Şimdi Ara

Oransal Ventil Meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar vickers marka bir oransal ventil ile başım belada. Ventilin üzerinde geri dönüş için bir pozisyoner var hidrolik sistemde çalışıyor. Mesele bu pozisyonerin ve ventilin besleme kartlarının ayarları nasıl olacak. Ölçümleri nasıl yapılacak. Konu ile uğraşan varsa yardımcı olursa sevinirim. Saygılar.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: edremit

    Arkadaşlar vickers marka bir oransal ventil ile başım belada. Ventilin üzerinde geri dönüş için bir pozisyoner var hidrolik sistemde çalışıyor. Mesele bu pozisyonerin ve ventilin besleme kartlarının ayarları nasıl olacak. Ölçümleri nasıl yapılacak. Konu ile uğraşan varsa yardımcı olursa sevinirim. Saygılar.

    oransal valf demek istedin galiba
    model numarası verirsen yardımcı olabilirim
  • Kartın Modeli EEA-PAM-561-A-32 Pilot'ta pozisyoner yok sadece ana valf'in üzerinde pozisyoner var. Pozisyonere 3 adet analog 0-15 V ölçü aleti bağladım. z22 ucunda normal 15 V var. b14 ucunda 1,5 V b16 ucunda 13,5 V var. Bu cihaz bir yongalama makinasının kızağını ileriye götürüp getiriyor sadece ileriye gidişte hız ayarı yapacak şekilde bağlanmış. Asıl amaç hızı sabit tutmak dolayısıyla önüne bir yük geldiğinde
    valf basıncı yada debiyi arttıracak.
    Fakat makinanın hızı önüne gelen yük ile azalıyor. Kendi düşünceme göre eğer pozisyoner bir geri dönüş değeri veriyorsa pozisyonerden gelen sinyal ile valfin çıkış akımının değişmesi gerekir (mi??). Bizim ölçü noktalarımızda pozisyonerin değeri gözle görülür şekilde değişmiyor.
    Sizce pozisyonerin değerinin değişimesi gerekiyormu? İlginize teşekkür ederim.
    NOT:Not valf ile ventil arasında bir fark varsa öğrenmek isterim. Biz fabrikada pinomatik yada hidrolik bütün selenoidler için ventil kelimesini kullanıyoruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.