Şimdi Ara

oto ustaların parça çalma/değiştirme riskinin yüksek olması ve korunma yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. motor içinden pahalı orjinal parçayı merdiven altı üretim yan sanayi ürünle değiştiren mi dersin, kullanıcının anlamayacağı parçayı çalan mı dersin, sağlam parçaya, " bu bozuk parça. 500 liralık başka parça taktım yoksa çalışmaz" diye ücret isteyip, sorunu olmayan pahalı parçayı 50 liralık parçayla değişen mi dersin. ailede adliyede çalışan tanıdık avukatlar var. karşılarına neler neler geliyor duysanız aracınızı sanayiye sokmak istemezsiniz. bu daha tespit edilebilmiş olan küçük bir yüzdelik.


    siz bu tür risklere karşı nasıl önlem alıyorsunuz? ne olursa olsun aracın başından ayrılmamak istiyor musunuz




  • Çalacak adam her türlü çalar. Sizi parça almaya yollar siz gelene kadar fiyatı binlerce tl olan 2 vida tutan sensörü siz kapıdan çıktığınız gibi değiştirir.


    İnsalığa kalmış bir şey kimin ne yapacağını bilemeyiz hiç ummadığınız bir usta bile gün gelir size yanlış şeyler yapabilir. En iyi önlem bir şeyleri kendiniz halledebilme becerisi kazanmak sanırım.

  • Aracın başından ayrılmamak, biraz da mekanik bilgi sahibi olmak yeterli bu tarz olaylardan korunmak için

    edit: alttaki arkadaş haklı, şimdi düşününce tek çare dürüst insanlara denk gelmek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 29 Eylül 2021; 20:38:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüst ve işini iyi yapan ustaya vermek arabayı tek çözüm. Hadi bakım sırasında başından ayrılmadın, triger zinciri değişecek atıyorum, akşama kadar başında mı bekleyeceksin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalacak adam her türlü çalar. Sizi parça almaya yollar siz gelene kadar fiyatı binlerce tl olan 2 vida tutan sensörü siz kapıdan çıktığınız gibi değiştirir.


    İnsalığa kalmış bir şey kimin ne yapacağını bilemeyiz hiç ummadığınız bir usta bile gün gelir size yanlış şeyler yapabilir. En iyi önlem bir şeyleri kendiniz halledebilme becerisi kazanmak sanırım.

  • Bence dürüst usta bulmak en doğrusu. İkinci el 150.000 km üstü eski bir arabaya biniyorsan mutlaka dürüst işten anlayan bir ustan olacak. Bu kilometrelerdeki arabalarda arızalanan ve değiştirilmesi gereken parçalar oluyor iyi usta ömrünün sonuna gelen parçayı değiştirmeyi de önermeli. Eğer böyle bir ustanız yoksa 0 km araçlara yönelmek ve servise gitmek en doğrusu. Yoksa dolandırılmak çok yüksek olasılık.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk aracımı alınca ustadan çıkan parçalarımı vermesini istiyordum. Sonrasında tanıdıkça takılmaya başladılar, abi çıkan yağı alacak mısın, paket yapalım mı diye. Tanıyınca sabah ustayı evden alıyordum, beni işe bırakıyordu, arabayı alıp bakımı-arızasını yapıyordu.

    Aynı yerde uzun yıllardır çalışan ustaları bulmak lazım. Gelen geçenden vurgun yoluyla para kazananı değil de ilişkileri ile sürekli gelen müşterisi olan ustayı bulmak lazım. Günümüzde de internet buna yardım ediyor. Markanın forumlarına bakmak yardımcı olabilir.


    Yoksa ustanın hangi parçayı değiştirdiğini bilmek çok zor.

  • 8 yıldır aynı yerde bakım yaptırıyorum. 90bin kmde alın bunun baskı balatasını değiştirin dediğimde (fiyat 1600tl'ydi) şimdi git 130binde gel dedi ustam. 2 yıl sonra 130 binde gittim ve 2 yıl önceki fiyattan yaptı.


    Ev aldım, servise 60km uzakta olmasına rağmen oraya gittim. Ev hediyesi olarak bana sormadan arka balataları değiştirdi.


    Direksiyondaki bir tuşu kırdım. Para almadan başka bir çıkma parçadan o tuş takımını ücretsiz değiştirdi.


    Yan sanayi parça taktı, ses yapınca ücretsiz orjinali ile değiştirdi.


    Vs Vs.

  • Güvenilir esnaf bulmaktan başka yolu yok maalesef. Yetkili servisler de buna dahil.

  • synthesizer kullanıcısına yanıt

    vay be böyle ustaların varlığını bilmek bile mutlu ediyor insanı.

  • Yetkili servislerde de değişme durumu olabiliyor. Bi araçta şüphelenilen bi parçayı servise gelen başka aracın parçasını söküp ona takarak test edebiliyolar. Sanayide çakal çukal sayısı fazla olduğu için daha riskli ama yıllardır güvendiğiniz temiz ustanıza gitmek mantıklı. Bakar inceler şunu şimdi değişelim şunu sonra halledelim. Veya şuraya yan sanayi takalım ama bunda riske gerek yok orjinal parça kullanalım gibi sizi yönlendirir zaten güven ve dürüstlük burda belli oluyor zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sen oto ustalarını geç de ikamet ettiğim bölgede bir Alman markanın bayisi bile yapıyordu. Bir vatandaş o bayiden sıfır sedan bir model alıyor. İlk bakım için getiriyor. Aracı bırakıp gidiyor. Aracın üstündeki sıfır turboyu ve birkaç parçayı swaplıyorlar. Adam durumu fark eder etmez olayı direkt mahkemeye taşıdı. Parçaların çalındığı kanıtlandı bayi müdürü görevden alındı, ilgili çalışanlar işten atıldı. Para cezaları falan... Daha sonra öğrendim ki bu sadece benim duyduğum olaymış. Adamlar sağlam tezgâh kurmuş. Sanayi yayında susam sokağı kalır. Sırf bu yüzden aracımızın bakımını başka bir ilde yaptırıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 30 Eylül 2021; 1:41:50 >
  • İnsanın olduğu yerde her zaman risk vardır. O yüzden bilmediğin yere araç bırakılmaz, kim olursa olsun.

  • Tek çare dürüst usta bulmak. Yoksa çalacak adam her türlü çalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parçanın Üzerine adını telefon no kazı ,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. O civarda iyi bilinen eski bir Yedek Parcacidan Borcunu düzgün odeyen usta tavsiyesi almak.
    2. Tavsiye edilen ustanin dukkanda kac seneden beri calistigini bilmek.
    3. O ustanin dukkaninda diger musterilerin profiline dikkat etmek.
    4. Ustanin isinin başında olduğunu gormek.
    5. Takim taklavatin duzgun, ustanin not alarak is yaptigini gormek.
    6. Aracın dukkanda yatmamasini saglamak, arac orada kalmasi gerekiyorsa arada habersiz gidip kontrol etmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 30 Eylül 2021; 10:48:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan kaçınabilecek hiçbir yol yok . Misal gittiniz araba 2 gün yatacak dediler . Eyvallah dediniz tanıdığınız da bir usta çünkü . Diğer gün sinsi bir baskın yaptınız . Adam sizin ordan ayrıldığınız an belki 2-3 parçayı sökmeye başlamış bile olabilir . Yerine muadilleri takar hop 3-5 cebe .
    İstediğin kadar mekanikten anla . Fiat bayisinde 2 tane parçaya bakmıştım . Birinin fiyatı 65 tl diğerinin 15 . Pahalı olan orijinal diğeri yan sanayi . İkisinin birbirinden 1 mg farkı yok . Farkını ancak ustalar bu işten anlayanlar bilir .

    İyi ustaya iyi bir referansla gitmek lazım yoksa direkt servis .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • usta istediğiniz kadar dürüst olsun yanındaki çırak çalar, kalfa çalar. yetkili serviste bile asgari ucretle çalışan adam da çalar. ama aracımı yetkili servise sağlam goturmussem 10 gun sonra arıza cıkarsa zaten yetkli servis bu işi çözer. ancak usta bana geldiğinde boyleydi der yırtar işin içinden. veya 2 3 parça daha değiştirip 1000 tl daha borca sokar sizi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.