Şimdi Ara

Opel Insignia 1.6 Edition 115 bg - Lastik ve Klima Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Üstadlar,


    Şehir dışında çalıştığımdan ve bazı sebeplerden aracım İzmir'de durmakta ve pek kullanılmamaktadır. Aracı aldığımdaki lastikler üzerinde durmakta ve daha önce lastikçi bana yakın zamanda değiştirmem gerektiğini iletmişti.


    Sorularım konusunda tecrübeli arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.


    Şimdi araç değerlerinde 225/55/R17 lastik görünmekte, araç İzmir'de kullanılmakta bazen Antalya yapmaktayım. 4 Mevsim mi yoksa yaz mı tercih etmeliyim?


    Hankook 225/55 R17 101w Xl Ventus Prime 4 iyi olacağını söyledi bir abimiz, sizce düşüneyim mi yoksa bütçeyi az zorlayıp daha iyi bir alternatif mi bakmalıyım?

    Önerilere açığım.


    Ayrıca abim klimanın soğuk üflemediğini ama çalıştığını iletti, inşallah sadece gaz sorunudur, İzmir'de götürebileceğim biri var mı? Önerebileceğiniz yada özel bir kesim mi yani oto elektirikçi vb gibi birileri mi bakıyor.


    Maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum, değerli tecrübe ve fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim.


    Saygılarımla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoNFi -- 7 Nisan 2023; 16:25:44 >







  • Vp4 g&#252;zel lastik işinizi g&#246;r&#252;r

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen hankook tavsiye etmem.


    pirelli p zero serisi, michelin yazlık ya da 4 mevsim serileri, brisgtone 4 mevsim serisi, goodyear effient performans ultra grip yaz lastiği gibi lastikleri tavsiye edebilirim. daha uygun fiyatlı lastikler de vardır illaki. ancak hamuru sert lastik tavsiye etmem.


    kışın uzun yol yapmıyorsanız ve sıcak, kar yağmayan şehirlerde yaşıyorsanız yazlık lastik tercih edilebilir. ben mesela istanbulda 4 mevsim lastik kullanıyorum memnunum. çok kar yağınca zaten aracımla çıkmamaya özen gösteriyorum şahsen.


    klima için izmirde tanıdığım yok maalesef.

  • Lastik tercihi kesinlikle ıslak performansı üst düzey bir yaz lastiği yönünde olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 7 Nisan 2023; 18:0:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'de yaşıyorum ve lastik olarak hiç düşünmeden yaz lastiği aldım. Hankook Ventus Prime 4 de önerdiler (Araçtan Ventus Prime 3 çıktı, o da yaşına göre iyiydi) ama ben Michelin Primacy 4+ aldım.

    İzmir, Antalya yer yer asfalt sıcaklığının 50'li derecelere çıktığı şehirler. Dört mevsim lastik daha ılıman yerlerde isabetli olur.

  • Sizin aracın makyajlı kasasının turbo motorlusunu kullanıyorum. Zorlamayı sevdiğimden lastiğe ve frenlere iyi para harcar üst seviye performans modelleri alırım. Sizin aracınızda ise tork fakiri bir motor var. Lastik ebatınızı da düşünürsek üst düzey performans veren lastiklere çıkmanızın size bir faydası olmayacak. Lastik etiketlerine ve testlere bakın, ıslak zeminde iyi yol tutuşu olan ve konfor seviyesi yüksek olan bir model tercih ederseniz daha rahat edersiniz. 


    Mesela şöyle bir yabancı site var. Buradaki testlere ve yorumlara bakarak Premium Touring sınıfında bir lastik seçebilirsiniz.

    www.tyrereviews.com
    Tyre reviews, tests and ratings - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com
  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin araç dizel mi benzinli mi? Bir de kullandığınız lastiklerin ebatı ve modeli nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 8 Nisan 2023; 11:15:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç dediğim gibi abimde durmakta ve o çok az kullanmakta, şuan için yüksek performans bir lastik bütçe olarakta zorlayacak beni.


    @MaSaFeL hocam sitede aslında Hankook 5-7 sıralamada yer alıyor üstte olanlar Continental PremiumContact 7, Pirelli Cinturato P7 C2, Michelin Primacy 4+ gibiler.


    @goodorevil hocam siz neden hankook dan vazgeçtiniz?


    Sizleri yoruyorum ama direk, fiyat/performans uygun olan 2-3 marka var mı tavsiye edebileceğiniz.

  • KoNFi kullanıcısına yanıt

    Hocam özel bir sebebi yoktu. Aslında Ventus Prime 4 alacaktım da, yıllardır Michelin alma isteğim vardı, 11 yıllık şoförlüğümde parasıyla bir kez yazlık lastik alabilmiştim sadece  

    Michelin aldım ve memnunum şu anda. Hankook da iyidir muhtemelen ben çıkanlardan memnundum. Yani harika bir tutuşu yoktu ama lastik kondisyonuna göre hala kayda değer bir tutuş sergiliyordu.

  • Klima için İzmir 3. sanayi Delta Oto Klima'yı tavsiye ederim. Gidenler çok memnundu ben de gaz dolumu için gitmiştim herhangi bir problem yaşamadım. Birkaç yıl önce de bir arkadaşım piyasada nadir olan bir aracı için arıza teşhis ve tamir yaptırmıştı memnun kalmıştı.

  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Benzinli 1.6 sidi turbo manuel. Lastik ebatım 245/45/18. Yazlıklarda fabrikanın taktığı Bridgestone Potenza RE050A ömrünü doldurduktan sonra Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 aldım kullanıyorum. Bu yazı çıkartırlar da seneye bakıcaz artık. Kışlıklarda ise 225/55/17 ebat Petlas Snowmaster W651 kullanmıştım ilk birkaç yıl. Kış şartları için iyi olsa da bizim araçlar için yeterli gelmedi. Sonra 235/45/18 ebat Michelin Pilot Alpin 4 aldım. Bunların da yenilenme zamanı geldi ama yenileri gereksiz pahalı başka model bakmam lazım.

  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Bende de ilk kasa 1.6 Turbo 180lik var. Lastik ebatları aynı.

    Goodyear'ın bu serisini hiç kullanmadım fakat araştırmalarıma göre asym 5 her konuda dengeli bir lastiğe benziyor. Yani rakiplerine göre herhangi bir hususta öne çıkan ezici bir üstünlüğü yok fakat her beklentiyi de yeterince karşılıyormuş gibi bir algı var bende. Kullanıcı olarak sizin görüşleriniz nasıl?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Evet ben de alırken Premium Contact 6, Pilot Sport 4, ve Asym 5 ilk üçteydi ve en dengelisi Asym 5'ti.  Şimdi hepsinin yeni modelleri çıktı :) Ben şehir içi dur-kalk, mıcırlı toprak yollar, dağ tepe virajlar, çok yüksek süratler, neredeyse her koşulda kullandım ve niye böyle davrandı dediğim bir yer olmadı. Frenlerde Ate Powerdisc kullanıyorum, çok defa tehlikeli durumlarda kızaklamadan güvenli bir şekilde yavaşladım/durdum.

  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

    Asym 6 için kilometre ömrü konusunda sıkıntılı diyorlar. Diş derinliği 7 mm ile başlıyormuş. Harici yorumlar gayet olumlu.


    Ben lastikleri yılbaşında değiştirdim. İzmir'de yaşadığım için kışlık kullanmıyorum o yüzden lastikleri aldığım gibi taktırdım.

    Pilot Sport 5, Asym 6 veya PremiumContact 7 alacaktım fakat ani bir kararla hiç hesapta olmayan SportContact 7'yi aldım  


    Bu arada benim periyodik yağ ve filtre bakımı cuma günü yapıldı. Önümüzdeki bakımda kayışlar ve fren grubu da elden geçecek. Bir ara bakmıştım fakat Ate disk bulamamıştım. Siz nerden tedarik ettiniz?

  • Ben olsam 225 yerine 205 vs düşünürdüm o motor Astra çekmiyor ve çok pahalı lastik bakmam malum yüksek hız bile zor Sava alın geçin yazlık ortalama performans verir kötü lastik değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt
    Bu motorda 205 tabanın uygun olmadığı belirtilmiş.
    Yalnızca kış lastiğinde 205 60 R16 kullanılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Ben diskleri pandemi öncesinden beri kullanıyorum. Sanırım 2019'dan beri. Geçen yaz ikinci balata takımına geçtim. Pahalı ama hem tutuyor hem uzun ömürlü. Başka muadil markalarda 1 bakımda 1 balata takımı, 2 bakımda 1 takım disk değiştirdiğim bile olmuştu.

  • Hankook Ventus Prime 4 çok iyi lastik. Kötü diyen 3 veya başka versiyonu kullanmıştır.

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    Peki sizce nette mi daha uygun fiyat bulunur yoksa oto lastikçileri gezerek mi?

  • KoNFi kullanıcısına yanıt
    Ben bayiden çok daha iyi fiyat aldım. Atıyorum petlas 1000 ise michelin 2000 ise Hankook 1500 almıştım..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.