Şimdi Ara

Orphaned-Land

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bi arkadaşım vasıtasıyla tanıştığım bir des metal grubu...Oryantel dead metal..Mistik..İlgin..www.orphaned-land.com



  • sadece "ocean land" şarkısını biliyorum .. sanırım 2. dkda bi solo var ..orası çok hoşuma gidiyor
  • eski grupta şu 1-2 yıldır duyulmaya başlandı sanki tr'de.. Pek hazzetmiom gruptan.. Yapay geliyorlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cernunnos

    eski grupta şu 1-2 yıldır duyulmaya başlandı sanki tr'de.. Pek hazzetmiom gruptan.. Yapay geliyorlar...


  • Evet,son albümleri olan Mabool mükemmel..Ben bu grubun tarzlarını çok beğeniyorum..Nightwish dinleyen var mı peki?
  • nightwish dinlerim Bu arada sende nightwish dinliyorsan üzücü bir haber, vokal Tarja gruptan atıldı. Yeni bir vokal arıyorlar sanırım şu an..
  • İnanmıyorum sana!!!!!!!!!!!!!!!!!Abi sen ciddi misin???Daha grubu yeni dinlemeye başlamıştım ve....Şoktayım!!!!
  • vokal fazla kaprislenmiş ve atmışlar hatunuValla neden bu sanırım. Eğer nightwish'ten hoşlandıysan bi de Blind Guardian dinle Her ikiside Power Metal'dir. Nightwish'in bayan vokali Tarja iyiyse eğer, Blind Guardian'ın erkek vokal Hansi mükemmeldir. Hansi>Tarja yani
  • Hımm.Sağol abi...Bakarım..Fakat daha Nightwish dinleyeli bir hafta oldu ve grupla ilgili bilgi ediniyordum.Benim favori grubum Orphaned Land'dir..Bi arkadaş da bana eğer Orphaned Land dinlemeyi seviyorsan bir de Nightwish dinle dedi..Yani ben öyle ağır dead metal sevmiyorum..Yani orphaned Land de gerçi oryantel dead metal ama..Benim hoşuma gidiyor..Ama gerçekten solistin atılmasın üzüldüm..Kadının harmonik bi sesi vardı yaw...
  • israilli grup şarkılarını ibranice sölerler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gladyamagician89

    Hımm.Sağol abi...Bakarım..Fakat daha Nightwish dinleyeli bir hafta oldu ve grupla ilgili bilgi ediniyordum.Benim favori grubum Orphaned Land'dir..Bi arkadaş da bana eğer Orphaned Land dinlemeyi seviyorsan bir de Nightwish dinle dedi..Yani ben öyle ağır dead metal sevmiyorum..Yani orphaned Land de gerçi oryantel dead metal ama..Benim hoşuma gidiyor..Ama gerçekten solistin atılmasın üzüldüm..Kadının harmonik bi sesi vardı yaw...



    dead değil death. Artı dediğim gibi Blind Guardian, death metal yapmaz. Nightwish gibi power metal yaparlar.
  • Evet,:)Peki tavsiye edebileceğin bu tipte yani oryantel dead metal dediğimiz müzik grupları var mı?
  • Hım..anladım,sağol abi...Neyse ii geceler..Blind Guardian'a şöyle bir baktım..Güzel görünüyor..Kib..
  • blind guardian ın imaginations from the other side şarkısı küselll
  • İmzamdakiler için...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musAKka

    İmzamdakiler için...


  • güzel şarkılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CFD572C6 -- 27 Kasım 2005, 15:33:32 >
  • 1991'de Resurrection ismiyle grup ilk kurulduğunda, ilk esintiler de hissedilmeye başlandı. 1992'de grup, adını ORPHANED LAND olarak değiştirdi ve grubun müzikal yönelimi, çeşitli metal türlerini Orta Doğu kökleriyle birleştirmesiyle farklı bir yönde gelişti. Onların geleneksel tarzı, metal dünyasına taze bir hava getirdi. 1993'de, The Beloved's Cry (1999'da tekrar yayınlandı) isimli demo albümlerini kaydettikten sonra Fransız etiketi Holy Records ile anlaşmaları sürpriz olmadı. İlk iki albümleri Sahara (1994) ve El Norra Alila (1996), hayranları kadar medya tarafından da büyük ilgi gördü ve yeraltı metal dünyasının en iyi albümlerinden biri olarak kabul edildi.


    Istanbul Gösterisi (2001)
    1997'de, grup üyelerinin ülkelerinde yaşadıkları hayat zorlukları nedeniyle ORPHANED LAND uzun bir sessizliğe büründü. Onların rüyalarını ayakta tutmaya yardımcı olan şey, Arap ülkelerindeki hayran kitlesiydi. "ORPHANED LAND'in müziği Doğu ile Batı'nın, ışıkla karanlığın, Musevilik ile İslam'ın arasında bir köprü, bir uyumu yansıtıyor olabilir" diyordu Kobi. Tüm bu sessiz yılların ardından, grup üyeleri "Selden Önceki Sessizlik" isimli üç gösteriyle başlayarak tekrar eski günlere geri dönmek istiyordu. İlk gösteri Türkiye'de, İsrail'li ve Arap hayranlarla birlikte gerçekleştirildi.


    Tel-Aviv Gösterisi (2002)
    İkinci gösteri Tel-Aviv'de gerçekleştirildi. Sonuncusu ise bir akustik gösteriydi. Bu gösteri kaydedildi ve Mabool albümü ile birlikte sunuldu. Mabool albümünde beş dil kullanıldı, İngilizce, İbranice, Arapça, Yemen ve Gibberish (ORPHANED LAND tarafından oluşturulmuş bir dil) formunda sunulan Latince. Bu şarkı sözleri kadın ve erkek vokaller tarafından, oryental unsurlarla beraber klasik şekilde söylendi. Beş grup üyesinin haricinde, 30'dan fazla konuk, albümde yer aldı. Aralarında 10'dan fazla çalgı çalan bir perküsyonist de vardı. Ayrıca, ud, saz ve buzuki gibi geleneksel çalgılar, keman, çello, piyano, klasik ve akustik gitarlar ile beraber kullanıldı. "Bizim müzik tarzımız progressive metalden black metale kadar tüm metal müzik türlerinin karışımıdır. Genellikle ben buna Ortadoğu metal müziği olarak adlandırıyorum" diyor Kobi. Onların müziksel etkilenimleri sorulduğunda, Kobi, Mabool'un alışılmadık kaydından bahsediyor: "Hint müziklerinden Jaz müziğe kadar, bütün müziklerden etkilendik. Ben Hint sokaklarında müzisyenlerle kayıtlar yaptım."


    Kayıt Günleri (2003)
    Mabool'un resmi kaydı, 2003 yılının Temmuz ve Ekim ayları arasında, davul, piyano, çello, keman kayıtları için Zaza Stüdyosu'nda ve bazı çalgıların karıştırılması (ek mühendis olarak çalışan Simon Vinestock tarafından gerçekleştirildi) işlemi ise Bardo Stüdyosu'nda gerçekleştirildi. "Halo Dies" şarkısında, ORPHANED LAND'in deneysel ve ilerici tarafı, şarkının ortasındaki çok ritimli gürültü etkileri ile görülebilir.


    Yeni Hikayenin Başlangıcı
    Albümün şarkı sözleri müzikleri gibi karmaşıktır: Mabool (= Sel) - The Story Of The Three Sons Of Seven (= Kahramanlar), bir düşünce albümüdür. Her şarkı bu düşüncenin bir parçasını yansıtır. Hikaye üç kahramanın doğumuyla başlar, sonra tümünün macerasını anlatır ve sonunda günahkar Öksüz Toprağı kaplayan ve herşeyi yıkan bir sel ile son bulur. Bu üç kahraman Yılan, Kartal ve Aslan (albümün sanat çalışması olan üçgenin içinde tümünün simgesi yer almaktadır) Yedi'nin üç oğlu olarak tanımlanmıştır. Onlar üç büyük tektanrılı dinin (Musevilik, Hristiyanlık ve İslam) oğullarıdır ve bugünün gerçeğinde olan inançlar savaşına rağmen daha fazla kan akmasını engelleyen kahramanlardır. Ne yazık ki onların görevi başarısızlıkla sonuçlanır ve bir sel onları yok eder.

    ORPHANED LAND'in gemisine hoşgeldiniz, dünya çevresinde bir seyahata hoşgeldiniz




  • gladyamagician89

    MSN'i açsana...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.