Şimdi Ara

ÖSYM şifreyi itiraf etti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖSYM, YGS'deki şifreli kopya iddiaları ile ilgili öğrencilere gönderdiği mektupta, sınavda "sehven" (yanlışlıkla) şifreleme yapıldığını kabul etti.

    ÖSYM'nin şifre açıklaması, mektubun "Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında cevap seçeneklerinin dizilişi" başlıklı bölümünde yer aldı.

    Mektupta şöyle denildi:

    "Tüm adaylara verilen soru kitapçıklarında sorunun doğru cevap seçeneği rastgele biçimde değiştirilirken, diğer seçeneklerin yerleri de ratgele değiştirilmesi gerekirdi. Ancak, geliştirilen yazılım çalıştırıldığında her soru için rastgele verilmesi gereken değerler sehven sıralı olarak verildiğinden, oluşturulan soru kitapçıklarında bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin doğru cevap olması durumu ortaya çıkmıştır."


    İŞTE O MEKTUP!

    http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/04/13/osym.sifreyi.itiraf.etti/613134.0/index.html

    Kaynak:CNN Türk







  • Sizlere bir soru soracağım; peki ben bu sınavda cevap anahtarına TC kimlik numaramın bir hanesini sehven hatalı kodlarsam sınavım iptal olurken,1 milyon 700 bin kişiyi ilgilendiren son derece önemli bir sınavda ÖSYM sehven hata yapınca herhangi bir ceza almayacak mı?Yani benim gibi sıradan insanlar hatalarının cezasını fazlası ile öderken,ÖSYM gibi ciddi bir kurumun başındaki insanların hataları cezasız mı kalacak?Adaletin tanımı değişmişse benim haberim olmadı henüz.

    Varsalım ki sınav iptal oldu peki sınavda hakkı ile yüksek puan alacak olan adaylara ne olacak.Kısaca sınav iptal olsada olmasada madur bu sınava giren adaylar olacak.Sınavın iptalini bilmem ama ÖSYM başkanı derhal istifa etmeli.
  • Azıcık utanma duygusu olan bir insan böyle bir durumda istifa eder..
  • Şu ösym başkanını azıcık aklı başında bir lise son sınıfı öğrencisinin karşısına çıkarsınlar.Küfür kıyametle değil, adam gibi soru cevapla bir program yapsınlar.

    O adam bütün Türkiye'nin önünde rezil olmazsa ben de insanlıktan istifa ederim.

    Yaptığı basın açıklamasına bakın, iki kelimeyi doğru düzgün bir araya getiremiyor.Sağlıklı bir tane cevap veremiyor.

    Eğer utanma duygusuna sahip bir insan olsa şu ana kadar çoktan istifasını vermişti.Hala o koltukta olmasından utanmadan, erdemden, ahlak ve adalet duygusundan yoksun olduğunu anlıyorum.Bunlara sahip olmayan bir insanın da istifa etmesi bundan sonra da pek beklenemez.

    Ama bu orada kalabileceği anlamına gelmiyor.Kendi isteğiyle inmedi ama zorla inecek kurtuluşu yok artık onun.
  • hiçbir şey olmaz arkadaşlar.İstifa etse ne olacak ? Yerine kaytan bıyıksız bir prof mu gelecek sizce ? Hem herkes tatmin oldu bu açıklamalardan.Lütfen böyle boş haberlerle değil de Defne Joy'un ölüm sebepleri , Soykırım iddaaları , veya imparator'un sağlığıyla ilgili haberlerle ilgilen de gündem değişsin arkadaşım.Geçti gitti ygs hadi zorluk çıkarmayın bakayım.
  • Sınav siteminden bir haber tecrübesiz tekstil mühendisliği mezunu (konuyla bir alakası olmadığından en azından bilgisayardan yazılımdan vs..den anlaması gerektiğinden bahsediyorum tekstil mühendislerine kastım oldugundan değil) bir adamı bu kadar önemli bir kurumun başına bir anda getirirseniz ve orda çalışan tecrübeli kadroyu tamamen, çaycısına kadar değiştirirseniz olacaklar bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.