Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
342.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sevgili bl@de bu kadar merivacı olma yaw :) Kanına işlemiş valla meriva ruhu :)

    Meriva her ne kadar güzel bir araç olsa da ondan güzeller de mevcut. Fransız arabalarını (motor özellikleri açısından) bende sevmem ama citroen'de çok büyük tasarım harikaları mevcut. Sürücü kursunda kullandığım araç c3 olması babında araca karşı bir yatkınlığım vardır. Tosba gibi bişey küçük ama benim gibi 2'lik adamı bile içine rahat alıyor. Ancak dizelleri hakkaten kamyon gibi :) gırgırgırgırgırgır

    Clio'u hiç sevmem. Reno'nun çok başarısız bir aracı. Benzini lıkır lıkır içer. Şehir içi 10lt tüketimi var 1.4 motorun olacak iş mi yani?!?! Motoru da buna rağmen kuvvetli değildir.

    Valla bana sorarsanız opel ve vw kadar parçası pahalı başka şirket yok. Bi boru 150 lira olur mu yahu?

    Tip olarak beğendiğim araçlar: yeni renault laguna 3, citroen c5, vw passat-jetta-touran, volvo s40, bmw her türlü :), Mercedes C220- S serisi, peugeot 307-407, fiat bravo...

    Ama tabiki de meriva'nın yeri ayrı...




  • slm bnde aranızdayım bizdede 2004 1,6 cosmo meriva var
  • hoşgeldin merif@st grubumuza...

    1.6 cosmo kullananlara soruyorum arkadaşlar aracınız ne kadar yakıyor. Bendeki 1.3 cdti ile geçen ayki yakıt fiyatlarına göre km başına 16krş yakmışım. Biraz şehirdışında yol yapmıştım ondan olabilir. Bu ay hem şehiriçi çok kullandım hem de yakıt fiyatları yine arttı. Km başına 18krş bekliyorum ama belli de olmaz daha deponun 1/4'ü duruyor boşalınca yaptığım yola göre hesaplar kesin bir rakam yazarım. Benzinli kullanan arkadaşların değerleri nelerdir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merif@st

    slm bnde aranızdayım bizdede 2004 1,6 cosmo meriva var

    vay vay vay kimler gelmiş hoşgeldin safa getirdin foruma ve topiğe merif@st kardeşim donanımhabere böyle sıkı opelcilerin üye olmasını görmek çok sevindiriyor beni merıvanızın yeni resimlerini çok merak ediyorum bir zahmet topiğe ekleyinde alem araba görsün topic sizlen birlikte çok daha güncel hale geleceğine eminim iyi forumlar...

    saygılar...




  • arabayı boylu boyunca çizdirdim :(

    Nasıl mı oldu, anlatayım efem: Öncelikle milletin gazıyla büyük bir piknik hazırlanır. Sonra hazırlıklar yapılır. En büyük hata olarak da şöför olmama rağmen hala nereye gidileceğinin tarafımdan bilinmemesi. Öyle ya onlar hazırladı pikniği. Neyse öyle böyle yola koyulur, traktörlerin bile zar zor girdiği söğüt'ün oluklu köyünün yaylalarına gidilir. İşte çiziklerde burada oluşur. Çukurlardan kaçayım dersiniz ve yandaki kalın ağaç dallarına sürtersiniz. Halbuki çizilmez zannedersiniz, burada önemli olan çukurdan kaçmaktır dersiniz. Aa aa inersiniz bakarsınız kapılar ön fardan arkaya kadar çizik. Bereket derin değil ve sağda 1 solda da 1 adet olmak üzere boylu boyunca bir çizik mevcut. Dikkatli bakılınca görülüyor.

    Bunları görünmeyecek şekilde kapatmanın yolları nelerdir? Tavsiye ettiğiniz bir ürün var mıdır?




  • Öncelikle geçmiş olsun... Derin değilse pastayla geçer herhalde!
  • muratp87 kardeş çok üzüldüm büyük geçmiş olsun çizikler derin değilse meriva75 arkadaşın dediği gibi pasta cila işi halleder iyice uğraşın çizikleri kapatmaya her türlü çizik kapatıcı cilayı maddeyi deneyin boyaya kaçmayın hemen ve boyadan uzak durun derim niye derseniz arabayı satarken boydan boya boyanmış bir arabanın çizikten dolayı boyandığına kimseyi inandıramazsınız bu siteye bir bakın derim işinize yarayacak birçok ürün mevcut:http://www.eliftuning.com/index.php?p=list&k_id=18&kn=Bak%FDm+%DCr%FCnleri&kgos= tekrar geçmiş olsun kolay gelsin.

    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BL@DE -- 30 Haziran 2008; 22:14:26 >




  • Carpex diye pasta-çizik onarıcı aldım. Arabayı yıkattıktan sonra bi uygulayım, sonuçları yazarım, ama kapatacağını pek zannetmiyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratp87

    Carpex diye pasta-çizik onarıcı aldım. Arabayı yıkattıktan sonra bi uygulayım, sonuçları yazarım, ama kapatacağını pek zannetmiyorum...

    inşallah ürün iyi sonuç verir iyice uğraşın çizikleri kapatmak için boya son çare olsun bütün çizik kapatıcı onarıcı ürünleri deneyin derim bu arada sizin merıva metalik renk mi? yoksa opak renk mi?

    saygılar...
  • Arkadaşlar 2004 Meriva aracım var ve sizlere birşey danışmak istiyorum. Aracımın kliması bozuldu ankaradaki yetkili servise gittiğimde uzun süren çalışmalar sonucunda arızanın beyinden kaynaklandığını ve beynin değişmesi gerektiğini söylediler. Bu konuda yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.
  • klima hiç mi çalışmıyor. yoksa çalışıo da soğutmuyor mu?
  • memnun muyuz merivadan gençler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: divino

    memnun muyuz merivadan gençler

    çok ama çok memnunum merıva gibisi yok

    saygılar...
  • topiğiniz çok hareketsiz arkadaşlar.biraz canlanın
  • işte buda bizim araba yeni jantları ve yeni haliyle karşınızda olacak resimler pc de yokta





















  • yeni resimler yakında ama araç seneye gidio :)




  • hocam resimler süper, çok yakışmış merivaya ön kromaj, egsoz ve neon. Ayrıca belirtmek isterim ki, benim merivada olmasını en çok arzu ettiğim şeylerden biride bu araçta var. O neymiş derseniz, kapıların cam hizasındaki metalik yerler bu araçta olduğu gibi siyah ve koyu cam. Acep bunlar orijinalinden mi böyle, yoksa herhangi operasyon mu uyguladınız. Çünkü bu tipler avrupada satılıyordu. Türkiyede olanlarında cam hizasındaki yerler yine gövde rengi oluyor ve benim sinirimi bozuyor.
  • Ben da aylardir araba alicam bir turlu kismet olmuyor. Ama zamanim gelene kadar gozume kestirdigim modeller hakkinda sorular soruyorum. Aslinda Opel markasi ile ilgili hic iyi seyler duymadim. Kime sorsam Opel'i direkt eliyor ( bir turlu aklim almiyor, neden acaba? ). Ben daha cok size bir kiyaslama sorusu sormak istiyorum. Renault Scenic-I ya da II ile kiyaslarsak hangisi daha donanimli sizce? Mesela 2004-2005 Opel Meriva 1.6 Cosmo ile 2004 Scenic 1.6 16v yi kiyaslayalim. Ya da 2005 Scenic-II Privilige ile kiyaslarsak Sizce hangisi tercih edilmeli Meriva mi, Scenic mi?

    Surus ile ilgili donanim durumu nedir Meriva 2005'in? ne tip donanim var ABS ESP vs. vs... Aracin icinde bardak, sise, kucuk canta vs malzemeler icin gizli goz ya da cepler var mi? Meriva ile ilgili en cok ne sorunlar yasaniyor? Meriva alirken nelere dikkat etmeliyiz? Triger vs kac km'de degisir, baska nelere bakalim? Cam tavan standart degil sanirim. Nerde taktirilir ve kac paraya malolur?
  • en güzeli test sürüşü yapmak. Çünkü biz nedesek az meriva hakkında, hadi scenic'in özellikleri sayılabilir de... merivaya binmeniz lazım. Gerçi reno biraz test sürüşü konusunda cimri davranıyor ve araba vermiyordu eskişehirde. Sizi bilmem artık ben gidip bizzat görürdüm.

    scenic'in 1.5dizel 100bg motoru güzelmiş ama. yakıt tüketimi nerdeyse 1.3 opelin motorla aynı. Keşke meriva da böyle bişey olsa...
  • Selamlar
    Bence meriva ve scenic direk kıyaslanacak araçlar değil..Scenic daha donanımlı ve daha büyük bir araba..Privilige donanımını ve fiyatını incelerseniz zaten olay ortaya çıkacaktır..
    meriva küçük bir arabanında kullanışlı bir aile aracı olabileceği fikrinden doğmuş bir araç bence..kişisel görüşüm estetikten bir hayli uzak..ancak çok çok hesaplı 2.el bulunabiliyorsa düşünülmeli..
    Bu arada tahmin edebileceğiniz üzere scenic 2 kullanıyorum.. :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.