Şimdi Ara

ötv indirimi sonrası.. ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ötv indirimi bitti ve malumunuz araba fiyatları birkaç ay öncesine göre uçmuş durumda.gün itibari ile b segmenti boş donanımlı araclar 30-35.000 liradan listeleniyor.ikinci ellerde de durum farklı değil, bugün baktığım ilanlarda onceki günlere göre fiyatlarda gözle görülür bir artış var. otomobile cok ihtiyacım var ancak bu fiyatlara araba almaya da gerçekten gönlüm el vermiyor.kafam çok karışık. sizce bu dönemde araba almakmı yoksa fiyatların düşmesini beklemek mi daha mantıklı ? devlet alıcıların işine yarayacak yeni önlemler alırmı? almazsa satışların durması sebebiyle otomotiv piyasası kısa zaman icinde kendini yeniden krizde bulursa fiyatları yeniden dibe indirme yoluna gidermi ? ikinci el piyasasında fiyatlar nasıl şekillenir ? kısacası bu kritik dönemde otomobil sahibi olmak isteyenlerin izlemesi gereken strateji sizce nasıl olmalıdır ?



  • Ki bence de aynı kriz durumu sözkonusu olacak ve firmalar kar marjlarını düşürerek yıl sonuna doğru indirimleri ardı ardına patlatacaklar. 2008 son döneminin 35000-36000 TL lik arabaları şu an 40000TL dolaylarında satılmaya çalışılıyor. Euro ve doların hangi seviyelerde olduğunu biliyoruz, pek değişen birşey yok. Araçların artık yeni kasalara geçtiğini de görüyoruz. Dolayısıyla fiyatları eski seviyelere yaklaştırmak zorundalar yoksa krize girerler ve fellik fellik araç satacak adam ararlar :).
  • Acele etmetyin bence ..
    Aralık ayı fiyatlar oturur ...
  • Aralığa kadar beklemek uygun olur kanısındayım.
  • vw ekim ayı boyunca polo hariç fiyatları değiştirmiycekmiş doğrumu söylüyor acaba ekimden sonra zam yaparmı
  • valla ben hiçbir indirimin olmayacağını düşüyorum, yıl sonundaki rakamlarda bugünküne yakın olur.

    bugün bir bayiye uğrayın, şu model şu donanımda araç istiyorum diyin size en iyi ihtimalle 1 ay sonra gelecek diyorlar, satılmaz dediğiniz araçlar kapış kapış gidiyor, millet çantasında parayla geziyor

    otomobil ucuzlayacak demek biraz züğürt tesellisi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahozkan

    valla ben hiçbir indirimin olmayacağını düşüyorum, yıl sonundaki rakamlarda bugünküne yakın olur.

    bugün bir bayiye uğrayın, şu model şu donanımda araç istiyorum diyin size en iyi ihtimalle 1 ay sonra gelecek diyorlar, satılmaz dediğiniz araçlar kapış kapış gidiyor, millet çantasında parayla geziyor

    otomobil ucuzlayacak demek biraz züğürt tesellisi...

    Araç bulunmamasının nedeni firmaların kriz döneminde stok tutmamalarıdır. Satış rakamlarına bakarsanız son 3 ayda satışların dipte olduğunu görürsünüz.
  • yıl sonunu beklemek şu an için en hayırlısı olur elleri mahkum kampanya yapıcaklar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahozkan

    valla ben hiçbir indirimin olmayacağını düşüyorum, yıl sonundaki rakamlarda bugünküne yakın olur.

    bugün bir bayiye uğrayın, şu model şu donanımda araç istiyorum diyin size en iyi ihtimalle 1 ay sonra gelecek diyorlar, satılmaz dediğiniz araçlar kapış kapış gidiyor, millet çantasında parayla geziyor

    otomobil ucuzlayacak demek biraz züğürt tesellisi...


    1 ay sonraya süre vermelerinin sebebi ellerinde stok tutmadan yoldaki arabaları ötv indirimi zamanında satmalarıdır.

    Şimdi gidip sorduğunuzda size yine yoldaki arabaları söliceklerdir.. ama bir aya yakın showroomları doldurcaklar... Ertesi gün alabileceksiniz...

    Ben elinde 40.000 lirasını alıp da dolaşan kimseyi tanımıyorum.. İnsanlar artık paralarını kolay kazanmıyor, sıfır araba alıp değerinin düşeceğini de biliyor...

    Bence fiyatları aşşalara çekecekler...

    Tesellim bu ama züğürt de diilim




  • daha önce (2008 sonunu kast ediyorum) burada fiyatlar daha düşecek diyenlere ısrarla bu fiyatlar tabandır alın dedim hatta o dönem kendi yakın çevremizdeki 2-3 kişiye sıfır araba aldığımız için durumu son derece net görerek söylüyordum bundan daha iyi fiyat bulunmaz diye (eski başlıkları aratırsanız görürsünüz) insanların hayır kriz daha yeni başlıyor fiyatlar geberecek demesine rağmen ısırarla bu fiyatlar bir daha gelmez demiştim
    sonra mart ayında tam ötv yeni başlamışken daha ilk günlerde bu fırsatı kaçırmayın alacak olan hemen alsın dedim yine forum ahalisinin büyük kahinleri çıktılar dediler ki hayır ötv nin sonuna doğru fiyatlar iyice geriye gelecek bekleyin yapmayın etmeyin dedim bakın şu anda showroomlarda ne varsa onu ucuz alırsınız sonrakiler pahalı gelir dedim bir dayak yemediğim kaldı.
    şimdi arkadaşlar bunları niye yazdım yıllardır bu işin içerisindeyim sürekli araba alım satımlarına bilirkişi olarak taraf oluyorum (bilirkişi deyimi çevrem için geçerli bir deyim yoksa öyle bir sıfatım falan yok yanlış anlaşılmasın) ayrıca nacizane ekonomi ilede ilgili olduğum için genelde bu tür öngörülerim doğru çıkıyor
    ancak bu yıl sonunu hakkında ne dersin derseniz bu yıl sonu hakkında net bir fikrim yok.
    neden tam öngöremiyorum çünkü piyasanın durumu (ekonomik göstergeler anlamında) çok net değil kimi ekonomistlere göre yıl sonu ikinci bir kriz dalgası olacak ve şu an için kriz daha dibini bulmadı abd den gelen bütün verilerinde ardı ardına kötü gelmeye devam ediyor olması bu görüşü destekliyor.Bir diğer görüş ise karanlık günlerin bittiğini artık çok hızlı olmasada iyileşmenin yavaş yavaş artarak devam edeceğini söylüyor.
    dolaysıyla aslında global ekonominin can damarlarından bir tanesi olan otomotiv içinde ekonomik durum tam anlamıyla net değil.
    Gelelim yıl sonundaki indirimlerin ana nedeni stok eritmek ve kota tutturmak durumuna.
    Kriz dünden bugune olan bir şey olmadığı için aslında otomobil firmaları ayaklarını yorganlarına göre uzattılar yani kimsede aşırı stok olduğunu zannetmiyorum ayrıca kimseninde bayilerine kota konusunda aşırı zorlayıcı olabileceğini düşünmüyorum dolaysıyla (firmaların kendi özel durumlarını istisna tutuyorum) bu açıdan bakınca yılsonunda geçen seneki gibi bir indirim beklemek pek olası değil.
    kaldıkı ötv indirimleri nedeniyle şu kriz ortamında sıfır araba alma planı olan tüketicilerin büyük bir kısmı aracını aldı dolaysıyla zaten dar olan talep kısmen tatmin edildiği için son çeyrekte (yani önümüzdeki 3 aydada) talebin bıçakla kesileceği aşikar dolaysıyla bu açıdan bakıldığındada yine yıl sonunda indirimleri beklemekte olası..
    o kadar yazdın çizdin peki şimdi ne diyorsun derseniz.

    dediğim gibi genel durum hakkında bir şey (kesin bir şey) söylemek zor ancak bence firma ve bayi bazında yıl sonunda bir takım iyi fırsatların çıkacaktır. her marka ve model için genelleme yapmak mümkün değil belli bir marka ve modele odaklanmışlar için değilde fiyat bazlı bakanlar için yıl sonunda iyi araştırmak şartıyla iyi fırsatların çıkacağını söylemek pek zor değil.ama bunu 2008 deki gibi bütün firmaları kapsayan bir güzellik olarak beklemeyin.
    saygılarımla...




  • ÖTV nin üzerine bir bardak soguk su ıcmek ıyı gelecektir. Yeni oto kampanyalarını takip etmekten başka yapılabilecek birşey yok.

    En kotusu 2. ele yoneleceksiniz..


     ötv indirimi sonrası.. ne yapmalı ?
  • almazsanız düşer
  • Kimse fakir edebiyatı yapmasın bu forumda artık gördükçe illet oluyorum madem herkes fakir bu arabaları kim alıyor insan göz göre göre kazık yer mi yer bknz;ötv indirimi ilk günler hariç tabiki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakonek

    ötv indirimi bitti ve malumunuz araba fiyatları birkaç ay öncesine göre uçmuş durumda.gün itibari ile b segmenti boş donanımlı araclar 30-35.000 liradan listeleniyor.ikinci ellerde de durum farklı değil, bugün baktığım ilanlarda onceki günlere göre fiyatlarda gözle görülür bir artış var. otomobile cok ihtiyacım var ancak bu fiyatlara araba almaya da gerçekten gönlüm el vermiyor.kafam çok karışık. sizce bu dönemde araba almakmı yoksa fiyatların düşmesini beklemek mi daha mantıklı ? devlet alıcıların işine yarayacak yeni önlemler alırmı? almazsa satışların durması sebebiyle otomotiv piyasası kısa zaman icinde kendini yeniden krizde bulursa fiyatları yeniden dibe indirme yoluna gidermi ? ikinci el piyasasında fiyatlar nasıl şekillenir ? kısacası bu kritik dönemde otomobil sahibi olmak isteyenlerin izlemesi gereken strateji sizce nasıl olmalıdır ?


    Gayet basit..İkinci ele yöneleceksin...




  • Bazı firmaların hala OTV artışını yansıtmadıkları söyleniyor. hemen boyle bir araba bulun ve bayi ile de pazarlık yapıp aracı su aralar alın. Fiyatlar dusecek falan deniyor ... bu mumkun degil. Eger IMF anlaşması olurda Euro 2 tl nin altına duserse ancak o zaman arac fiyatları Eylul ayının fiyatlarına geriler.
  • bu saatten sonra fiyatlar değil, yeni çıkacak modeller satar bence. para değil artık millet yeni modellere ve kaliteye bakacak. yoksa 19 bine de sıfır araç var ama bakan yok.
  • Oturup bakılmalı.

    Yine eskisi gibi devam yapıcak birşey yok. Adı indirim ama normal hali bu hatta daha aşağı olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION

    ÖTV nin üzerine bir bardak soguk su ıcmek ıyı gelecektir. Yeni oto kampanyalarını takip etmekten başka yapılabilecek birşey yok.

    En kotusu 2. ele yoneleceksiniz..


     ötv indirimi sonrası.. ne yapmalı ?



    ikinci ele yönelelimde , çakallar ikinci el pazarınada el atma girişimindeler arac fiyatlarının artmasını fırsat bilip. son 2 gündür ikinci el araç ilanlarını takip ediyorumda, fiyatlarda yükseliş var bence. ne kadar sürer bilinmez tabii..




  • 2008 aralıkta 207 1.4 hdi 26.700 fiyat diye mesaj yollamıştı tekoto istanbul stil paketliydi. bence aralıkta fiyatlar düşecek
  • 15 Haziran OTV son günü 33.000 TL'ye aldıgım araç. Şu anda 40.500 TL
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.