Şimdi Ara

Otomatik jeneratör için akü şarj cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    7kw üreten küçük binamızın jeneratörüne takılı akümüz (60Amp) hızlıca bitiyor. Otomatik özelliği olduğu için haftada bir çalıştırmanız gerekli diyorlar.

    Benim de buna canım sıkılıyor çünkü her unuttuğumuz hafta akü sıfırlıyor. Bir daha aküyü recharge için biryerlere bağlıyoruz.

    Sorum şu; bu jeneratörler otomatik olarak şebeke elektriği varken neden deşarj oluyor, kendini şebeke elektriği ile neden şarjda tutmuyor.

    İkinci sorum da şu, bunun bir cihazı var da çalışmıyor mu, bakımlarını yapan adamlar birşey bilmiyor mu sizce?

    Üçüncü sorum da şu, akıllı jeneratör şarj cihazları var. Bunu şebeke elektriğine takılı olarak prize taksam, onu da elektrik gidince çalışması üzere bekleyen jeneratörün aküsüne takılı bıraksam, akünün boşaldığını hisserince kendisi otomatik aktive olup şarj etse bir sıkıntı çıkar mı? 300 küsur liraya BDV090 Black Decker bu konuda yeterli olur mu? Bu konuda pek bilgim yok.

    Ayrıntılı bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler








  • akü her daim jeneratörümü besliyor neden öyle hemen bitiyor.? otamatikse sadece elektrik gidince marşa basar ozman çalışır diğer zamanlar boşta kalır.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    akü otomatik jeneratör olduğu için jeneratöre her daim bir enerji gönderiyormuş. göndermese de çalıştırılmadığı için durduğu yerde bitiyormuş. bu nedenle haftada bir 2 saat jeneratör çalıştırıp aküyü şarj etmemiz gerekiyormuş...

    bunlar bana çok mantıksız geldi. ama yıllardır köydeki bu işlerden anlıyorum diyen usta böyle söylüyor. jeneratörün aküyü boşaldıkça beslemesi lazım. böyle bir mekanizma varsa çalışmıyor olduğunu nasıl anlarım bilmiyorum.

    sırf o yüzden dışardan bir cihaz takasım var aküye, ama bu sefer de akü akıllı şarj cihazına bağlıyken jeneratör çalışırsa, aküyü şarj cihazını bozar mı bilmiyorum. normalde akıllı şarj cihazlarında geri akım koruması vs var diyor. jeneratör çalışırken pasifte kalıyor olmalı ama teknik olarak risk mi bilemiyorum.

  • fatihmed kullanıcısına yanıt

    öyle birşey olmaz sistem elektirk gittiği anda kontak düşer aküden marşa voltaj ğider sonra çalışınca bırakır 1 haftada bitemez akü ya çıkma akü yada başak birşey var.

  • evet malesef ciddi bir problem var ve çözemiyoruz. akü redresörü denen bişey lazım veya çalışmıyor. :(

  • hocam dediğiniz gibi harici akü şarj cihazı sorununuzu çözer diye düşünüyorum.

  • fatihmed kullanıcısına yanıt
  • Config kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bu kadar kolay mı çözümü.. üretim kime ait. Fazla şarj kontrolü var mı. Veya ters bağlantı koruması
  • fatihmed kullanıcısına yanıt

    12 V otomatik şarj güç kontrolü koruma levhası pil voltajı yaklaşık 10.5 V (düşük voltaj ayarlanabilir) düştüğünde otomatik olarak şarj olur ve güç yaklaşık 14.4 V (ayarlanabilir) olduğunda kapanır. Şarj ederken kırmızı ışık, tam olarak şarj olduğunda kapalı. Röle bağlantısı ve 220 V giriş ucu şarjı, böylece enerji tasarrufu sağlar.

    Özel voltaj kontrolü IC ve özel otomobil rölesi ile monte edilmiştir.

    Küçük hacim ve büyük akım.

    Voltaj kapatma doğru ve kararlı.

    Tam fonksiyonlar ve güvenilir performans. Otomatik olarak şarj edin ve kapatın.

    Röle COM portu ile 220 V herhangi bir kabloyu bağlayın ve şarj cihazını kapalı bağlantı noktasına bağlayın.

    Şarj cihazı tam köprü rektifiye edilmiş çıkış olmalıdır.

    DC çıkış voltajı 13.8 ile 14.8 V arasında olabilir.

    İlk kez şarj testi: akü voltajı yaklaşık 10 V olmalıdır.

    Fonksiyonu 1: mevcut olamaz olmak daha büyük 10 A.

    Fonksiyon 2: yönetim kurulu ters bağlantı koruma fonksiyonuna sahiptir. Pil bağlı değilse çıkış yoktur. Pilin polaritesi yanlışsa çıkış yok.

    Çıkış kısa devre otomatik olarak kapanır: pratik bir korumadır. Çıkış kısa devre olduğu sürece, şarj cihazı otomatik olarak çıkışını kapatır, bu yüzden şarj cihazını yanmaya karşı korur.

    Gösterildiği gibi renk

    Malzeme: pc + metal





  • Config kullanıcısına yanıt
    Ayarlanabilir dediğiniz ayarları satıcıya söylenerek mi ayarlatacagiz. Ayar düğmesi veya girişi göremedim. Keşke bir YouTube videosu olsaydı da anlatımını dinleyebilseydik
  • fatihmed kullanıcısına yanıt
  • Sorun şöyle çözüldü.
    Mevcut redresör ü sökmek istedim. Redresör deki soket çıkmış. Yani takılı değilmiş. Her kim çıkarmış bilmiyorum ama rezil etti kaç günümü.. yorumlar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.