Şimdi Ara

Ormanlar, 2050 yılına kadar oksijen kaynağı yerine karbondioksit kaynağına dönüşebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi bitkiler gündüzleri havadan oksijen alıp havaya karbondioksit bırakarak solunum yapıyorlar. Tam tersi şekilde de geceleri havadan karbondioksit alıp havaya oksijen bırakıyorlar. Katharyn Duffy ve ekibi ise 1991 - 2015 yılları arasındaki verileri incelediler.

    habere baqh çayını demle
    fotosentezin şartı gün ışığıdır
    hicbir klorofilli canlı ışıksız ortamda karbondioksit alıp bunu şekere çevirdikten sonra atık olarak oksijen veremez
    gece fotosentez olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Bildiğiniz gibi bitkiler gündüzleri havadan oksijen alıp havaya karbondioksit bırakarak solunum yapıyorlar. Tam tersi şekilde de geceleri havadan karbondioksit alıp havaya oksijen bırakıyorlar.”

    Bu paragraf tam tersi olacak. Bitkiler geceleri solunum gündüzleri fotosentez yapar.
  • bize ne, ülke refah düzeyi yüksek olan zengin ülkeler düşünsün, biz zaten yaşam mücadelesinin içerisindeyiz. Bir de küresel ısınmayı mı dert edinelim? Geleceğimiz belli değil sürekli kaygılıyız zaten, bir de bunun kaygısını çekemem.

  • biz bugünden tam az hazırlıklarımızı yapıyoruz.onlar düşünsün


    Kazdağları

    Ormanlar, 2050 yılına kadar oksijen kaynağı yerine karbondioksit kaynağına dönüşebilir


    Kuzey marmara otoyolu

    Ormanlar, 2050 yılına kadar oksijen kaynağı yerine karbondioksit kaynağına dönüşebilir

    Atatürk Orman Çiftliği

    Ormanlar, 2050 yılına kadar oksijen kaynağı yerine karbondioksit kaynağına dönüşebilir


    3üncü havalimanı

    Ormanlar, 2050 yılına kadar oksijen kaynağı yerine karbondioksit kaynağına dönüşebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 19 Ocak 2021; 10:46:27 >




  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Ameriga kenevirden sonra 1970 de haşhaş ekimi ile ilgili yaptırımını uyguluyor. El pençe duran siyasiler. Dik duran siyasiler. Tavsiyem bu dönemi şöyle detaylıca bi okumak

  • "Bildiğiniz gibi bitkiler gündüzleri havadan oksijen alıp havaya karbondioksit bırakarak solunum yapıyorlar. Tam tersi şekilde de geceleri havadan karbondioksit alıp havaya oksijen bırakıyorlar."

    yani gündüz solunum, gece fotosentez?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Valla yine reklamını yapıcaz galiba arkadaşlar ecosia diye bir arama motoru var siz arama yaptıkça ağaç dikiyorlar 45 aramaya bir ağaç dikiyorlar evet bir google değil ama makale falan aramıyorsanız spesifik konular dışında baya işe yarar
    Cidden dikiyorlar mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    https://info.ecosia.org/what buradan inceleyebilirsiniz gözümle tabi görmedim ama 2009’dan bu yana faaliyet veriyor herhangi bir falsosunu okumadım henüz.
  • Çözüm zor ama basit. İnsan ırkının sayısı azaltılmalı. Bu fakir ülkelerin nüfusunu azalttığı gibi gelişmiş ülkelerin zenginliğini de azaltacağı için pek makbul bir çözüm bulunmuyor. Ne garip ki ne kadar çok fakir ve eğitimsiz halk olur ise eğitimli ülkelerin satacağı ürünlerden edeceği zenginlik de o kadar artıyor. Çok üretim de çok tüketimi bu da ekolojik kirliliği arttırıyor. Yapay zeka tarafından yönetilen, hangi ülkenin kaç insana sahip olması gerektiği, bu insanların yıllık ne kadar tüketim yapabileceği, zengin veya fakir fark etmeden yapılacak hesaplamalara göre kurallar konulmadığı takdirde dünyanın sonu yakındır. Her köşeye ağaç dikerek küresel ısınmanın önüne geçilmiyor, saf çözümler ile bir yere varamazsınız. Sorun ağaçların az olması değil insan nüfusunun ve tüketim açlığının çok olması. Daha çok tüketerek mutlu olunur felsefesinin yerini nitelikli ve akıllı tüketim ve kendine yeterli olarak mutlu olmak ile değiştirilmesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 19 Ocak 2021; 11:40:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Çözüm zor ama basit. İnsan ırkının sayısı azaltılmalı. Bu fakir ülkelerin nüfusunu azalttığı gibi gelişmiş ülkelerin zenginliğini de azaltacağı için pek makbul bir çözüm bulunmuyor. Ne garip ki ne kadar çok fakir ve eğitimsiz halk olur ise eğitimli ülkelerin satacağı ürünlerden edeceği zenginlik de o kadar artıyor. Çok üretim de çok tüketimi bu da ekolojik kirliliği arttırıyor. Yapay zeka tarafından yönetilen, hangi ülkenin kaç insana sahip olması gerektiği, bu insanların yıllık ne kadar tüketim yapabileceği, zengin veya fakir fark etmeden yapılacak hesaplamalara göre kurallar konulmadığı takdirde dünyanın sonu yakındır. Her köşeye ağaç dikerek küresel ısınmanın önüne geçilmiyor, saf çözümler ile bir yere varamazsınız. Sorun ağaçların az olması değil insan nüfusunun ve tüketim açlığının çok olması. Daha çok tüketerek mutlu olunur felsefesinin yerini nitelikli ve akıllı tüketim ve kendine yeterli olarak mutlu olmak ile değiştirilmesi gerekiyor.

    Bilim kurgu filmlerindeki gibi bizde başka gezegenlerde kolonileşecez kaçarı yok,belkide kolonileşmek için gelen bi uygarlığın eseriyizde o yüzden dünyaya iyi bakma geni yapı taşımızda yok bi sonrakini nasıl olsa buluruz modundayız.. öyle ya insandaki en güçlü içgüdü hayatta kalma içgüdüsü.. kim bilir...!





  • Dünya kaynaklar azalınca yaşanmaz hale gelirken hiç kaynak olmayan Mars ta nasıl bir yaşam kurulabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o vakit KENEVİR eksinler, 1 dönüm kenevir tarlası 25 dönüm orman kadar oksijen üretiyormuş.

  • küresel ısınma yada moda tabirle iklim değişikliği diye birşey acaba gerçekten varmı.yoksa olacağı vardı da oldu birileri bunu bahane ederek cebinimi dolduracak.



    saygılar.......................................

  • O zaman çare alg üretmek

  • orman var diye yağmur yağmaz.


    yağmur yağarsa orman olur.


    oksijenin %50 den fazlası okyanuslarda üretilir.


    celal şengör le siyasi görüşlerimiz tam zıt olsada coğrafya bilmeyen boşuna oksijenide harcamasın.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.