Şimdi Ara

Otomatik kedi yemleme makinası yapmak istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
9.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arakdaşlar sonuç olarak bana en mantıklısı 5 lt su şişesini yada ona benzer bir nesneyi mama havuzu olarak kullanmak, bunun ucuna, yani kapağının olduğu yere bir mekanzima gibi birşey yapma fikri mantıklı geldi.Bu mekanizma günde 2-3 kere açılıp yeteri kadar mamanın kaseye döküleceği kadar açık durup kapanacak.Size fikir nasıl arakdaşlar.Yapılabilitesi var mı ?
  • Bence kapağı açıp kapatmak biraz sakıncalı akan bir nesne var iken kapak nasıl kapanacak?
    En doğru olan bir kepçe belirli bir zamanda yemi alacak boş bir deliğe bırakacak daha öncede çizmiştim ,

    ege
  • Kediyi komuşuya bırak şaka bi yana 1 adet servo ve ufak bir program ile yapılabilir
  • Bende bu havuz olayından değişik bir durum söyledim yukarıda.. yanyana 5 tane kabımız var,, bu kapların kapağı birergün arayla açılsa olmazmı
  • Arkadaşlar böle bir köpek yemleme makinesine benimde ihtiyacım oldu.Kafamda bir proje oluştu protatibini yapar yapmaz burada paylaşmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reha44

    Arkadaşlar böle bir köpek yemleme makinesine benimde ihtiyacım oldu.Kafamda bir proje oluştu protatibini yapar yapmaz burada paylaşmayı düşünüyorum.

    Konuyu hortlatim dedim, ne yaptın arkadaşım.Makineyi yaptınız mı ?
  • kedi akıllı hayvandır. bir süre sonra bozar onu. veya eli ayağı sıkışır daha fazla yem yiyeceğim diye..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

    kedi akıllı hayvandır. bir süre sonra bozar onu. veya eli ayağı sıkışır daha fazla yem yiyeceğim diye..

    açıkçası ben le bistro trixie marka ürünü kullanıyorum, hayat kurtarıyor resmen.Dediğiniz gibi de sorunlar olmuyor.Bir tane daha lazım oldu 350-400 TL vermek istemediğimden dolayı farklı arayışlara geçtim tekrardan.
  • Arkadaşlar sadece bir adet motor siparişim gelmedi. Kedi , köpeğin hiçbir şekilde zarar görmeyecek birşey olacak. Burada resimlerini ve videosunu paylaşacağım.
  • Arkadaşlar yapacağım şeyde ne kedi bi tarafa burnunu sokacak nede köpek. Hiç bir şekilde yeme ulaşamayacak. Dediğim gibi bana çok lazım oldu onun için böyle birşey yapmaya karar verdim.Testini bi kaç hafta yapacağım gerekirse elektrik kesintisine karşı akü koyacağım. Bi motor bekliyorum birde hazır bir kart alacağım. Bir adet yaptıktan sonra gerekli malzemeleri temin edip hızlı bi şekilde hazırlayacağım. Aynı zamanda bi proje oldu benim için.
  • Kedi akıllı hayvandır, otoburlar gibi doyduktan sonra da yiyip çatlamaz. Kedilerin mideleri küçük, bağırsakları kısadır, o nedenle az ve sık yerler. Bence makinaya hiç gerek yok. Evden ayrı kalacağınız süreye göre bir kaç kaba kuru mama ve yanında mutlaka devrilmeyecek şekilde su koyun, 5 gün, 1 haftaya kadar hiç bir şey olmaz sadece sizi özler, döndüğünüzde biraz küser :) sonra ayaklarınıza sürünerek barışır.
  • Mesajlarım yok piyasada!!!
    kedi besliiceksen makinaya felan güvenemezsin Candır sonuçta. Hayvanların insan hayatında eğlence olarak bulunmöasının sonucu...
    Garfield akıllı kedi...
    Ama işe uygun olan mekanik bi şedir. Elektronik felan ne sorun verir belli olmaz. Plastikvb aksamdan aldıkça gerisi gelir felan. ma bu tip bi cihaz uzun süre değil kedinin alet çalışmadıında sadece aç kalarak kurtulabileceği hallerde kullanılır.
    Ayrıca özgürlük!! bahçe vb olmayan katiyyen hayvan almasın!
  • başarılı bir düşünce beğendim fikrini ama olurmu olmazmı bilemem elektrik kesildiğini düşün bunun akülü bişey olması lazım ek olarak vede bunuy yapmak için zamanlayıcılı bi devre yaptırman ve ya yapman lazım bi değirmene benzetebilirsin sistemi hatta değirmen şeklinde bir şey olabilir haznesinide senin öntarafına koyabileseğin bunuda tabi ahşaptan yapabilirsin en kolay dönecek pervanede geniş yatay şekilde ve mamasını koyacağın haznede mamanın çıktığı tarafa doğru eğimli olmalıki geride kalan mama öne gelsin yapılabilir resim çizip yapılabilir hatta ticaretini bile yapardım ben olsam :D elim yatkındır böyle şeylere ama daha önce birileri düşünüp yapmıştır diye düşünüyorum =)
  • Arkadaşlar yem makinesin yapıtım.video da çektim.resimlerini burada paylaşacağım.Tek bir sıkıntı var oda yetişkin köpek mamaları büyük malumunuz. yem üst hazneden geçerken takılıyor.fakat süs köpeği,kedi veya tavuk (un kıvamında yem olmayacak) ürünlerde sorusuz çalışıyor.Yem taneleri büyük bile olsa kırarak yine çıkartıyor. Tek sıkıntı dedğim gibi üstten hazne içine geçerken delik çapı 50 mm olduğu için çok nadiren sallayarak düşürmek gerekiyor. Resimleri en kısa zamanda atıyorum. video da yükleyeceğim. İstek doğrultusunda bir adet daha extra malzemem var yapabilirm. (Hafta gün saat tüm ayarları yapabiliyorsunuz)
  • Resim ve video bekliyoruz sizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video formatını kabul etmediği için yükleyemedim.Hafta sonu formatını ayarlayıp yüklemeye çalışacağım.
    Bu mesaja eklenen görseller:





  • Merhabalar, Fikirler çok güzel. Bana da bir tane lazım. Ben şöyle bir sistem düşündüm. Elektronik bilgim hiç yok. O yüzden basit gittim. 1 adet mekanik zaman ayarlı priz, bir adet apartman kapı otomatiği. Benim köpeğim yetişkin. Günde bir kez mama yiyor. Saati gelince zaman ayarlı priz kapı otomatiğine elektrik gönderecek. Kapı otomatiğinin verdiği hareketle kapak açılacak ve mamalar dökülecek. Ama burada sorun, zamanlayıcı elektriği yarım saat boyunca veriyor. Otomatik ötüp duracak. Diğer sorun ise tek bir seferde tüm mamalar dökülecek. Bu sorunları nasıl aşarım acaba? Şöyle 3 gün mama veren bir sistem kurabilsem çok iyi olacak. Evden 24 saat ayrılabiliyoruz ancak. Daha uzun zamanlar için eşim veya ben evde kalmak zorundayız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.