirmediğimiz için böyle bir grafik motoruna ihtiyacımız yok :) Eğer ileride 3D'ye adım atarsakta muhtemelen Unity motoru kullanırız :) Yinede teşekkürler :)
  • ilerde size katılabilirim ama şu an mümkün değil sadece mac sistemim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLooregard Q.Kazoo

    ilerde size katılabilirim ama şu an mümkün değil sadece mac sistemim var.

    Eğer ki ilerde katılmak istersen, ekibe ve oyuna adapte olman zor olacaktır. Yani şuanda oyun tamamen başlangıç aşamasında. Daha alt yapıyı oluşturuyoruz. İlerledikten sonra katılan birinin, bizi yakalaması zor olacaktır. Bu yüzden bir müddet çok seri bir geliştirme yapmıyoruz, ekibi toparlayana kadar durakladık. Eğer katılmak gibi bir planın varsa aklında bulunsun diye dedim :)
  • Katilip sonra cikana dayak atilacakmis gibi bir hava sezdin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Katilip sonra cikana dayak atilacakmis gibi bir hava sezdin :)

    Yok canım ne alaka :D
  • ya şimdi bu katılan arkadaşla yüzyüze yan yanamı çalışacaksınız yoksa facebook skype ten falanmı konusacaksınız orasını anlamadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UcanTilkii

    ya şimdi bu katılan arkadaşla yüzyüze yan yanamı çalışacaksınız yoksa facebook skype ten falanmı konusacaksınız orasını anlamadım


    2 kişiyken, teamviewerdan birbirimize bağlanıp yazıyorduk. Gün sonunda da kodları team foundation server ile birbirimize atıyorduk. Sayımız artınca nasıl bir yol izleriz henüz karar vermedik fakat birlikte ve dinamik kodlayabilmek için muhtemelen yine teamviewer kullanılır. Kodlama dışında haberleşme skype, facebook, telefon, whatsapp her türlü haberleşme ağı kullanılabilir :D
  • Merhaba, fizik mühendisliği mezunuyum ve programlamayı seviyorum. En çok java ile uğraştım, C++, C ve C# ile de programcıklar yaptım, programlama temellerinden sadece işime yarayabilecekleri öğrendim. Bilgisayar mühendislerinin bildiği püf noktalarını bilemem ama yardımcı olabileceğim yerler vardır belki.

    C# + opencl kullanarak matris çarpımlarını ekran kartına yaptırmıştım, 8192x8192 boyutunda iki matrisi yaklaşık bir saniyede çarpabiliyordu. Şu anda SQL öğreniyorum, soketten sokete bağlantıyı da javada yapabiliyorum. Oyuna ne faydam olur bilemem ama kütlelerin etkileşimi, akışkan modellemesi ya da çok basit sinir ağları var ise hızlandırabilirim. Opengl, lwjgl ile temel geometrik şekilleri oluşturup opencl interop yardımıyla ekran kartının dışına çıkmadan çarpışmalarını hesaplatabiliyorum. Reduction ile de yaptım GPU ile. Gerçi bunlar hep temel şeyler. Daha çok optimizasyon yapmayı seviyorum.

    İyi akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 7 Ocak 2014; 21:36:01 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.