Şimdi Ara

Opel Corsa D Otomatik Acayip Sorunları Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç opel corsa D otomatik.


    Opel'i ben iyi bir marka zannederdim. Dıştan da albenisi olan bir araç. Ama sürerken hiç de cazip gelmedi.


    Birincisi araç otomatik ama yokuş çıkarken falan acayip bağırıyor ve bir türlü vites yükseltmiyor. Yani bu otomatik araçların normali mi bilmiyorum ama sollarken falan ister istemez insanı zorda bırakıyor. Çünkü araç hızlanmıyor.


    Bir de araçla mı yoksa LPG den kaynaklı bir sorun mu bilemedim. Araç LPG de tır tır diye dizel gibi çalışıyor.




  • Kullandığın araba sanırım 1.4 atmosferik. Araba yüksek tork değerlerini yüksek devirlerde veriyor, genel olarak atmosferik arabalarının hepsinde olan bir durum. O yüzden araban bağırmalı ki, özellikle yokuşta sollama yapabilesin. Corsa veya otomatik olması ile ilgili bir durum değil yani.

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Vites yükseltme problemi var. Bazen sinir ederdi dik bir yokuş çıktıktan sonra düzde giderken beklersin ki yükseltsin ama pek yükseltmek istemezdi. Bende durmaya kadar yavaşlayıp sonra hızlanırdım. Yazılımı bu şekilde ayarlanmış olabilir. Ancak yüksek hızlarda yokuşlarda sollamalarda pek problem yaşamadım. Dip gaz yaptığımda performansdan memnundum gazdan ayağımı çekince de vites yükseltiyordu. 4 ileri olmasına rağmen bence oranları çok iyiydi. 3000 devirde 120 yapması çok güzel. 100-110 gibi hızlarda çok güzel sessiz sessiz giderdi. Çekişi de benzer motor vites i20 den çok daha iyiydi.
    Diğer ses ise LPG enjektörü de olabilir kullanılan yağdan da kaynaklanabilir. Yağ olarak LPG li bile olsa kitapçıkta yazan yağı kullanın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bagirmasi problem değil ama gitse. Benim kendi aracım 1. 4 Fabia düz vites dizel , Corsa baldızımın arabası. Fabia da yokuş çıkarken bağırıyor ama gidiyor da. Bunda bastım bastım gitmesi habire bağırıyor belki bilemiyorum baskı balata problemi de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem sol ayağım cennete hem de ekonomik ve performans konfor yok öyle dünya . 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski nesil tork konventörlü tam otomatik şanzımana sahip bir araç.


    1.4 motoru 100 Bg. üretiyor. Atmosferik bir benzinli için torku da fena sayılmaz. Aslında kağıt üstündeki bu değerlerin, B sınıfı bir araç için yeterli olması lazım. Ancak LPG'li olduğunu bahsettiğiniz için kitinizin kalitesi ve AFR ayarının yapılıp yapılmadığı ilk sorgulanacak olgu.


    Esasen K kasaya kadar Opel arabaları emsallerinden daha ağır oldukları için eleştirilir. Bunun nedeni kullanılan çeliğin üretim teknolojisinin rakip firmalardan geri olması.


    Neredeyse C sınıfı bir araç kadar ağırlığa ve gücü törpüleyen bir şanzımana sahip araca bir de ayarsız LPG takılırsa karşılaştığınız "gitmiyor" hissiyatının sebebine ulaşmış olursunuz.


    Benim gibi sakin bir şehirde sakin kullanan bir şoför için "gitmiyor" hissiyatı muhtemelen yaşanmasa da, genelleme yapacak olursak herhangi bir genç sürücü için veya İstanbul gibi zamana karşı yaşanılan bir şehirde bu araba "gitmiyor" olarak kabul edilecektir.


    Unutmadan bu araba tork konventörlü olduğu için debriyaj baskı balatası gibi bir aktarma organı yoktur.


    Sonuç olarak yapacağınız, LPG AFR ayarı, şanzıman yağı kontrolü ve akabinde test sürüşü ile hissiyat değişmezse arabayı değiştirmek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 25 Ekim 2020; 18:33:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.