Şimdi Ara

Otomatik katılım BES'te biriken para

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomatik katılım BES'te biriken para



    Merhaba. 2.5 yıldır çalışıyorum ve Allianz'da 11.500 TL birikim oldu. Fakat hiç fon seçimi yapmamıştım. Sanırım en risksiz şekilde kendi kendine maaştan bir miktar kesilerek birikmeye devam ediyor. Kendimce borsa, kripto vb. al-sat ile az da olsa kar yapmaya çalışıyorum. Bu 11.500 TL'yi bazen tamamını çekip başka alanlarda değerlendirmeyi düşünüyorum fakat 2.5 yıldır biriken parayı yanlış yatırımlar ile çarçur etmek istemiyorum. Sizce uzun vadeli yatırım için bu parayı çekip başka alanlara yatırmalı mıyım yoksa uygulama içinden daha riskli fonlara mı geçmeliyim?


    Bu parayı hiç benim gibi düşünmemiştim o yüzden hesap kitap yaparken Allianz'da param var demedim hiç. Uzun vadede enflasyon üstü kazandıran yatırım önerilerine ihtiyacım var. Kenara atıp yıllarca bekleyebileceğim bir fon vb. öneriniz var mıdır acaba








  • OKS ise mevzu bahis; direkt atak fonlara girebilirsiniz. Finansman bonolarına sahip standart ya da temkinli fonlar birikiminizi enflasyon karşısında korumaz.


    İkinci bir alternatif olarak da OKS 'den ayrılıp kendi BES hesabını oluşturabilirsiniz. Bankanızın fonları ve TEFAS fonları ile fon sepetinizi çeşitlendirebilir; bir çok fon esnekliğine de sahip olabilirsiniz.


    Pek tabi ki de yatırım tavsiyesi değildir; son karar her zaman sizindir.

  • eğer BES te 10 yıl kalacaksanız %100 hisse senedinde durması daha iyi olur. ama başka planlarınız varsa bilemem

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.