Şimdi Ara

Otomatik Vites 1. Viteste Kendini boşa atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar aracım 2001 leon stella. araç 4 5 ay önce şanzıman yağ soğutucusuna giden hortumu patlattı ve sanayide yağla şanzıman içini temizlettim.

    bu olay şehir dışında olduğu için bu şekilde yola devam ettim. aradan biraz zaman geçtikten sonra aracım "ÇOK FAZLA DUR KALK YAPTIĞINDA YA DA UZUN SÜRELİ IŞIKTA VS BEKLEDİĞİMDE" yani anlayacağınız şehir içerisinde 2 ye geçerken kendini boşa atıyor. Ayağımı gazdan çekiyorum devrin 2binin altına düşmesini bekliyorum ve tekrar gaza yüklenince geçiyor.

    Öncelikle eskişehirde bi şanzımancıya gösterdim ve direkt revizyon dediler. ( şanzımanın içine su kaçması nedeniyle ki bundan çok fazla emin olamadık çünkü ben aracı anında durdurdum).

    Yolum ankaraya düştü, şaşmazda gençmer otoşanzımana götürdüm ve usta 20 kmye yakın aracımı bilgisayara bağlayıp kullandı fakat onda bende olduğu gibi boşa atma olmadı, şanzıman arızası ya da motor arızası da çıkmadı. soğutma sisteminde herhangi bir şey olabileceğini şanzımanın durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Yahu bunun sorunu ne? iyi bir usta bilen var mı alıp götürelim. Bu şekilde satamıyorum da arızasını bile bile başkasına satamam yardımcı olabilir misiniz lütfen. Teşekkür ederim.








  • Corastas C kullanıcısına yanıt
    Hocam usta yağ seviyesini sıcaklığını kontrol etti mi?

    https://www.liquimolyturkey.com/otomatik-sanziman-temizleyici-300-ml-2512

    Bununla bir daha temizlemeyi deneyin hocam. Varsa filtresini değiştirtin.

    Sonra temiz yağ + katkı koymayo deneyin.

    Eski şanzımanlarda yağ değişimi sonrası problem yaşanabiliyor hocam. Olan problem açığa çıkabiliyor. Şanzımanı indirmek en garanti çözüm.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Hocam şanzıman yağını 115 dereceye kadar çıkardı sürüş testi yaptı sorun görmedi. aracımı bugünkü piyasada satsam taş çatlasın 400 bin ediyor. şanzımanı indirmeye 80 bin para istiyorlar.

    10 dakika önce tekrar denedim yine aynı problemi yarattı uzun yarım saatlik şehir içi turunda ama bu sefer gazı bırakmadan devam ettim 4 bin devirde attı vitesi. devir sensöründe problem var desem arıza tespitinde çıkması gerekiyordu

  • Corastas C kullanıcısına yanıt
    Hocam şanzımanın yenisi kaç para?

    Yağ ne koydu? Yağı birkez daha flush ile değiştirmeyi deneyin hocam belki faydası olur. Tıkanık bir yer varsa açar belki. Mazotla flush yapanlar da var.

    Kaç km de araç?

    Birde vites kolumu boşa gidiyor yoksa araç çekişten mi düşüyor?

    Buraya bir sorun hocam belki çıkma vardır bkz.https://www.sanzimancielvan.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 12 Şubat 2024; 20:54:7 >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    araç otomatik hocam. devir yükseliyor ama vitesi atmıyor 2. vitesteyken 3 e geçmiyor.

    araç 210 binde.

    hangi yağı koyduğunu hatırlamıyorum.

    biraz acemiyim bu konularda uzun yollu bir araştırma yapmaya çalışıyorum

  • Corastas C kullanıcısına yanıt
    Hocam yağ eksik olabilir yada bir yerlerde tıkanıklık olabilir. Solenoidlerde problem olabilir. O sebeple flush önerdim size.

    Yağ soğutucsu patladıysa ve şanzıman yağsız kaldıysa veya su karıitıysa belki farklı bir problem de olabilir ancak şanzımanı indirip dağıtmadan önce bir kez daha çözücü katkı maddesiyle temizlemeyi ve temiz yağ ile değiştirmeyi deneyin belki günü kurtarır. Kurtarmaz ise mecbur şanzıman inecek hocam.

    Araç km sebebiyle inmişken revizyon yaparız demişlerdir, klasik sanayi muhabbeti. Bu km de şanzımanda illa yıpranma olur.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    aynen aynen inmişken revizyon dediler. birkaç ustaya daha göstereyim ortak akılla hareket edeceğim artık.

  • konu hala güncel fikirlerinizi/tecrübelerinizi öğrenebilir miyim lütfen.

  • Şanzımancı karteri söküp yağı bir kaba boşaltıcak, sonra bu yağın durumuna göre şanzıman inip inmeyeceğine karar verilir. Eğer bariz bir sorun gözükmüyor ise filtresi yenilenir, yeni yağ konulur böyle bir denenir. Olmaz ise komple indirilip revize edilir.


    Fakat 2001 model ve şu zamana kadar da şanzıman yağı hiç değişmemiş, üstüne bir de soğutucu patlayıp su girmiş ise büyük ihtimalle o şanzıman revize olacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.