Şimdi Ara

Oto yıkamacılardaki hızlı cila zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıkamanın üstüne ıslakken, yıkamacı fısfısla cilayı sıkıyor sonra yine su tutuyor hızlı hızlı, bayağı da parlatıyor arabayı. Bunun bir zararı olur mu ilerde acaba?



  • pasta cıla boyayı ınceltır cabuk gunes yanıgı yapar
    hızlı cıla boya ustunde madde bırakır guneste boyayı erıtır hepsı tuzak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydınayhan

    pasta cıla boyayı ınceltır cabuk gunes yanıgı yapar
    hızlı cıla boya ustunde madde bırakır guneste boyayı erıtır hepsı tuzak
    Pasta cila işin ehli olmadan yaptırmam zaten, hızlı cila eritir demişsiniz kışında eritir mi hocam? Bulunduğum şehir soğuk oluyor bayağı kışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 22 Ekim 2018; 6:52:10 >
  • Şekilsiniz ya kullanıcısına yanıt
    Hocam boyayı incelten pastadır.
    Cila aracı UV ışınlarından korumak, hidrofobil özellik katmak ve parlaklık sağlamak için kullanılır.
    Kısaca cilanın bir zararı yok.
    Yıkamacı muhtemelen kurulamayı hızlı bir şekilde bitirmek için sıkıyordur. Çünkü cila sayesinde yüzeyde daha az su kalır, ayrıca yüzeyde kayganlaştığı için kurulama daha kolay olur.
  • Cilanın boyayı incelttiği nerde görülmüş..Bilen bilmeyen konuşuyor
  • Hızlı cila falan kalıcılığı çok çok az olan zımbırtılar. Yıkamacı adam kostik kullanan adam zaten iyi biyer değilse kostikte zaten bırak hızlı cilayı en baba katı waxı bile söküyor.
  • Hocam kim sizi böyle yanlış yönlendiriyor.Cila araca zarar vermez, yarar sağlar.Islak cila aracınızı kurulamadan sonra atılan cila gibi parlaklık ve koruma yapmak için atılır(zamandan ve emekten tasarruf)(Araç kuru iken atılan sprey cilalar kadar etkili değildir belki ama iki yıkama arası parlaklık sağlar.Sürekli kullanımda memnun edici bir hydrafobi(su korkusu denir latincede Türkçe ye çevirirsek su tutmama)yaratır.Yapan yerleri tebrik ediyorum.Bu şekilde yıkama yapan yerleri tavsiye ederim tabi ki kaliteden ödün vermiyorsa....
  • Kalitesine göre hızlı cila gayet iş görebilir. Genelde oto yıkamacılar ciddi kostik içeren şampuanlar kullanır. Bunlar @Uza-00- arkadaşın dediği gibi waxı bile söker alır. PH dengeli şampuanlar ile yıkanırsa hızlı cilalarda kalabilir.

    Hidrofobi, trafik filmini azaltma özellikleri vardır. Sonraki yıkamalarda daha rahat temizlenir ve kurulanır.
  • Hızlı cila olarak yıkamacının kullandığı 2.-3. sınıf ürünler yerine, alın bir konsantre Atas Idrolak; hem neredeyse bedavaya gelir, hem de müthiş bir parlaklık sağlar. (1-15'e kadar sulandırılabildiği için, 6-7 litresi 30 lira civarında bir maliyete sahip.)
  • Hızlı cilanın araca hiçbir zararı olmaz, tam tersine toz tutmasını geciktirir ve parlaklık katar. Ben kendi aracıma 6 yıldır elimle uyguluyorum çok şükür hiçbir sorun yaşamadım ama formula 1 sonax gibi kaliteli markaları kullanın ama çbs de güzel hem yerli malı. Sadece pasta sürekli yapılırsa boyayı zamanla yer, cilada birşey olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.