Şimdi Ara

Dizel aracımda beyaz duman ve titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Aracım 2007 model 1.6 TDCI Ford Fiesta Ghia. (Km-192Bin)
    Aracımda ilk çalıştırmada anormal bir şekilde beyaz duman ve titreme oluyor. beyaz duman o kadar çok ki yan aynalardan bakınca arabanın arkası dumanaltı oluyor resmen. Bunun yanı sıra ilk çalıştırdığımda titremede oluyor aracımda. Fakat şunu gözlemledim. Aracımı güneşte bırakırsam titreme olmuyor ama sabahları titreme çok rahatsız edici ve moral bozucu oluyor. Motor ısınınca sanki bunları yapan o değil gibi hiç bir sorun yok araçta. Servise götürdüm enjektörlerinde sıkıntı dedi. Sıkıntı enjektör gibi pahalı ve hassas bir parçada olunca başka bir ustaya daha gösterdim. Aracında hiçbir problem yok enjektörlerinde sağlam kimseye elletme derim dizel araçların kışın böyle şeyler yapması normal dedi. Bende arada kaldım. Sizin düşünceleriniz nelerdir acaba bana bir yol gösterin arkadaşlar.



  • Kızdırma bujilerine baktırın %90 arıza onlarda
  • aynı sorun bende de var , ama bende ilk çalıştırmada titremeden ziyade alttan bir şey yukarıya vurur gibi bi ses geliyor (pompa muhtemelen)

    mazot filtresini değiştirmeyi önerenler var arıza için
  • Sorununuz hakkında bir fikrim yok ancak size bir tavsiye ; Deneme-yanılma yöntemi ile arıza bulmaya çalışan ustalardan uzak durun. Yetkili servise gidin, sorunu çözdürün fakat yaptırmayın. En fazla işçilik alırlar. En azından tespit etmiş olursunuz sorunu. Sonrasında güvendiğiniz ustaya yaptırırsınız.

    Ya da özel bir servis bulun tanıdık vasıtası ile. Güvenilir ustalar dışında aracınızı kurcalatmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Sorununuz hakkında bir fikrim yok ancak size bir tavsiye ; Deneme-yanılma yöntemi ile arıza bulmaya çalışan ustalardan uzak durun. Yetkili servise gidin, sorunu çözdürün fakat yaptırmayın. En fazla işçilik alırlar. En azından tespit etmiş olursunuz sorunu. Sonrasında güvendiğiniz ustaya yaptırırsınız.

    Ya da özel bir servis bulun tanıdık vasıtası ile. Güvenilir ustalar dışında aracınızı kurcalatmayın.




    Valla ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kuzenimde aynı şeyi söylemişti. Sanırım dediğini yapıcam en sağlıklısı o gibi duruyor.
  • güvenilir yetkili servis var mı ? özellikle bu ford yetkili servislerinin hepsi ...............
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodfalles

    aynı sorun bende de var , ama bende ilk çalıştırmada titremeden ziyade alttan bir şey yukarıya vurur gibi bi ses geliyor (pompa muhtemelen)

    mazot filtresini değiştirmeyi önerenler var arıza için

    Bende pompacıya gittiğimde ilk sorduğu soru mazot filtresini en son ne zaman değiştirdin oldu. Aracım bakımdan yeni çıktığı için o ihtimali eledik tabi ki. Eğer pompacıya götüreceksen geniş bir zamanında götür derim. Benim 2-3 saatlik bir aram vardı o sırada götürdüm. Arıza tespiti bile yaptıramadan geri almak zorunda kaldım aracımı. Dumanı ve titremeyi kendi gözleriyle görmeleri gerekiyormuş tabi onun içinde motorun tamamen soğumasını beklemeleri gerekiyor. Yani diyeceğim şu ki geniş bir vaktinde git.




  • beyaz duman geliyorsa silindire su karışıyor demektir . motorun açılması lazım
  • Sadece arac sogukken oluyorsa cok normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realitych

    beyaz duman geliyorsa silindire su karışıyor demektir . motorun açılması lazım

    Aracımı yaptırdım. Sorun enjektör memelerindeymiş. Şuanda ne titreme var ne de duman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.