Şimdi Ara

Oto ses sistemi tavsiyesi acemiyim :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ilk kez bi ses sistemi kuracağım yardımlarınıza ihtiyacım var.


    Ana ünite pioneer double dın düşünüyorum.


    1 takım mobass mb8 20cm 250w midrange (100rms)

    1 takım Pioneer 6965 v3 şampiyon oval (80 rms)

    Pioneer çift bobin 1400 watt subwoofer (400rms)


    oval hoparlör pek emin değilim önerilerinize açığım.

    Amfi ne kullanmalıyım tek anfide besleyebilirmiyim yardımcı olurmusunuz. Bu konularda acemiyim pek bir bilgim yok




  • merhaba. toplam max bütçe? araç marka model? elinizde ürün mevcutsa marka model? ana ünite tam model? sesten beklenti, araç dışıda dinlesin? bu sorulara tam olarak cevap verin devam edelim.

  • 2005 Astra h Max 10bin bütçe elimde şuan hiç bir ürün yok sadece araştırıp almayı dusunduklerim. Ana ünite olarak bi seri düşünmedim açıkçası bilmiyorum da hangisi kalitelidir. Pioneer ayarında başka marka da olabilir ama double olması şart

  • anıl.mor A kullanıcısına yanıt

    Pioneer double ünitelerin fiyatlarına bakmanızı öneririm. bütçeniz sıfır Pioneer ünite için yeterli değil. belki 2. el Pioneer ana ünite tercih edilebilir. ayrıca bu üniteler android işletim sistemli olmadıkları için işlevsellik açısından geride kalmaktalar. genelde telefon üzerinden bir çok özelliği kontrol edilebiliyor. diğer yandan ses kalitesi normal android ünitelere göre daha iyidir.

    elinizde ürünler yoksa size öneriye geçiyorum.


    3 çift rca lı double ana ünite bütçeye göre tercih edin. en az 2gb ram olmalı. bütçe kısıtlı ise şu ürünü öneririm.

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-navicars-7-inc-android-2-gb-ramli-pro-seri-universal-dabil-teyp-992956823/detay

    1. mesajınızda hem midrange hem oval kolon aynı anda kullanmak istediğinizi yazmışsınız, o şekilde kombinasyon ses kalitesi için önermiyorum.

    sesten beklentiniz araç dışıda dinlesin ise beklentinin boyuna göre arka pandizota 1 takım 20cm midrange ve 1 takım 10cm spl tweeter tercih edebilirsiniz. bu kombinasyonun yanına oval kolon KONULMAZ. sesten beklenti daha çok ise arkaya 2 takım 20cm midrange ve 1 takım 10cm spl tweeter paralel girilir.

    ön kapılara 16cm Hertz esk 165

    bütçeye göre belirlenecek 38cm subwoofer. şu ara f/p olan massive neo 15 olabilir.

    Qline force 5 kanal amfi

    2 veya 4 awg power kablo ve teypden amfiye çekilecek 3 çift rca kablo.

    bu kombinasyon ile doğru ayar ve montaj ile fazlasıyla yeterli ses alınabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 10 Eylül 2022; 12:56:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anıl.mor

    2005 Astra h Max 10bin bütçe elimde şuan hiç bir ürün yok sadece araştırıp almayı dusunduklerim. Ana ünite olarak bi seri düşünmedim açıkçası bilmiyorum da hangisi kalitelidir. Pioneer ayarında başka marka da olabilir ama double olması şart

    senin için araştırdım, illa ki Pioneer double teyp alınacaksa Pioneer a340dab tercih edilebilir, güzel cihazmış.

  • İlginize teşekkür ederim

    Ana unitle olarak bu nasıl olur

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-opel-astra-h-grey-android-myway-4-plus64-kablosuz-carplay-multimedya-1048940260/detay

    Dışarı çok fazla ses gitmesine gerek yok bassi hissetmek istiyorum.

    Pioneer şampiyon yasa JBL nasil olur





  • anıl.mor A kullanıcısına yanıt

    bişey değil. ilanda paylaşılan ürün 4gb ram olması iyi bir özellik, android olmasıda iyi, iş görür.

    benim sorduğum sorulara tam olarak cevap alamadığım zaman bu şekilde iş uzuyor. araç dışına ses aktarmak istemiyorsanız sizin midrange ve spl tweeter ile işiniz yok, component ses kalitesi açısından öne çıkıyor. markalara çok takılmayın, biz işin f/p kısmındayız.


    ana ünite belirtilen ana ünite olur.

    ön kapılara jbl gto 609c önerecektim ama biz görmeyeli 6bin tl olmuş fiyatı, bu parayı hak edecek bir ürün değil. onun yerine Hertz esk 165 diyorum.

    arka kapılar opelin kaç cm bilmiyorum ama arka kapılar orjinal kalabilir. ya da teybin arka kanallarından besleyebileceğiniz mtx 16cm coaxiel hoparlör olabilir. eğer bütçeniz artarsa arka kapılarada Hertz uno 16cm(aklıma ilk gelen) bütçeye uygun comp araştırılır. bu aşamada 5 kanal amfi gerekir bütçeye göre karar verilecek arka kapılar.

    subwoofer sizin istediğiniz Pioneer 30cm subwoofer olur. ben şuan subwoofer alacak olsam for x 30 cm alırım. telefondayım, link paylaşamıyorum, 1000tl civarı fiyatlı olan modeli.

    eğer arka kapılar amfiye girilmeyecekse normal bir dinleyici için 4 kanal amfi yeterli oluyor. eğer arka kapılara da component takılacaksa 5 kanal amfi gerekecek.

    normal bir kullanıcı için ön kapılara component koyup, bagaja 30cm sub koyup 4 kanal amfiye köprüleyip girmek, arka kapıları teypden beslemek yeterli. ama bütçe sıkıntı değilse dediğim gibi arka kapılarıda amfiye girilebilir.

    4 kanal amfi olarak bu setupda 4ohm 4x80w rms verebilen, bas kontrolcülü bir amfi iş görür. for x, mobass, fiaudio, qline, massive, reiss 4x80 bas kontrolcülü olanlar aklıma ilk gelen amfiler. aşağı yukarı hepsi de benzer kalitede ürünler çıkartıyor.

    amfi bir tık daha güçlü olsun derseniz hertz esk 165 ile tam besleyebilecek Qline 100.4 tercih edilebilir.

    eğer 5 kanal amfi düşünürsenizde sisteme karar verin, bütçeye göre amfi öneririm.

    kablo seti olarak forx 4 ga ayarında bir ürün tercih edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 10 Eylül 2022; 20:15:51 >




  • Çok teşekkür ederim aydınlattığıniz için inşallah güzel bir tesisat kuracağım sayenizde ilk olarak ana üniteden başlamak istiyorum nasipse haftaya Ankara'ya gidip paylaştığım ana üniteyi taktıracağım. Sonra sırasıyla tesisata başlayacağım ilginiz için çok teşekkür ederim

  • anıl.mor A kullanıcısına yanıt

    bişey değil. bu işlerde eğer işçiliği kendiniz yapmıyorsanız, iki iki işçilik vermemek adına, tüm parçaları alıp, tek seferde hepsini taktırmak, alt yapıyı ileriye dönük hazırlamak en sağlıklısı. şimdi teybi taktırdığınızda ona işçilik vereceksiniz. tesisat işine girdiğinizde tekrar ayrıca işçilik vereceksiniz bunu bilerek hareket etmenizi öneririm. mümkünse sonucu paylaşın.

  • Oval hoparlör olarak 6975v3 tavsiye ederim fakat fiyatı tuzlu kalitesi tartışılmaz bütçeniz biraz daha yüksek olsaydı.
    pioneer gmd 8704 4 kanal amfi tavsiye ederdim 1 2 ve 4ohm destekliyor ben pioneer dan hiç sasmadim hep memnun kaldım amfi alırken sinyal kalitesine önem verin derim çünkü piyasadaki birçok marka çöp benim gözümde yavaş yavaş kurun sistemi kaliteli olsun yüksek ses değil kaliteli ses derim
  • Bende kaliteli ses istiyorum hocam o yüzden araştırıyorum bu konarda pek bir bilgim yok o yüzden ama bütçede kısıtlı olunca zor ilerliyor işler 😊😊

  • anıl.mor A kullanıcısına yanıt

    Tabi ki hocam bütçeye bakıyor hersey 1 kaliteli ana ünite ile kaliteli 4 kanal ile başlayın bana sorarsanız bende bu şekilde yola basladim dedim yavas olaun temiz olsun pioneer gm d8704 amfisini araştırın derim uyguna bulursanız alin derim çok özel bi amfi bana göre ben tavsiye ederim 100x4 ohm az bi değer degil piyasadaki amfilerin çoğu elektrik gücü ile çaldiriyor çünkü değerleri de tam veremez bu yüzden :)

  • Hocam şuan bütçem kısıtlı bir de daha ilk defa ses sistemi kuracağım ilk başta ufaktan başlayayım diyorum ilerleyen zamanlar da biraz daha profosyenele yonelirim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.