Şimdi Ara

Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar;

    Daha verimli yüksek ses almak istiyorum ama teybimin amfi çıkışı yok. Verimli olması için çıkışlarını deck'le amfiye bağlamak istemiyorum. Sesler teypte ilk önce bass & tiz olarak 4ayrı kanal(ön sağ-sol, arka sağ-sol) işleniyor ardından entegreye girip entegreden yükseltilmiş olarak direkt olarak hoparlör çıkışları oluşuyor.

    Bu 4ayrı kanalı, entegre girişlerinden kablo ile alsam direkt amfiye versem sağlıklı bir işlem olur mu? Yapılan işçiliğin iyi olduğunu düşünün(yani yapılan lehimleme ve kablolama konusunda).

    Özetle yapmak istediğim; aracımın 4 kapısındaki hoparlörleri söküp yerlerine hertz DSK takmak ve teybin entegre öncesi işlem görmemiş yerinden amfiyi beslemek... Arada deck filan kullanmak istemiyorum. Bu ne kadar mantıklı ve doğru olur?

    Teybin iç fotoğrafları:
     Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?  Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?  Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?
     Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?  Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?  Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?
     Orijinal teybin içinden amfi çıkışı almak?

    2. fotoğrafta gözüken sağ taraftaki boş yeri 4kanal için kablo giriş çıkışı olarak kullanabilirim. Arka tarafın tam ortasındaki şey yükseltici entegre.
    4. fotoğrafta entegre ile beyaz soket arasındaki 4 yol yükseltilmemiş sesler.

    Entegre modeli: toshiba tb2926ahq (max 45watt çıkış gücü)(kanal başı 11-12watt civarında) datasheet için link

    Acelem yok, forumda tartışılır edilir yapılabilir ise yapabilirim. Yapılabilir ise amfi bağlantılarını da kendim ayarlamaya çalışacağım, az çok bilgim var.
    Yapar ve başarılı olursam detaylı işlemleri forumda anlatırım benim gibi DIY hastaları için örnek olur

    Mantıklı olmaz ise speaker level input/hi input özellikli(direkt teyp çıkışını amfiye bağlamak) amfilere mi para baymam gerekiyor?(pioneer a-6604 gibi)

    Aracımın orijinal teybini fonksiyonellik(her türlü özellik var) ve direksiyondan kumanda olması sebebiyle değiştirmek istemiyorum, ayrıca konsolla bütün bir görüntü sağlıyor.







  • Konu bayağı eski fakat tam benimde yapmak istediğim, bir türlü yeterli bilgi bulamadığım konu.Çaresizlikten deck çevirici alacağız mecburen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal_boris

    Konu bayağı eski fakat tam benimde yapmak istediğim, bir türlü yeterli bilgi bulamadığım konu.Çaresizlikten deck çevirici alacağız mecburen.

    Deck cevirici ile ugrasmak yerine yuksek girisli amfi aldim. Gm6500f amfinin hi input kismina direkt arac teyp cikislarini bagladim. Amfi tetikleme olarak da sadece kontak acikken calisan bi sigortadan aldim. Silecek sigortasi kontak acikken calisiyormus. Ben bu sekilde memnunum. 5tl lik entegreye 50tl para ceken kansiz esnaf utansin bu arada. 4hoparlor ve amfi montajina kablo ve deck maliyetiyle birlikte 180tl fiyat ceken oldu. Kendim 30tl kablo ve amfi sigortasi ile hallettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.