Şimdi Ara

OPEL ASTRA J KASA 1.6 CDTI 110 /136 HP (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.714
Cevap
56
Favori
416.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bussines donanım 110 bg 300 nm galiba donanım olarak bir sport donanimdan neyi eksik acaba arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem2697 E kullanıcısına yanıt
    opel, yüksek güçlü arabalarında ilk iki vitesi asr-esp ile kısıtlıyor. 320 nm tork kısa oranlı 1. ve 2. vitesle birleşince sıkışık trafikte size zorluktan başka birşey yaşatmaz. kendi aracıma gelince, kırmızı ışıklarda en ufak bir zayıflık görmediğim gibi gaza biraz fazla bastığım zaman fren yapmak zorunda kalıyorum şehiriçinde. gereğinden fazla hızlanıyor. iç sessizliği, süspansiyonların tokluğu, yol tutuşu, gerektiğinde yüksek hızlara çıkma kabiliyeti bence çok iyi varsın şehiriçinde corolladan 1 lt fazla yaksın. kesinlikle değer. hiç gözümde değil o bir litre.
  • Arabanın uzun yolda hızlanmasının çok iyi olduğunu zaten yazdım. Dikkatli okumamışsınız. Arabanın 3,4,5,6. Vites hızlanmaları tatminkar. Bunda hemfikiriz. Astra k dan 150 kg daha ağır. 150 kg dediğiniz 2 kişi eder. Bu çok ciddi bir ağırlık farkıdır,çok şey farkettirir. Zaten bu ağırlık farkından dolayı astra k daha seri ve daha az yakan bir araç. Ayrıca yol tutuşu da j den daha iyi. 100 den sonra araba zaten iyi gidiyor.Bunu zaten belirttim ama galiba siz benim yazdıklarımı tam anlayamamışsınız. Ha ben astra k sahibi değilim almayı da düşünmüyorum,ama gerçekler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaydj


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdem2697


    quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdem2697


    quote:

    Orijinalden alıntı: awensis

    Arkadaşlar merhaba aracimi sattım 2015 1,6 cdti bussines Manuel vites sedan almamı önerir misiniz?

    Aynı aracın hb'ini kullanıyorum. Başkalarına önerir miyim? Önermem. Araç ağırlığından dolayı şehir içi kullanımlar için hantallığını hissettiriyor. Özellikle dur-kalklı trafikte pek kullanışlı olmuyor. Trafiğin yoğun olmadığı bir şehirde yaşarsınız,ona bir şey diyemem. Şehirlerarası,açık trafik ve uzun yol için mükemmel bir araç olduğunu söyleyebilirim. Sorunsuzluk açısından benim tercihim honda civic veya toyota corolla olurdu, ki astra'ya 1-2 sene daha binip zaten öyle yapacağım. Opel'in servisleri çok pahalı. Aracın periyodik bakımına 850 lira para verdim. Aracım 1 senelik olmasına rağmen şanzımanında problem çıktı canım sıkıldı. Alman araçları Türkiye yollarına çok uygun değil bence. Şimdi buraya yazdıklarıma burdaki fanatik arkadaşlar belki kızacaklar ama hiçbir marka babamın oğlu değil. Para kolay kazanılmıyor. Ben astra aldım. Çok memnun olduğumu söyleyemem. Kendime göre olumlu ve olumsuz yanlarını sizinle paylaştım. Futbol takımı tutar gibi marka tutmaz isek, insanlara yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

    söyledikleriniz çok tutarsız. hantal araçla! dur kalk trafikte nasıl rahatsız oluyorsunuz? 136 bg lik araç nasıl hantal oluytor? dur kalk trafikte hoplayıp zıplayan araçla ne yapacaksınız? para kolay kazanılmıyor da iki sene de arabayı niye değiştiriyorsun? benim de sedan dizel otomatik astram var. çok memnunum. özellikle toyotadan sonra araba çok iyi hissettiriyor. verdiği tokluk hissi mükemmel. motor-şanzıman ikilisi sayesinde hiçbir zaman hantal hissettirmedi. zaten mümkün değil. toyota ve honda nın sorunsuzluğu artık şehirefsanesi haline geldi. eskiden belki ama artık onlar da çağa uyup donanım yükledikçe sorunlardan nasiplerini alıyorlar. evet servis ücreti pahalı ama toyota ucuz mu? ben en son bakımda (4oooo) 560 tl ödedim+ 60 tl klima temizliği için verdim. 1.33 motor benzinli düz. bu mu ucuz? size katılıyorum fanatiklikten uzak durmak lazım. benim tek fanatiği olduğum araç S serisi mercedestir. o yüzden opelin fanatikliğini yapacak halim yok. ama fayda/maliyet oranı çok yüksek. şubat sonu arabamı 80.000 e aldım ki toyotada o fiyata mümkün değil. aldığında yarı otomatik şanzımanlı 90 bg motor.

    Otomatiği daha farklı olabilir ama bende 1.6 dizel manuel sport var. Yazdıklarımı galiba dikkatli bir şekilde okumadınız ve yazdıklarım gayet tutarlı. Arabanın 1. ve 2.vitesi bal gibi de hantal. Hem de baya hantal. Çünkü fizik kanunları var. Araba olması gerekenden 200-250 kg daha ağır. Ağır olduğu için dur-kalklı trafikte hantal kalıyor. Bu sebepten manuel şanzımanlısı İstanbul trafiğine uygun değil. 3,4,5,6.vitesler mükemmel ve çok seri. Zaten açık trafikte ve uzun yolda arabanın yakıt tüketimi çok makul ve iyi. Fakat şehiriçi trafikte manuel şanzımanlısı yorucu olabiliyor ve ağırlığından dolayı bence biraz fazla yakıyor. Ha otomatiğinde debriyaja basmadığınız için şehiriçinde sizi çok yormayabilir. 136 beygir nasıl hantal olabilir demişsiniz ama araba sadece kağıt üzerinde 136 beygir, çünkü ağırlığından dolayı 136 beygir ve 320 nm torku hissettiremiyor. Bunu 0-100 verilerinden de anlayabilirsiniz. 1.6 dizel astranın 0-100 km verisi 10.1 saniye. 1.2 tsi 110 beygir golf 7 nin 0-100 km verisi 9.9 saniye. 110 beygirlik golf 136 beygirlik astradan daha seri. Demek ki 136 beygir olması çok bir anlam ifade etmiyor.

    100 den sonra anlarsın 136 beygirin anlamını, uzun süredir konuyu takip ediyorum yazmadan geçemedim, suan yeni astra ile j kasa arasında 100-150 kilo arası birşey anca vardır, ayrıca opel istese sana kısa oranlı şanzıman koyar 0-100 de 8 sn yapardı ama araç 120 den sonra doğru düzgün yürümezdi ekonomide yapamazdı, bunun bir dengesi var. araç 1.ve2. viteste çok patinaja düşmemesi için oranlar ona göre ayarlanmıştır

    Arabanın uzun yolda hızlanmasının çok iyi olduğunu zaten yazdım. Dikkatli okumamışsınız. Arabanın 3,4,5,6. Vites hızlanmaları tatminkar. Bunda hemfikiriz. Astra k dan 150 kg daha ağır. 150 kg dediğiniz 2 kişi eder. Bu çok ciddi bir ağırlık farkıdır,çok şey farkettirir. Zaten bu ağırlık farkından dolayı astra k daha seri ve daha az yakan bir araç. Ayrıca yol tutuşu da j den daha iyi. 100 den sonra araba zaten iyi gidiyor.Bunu zaten belirttim ama galiba siz benim yazdıklarımı tam anlayamamışsınız. Ha ben astra k sahibi değilim almayı da düşünmüyorum,ama gerçekler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim araçda manuel sport 136 bg. acaba farklı araçlardan mı bahsediliyor ben de anlamadım, araç şehir içinde hiç de hantal değil,gayet iyi ve yorucu değil, gayet atak ve iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awensis

    Bussines donanım 110 bg 300 nm galiba donanım olarak bir sport donanimdan neyi eksik acaba arkadaşlar ?

    Donanım olarak bilmiyorum, ancak eğer 110 bg 300 nm torka sahipse de pek farkedeceğini düşünmüyorum, 300nm tork oldukça iyi bir değer, uygun ayarlanmış vites oranları ile istenilen elde edilmiştir diye düşünüyorum, bg farkı sadece üst/son hızlarda fark yaratır, ayrıca motor bu hali ile sıkıştırılmayıp normal kullanıldığı taktirde 136 bg den daha az bir yakıta sahip olduğunu zannediyorum.
  • erdem2697 E kullanıcısına yanıt
    @erdem2697 Zaten opelin şanzımanı daha uzun ömürlü olduğu için yine opel tercihim olacak sanırım.

    YEni Skoda octavia combi ye de baktım fakat adamlar full dediği arabada ön park sensörü, adaptif hız sabitleyiciyi, arka kamerayı koymayıp opsiyonel diye satıyorlar.
    Geçen gün astra sport tourer dynamic paketini showroom da inceledim dış ölçüler astra J den daha küçük fakat iç ölçüler büyümüş, yalnız yorumlarda dış ses yalıtımından aşırı şikayet var, opel malzemeden kısmış ama ses yalıtımı artmış, daha test etmedim Astra Sport tourer'ı fakat en yakın zamanda test edeceğim.
  • Arkadaşlar merhaba,bir sorum olacak.. Opel Astra 1.6 dizel de iki seçenek var biri 110 HP diğeri 136 HP

    Şimdi aradaki fark nedir? Motor farklı değil heralde? Fiat bravo daki gibi turbo farkımı var? İkisini ayıran nedir bunu nasıl anlarız? Malüm ruhsatta yazan yanlış olabiliyor.. yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımı farklı. Motorlar aynı motor, ama birisinin motoru 110 beygir ile sınırlandırılmış. Aşırı bir fark olduğunu zannetmiyorum.110 beygir biraz daha ekonomi amaçlı bir araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem2697

    Arabanın uzun yolda hızlanmasının çok iyi olduğunu zaten yazdım. Dikkatli okumamışsınız. Arabanın 3,4,5,6. Vites hızlanmaları tatminkar. Bunda hemfikiriz. Astra k dan 150 kg daha ağır. 150 kg dediğiniz 2 kişi eder. Bu çok ciddi bir ağırlık farkıdır,çok şey farkettirir. Zaten bu ağırlık farkından dolayı astra k daha seri ve daha az yakan bir araç. Ayrıca yol tutuşu da j den daha iyi. 100 den sonra araba zaten iyi gidiyor.Bunu zaten belirttim ama galiba siz benim yazdıklarımı tam anlayamamışsınız. Ha ben astra k sahibi değilim almayı da düşünmüyorum,ama gerçekler bunlar.

    Araç şehir içinde dur kalkta biraz fazla yakıyor doğru. Ama 1. ve 2. viteste performansı hızlanması düşük falan değil. TC yi kapatın ve öyle deneyin. Astranın 1 ve 2 vitesi zayıfsa hangi 1.6 dizelin bundan iyi söyler misiniz?

    Ayrıca ise 136hp lik motorun tork bandı başka önemli bir nokta. 136 lık motorda Tork birden artmadığı için yapıştırma hissi pek yok fakat araç her devirde performanslı. Araba gitmiyor mu diyorum, bakıyorum 140 olmuş hız.

    136hp Astra j 1.2 tsi ları rahat yiyor, test edildi olaylandı. 100 km ye kadar 1.2 yakın gidiyor sonra kayboluyor arkada.

    1.6 120hp lik passatları da rahatlıkla yiyorum aracımla. Golf 6 1.6 tdi aracı var pederin. İçinden geçiyorum onun.


    Astra J 1.6 cdti da 1. ve 2. viteste tork sınırlaması var. Yüksek tork ile araç çok patinaja düşmemesi için sınırlanmış. K kasa ile ilgili bilgim yok.

    Bu arada araç testlerinde 1.6 cdti 136 j kasa 9.5 sn de 100km, Astra K ise 9sn de 100km ye çıktığı belirtiliyor. VW nin 0-100 değerlerini tutturmak imkansız.

    Astra J nin 2 kötü yönü var. Birincisi camlardan rüzgar sesi geliyor, henüz çözümünü bulamadım. 2 si ise trim var göstergelerde. 4. kez gideceğim servise çözerlerse ne ala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24. -- 7 Mayıs 2017; 23:8:14 >




  • erdem2697 E kullanıcısına yanıt
    güzel kardeşim çok güzel bir noktadan meseleye girmişsin, bu meselenın adı ataletsel moment. Ağırlık arttıkça kütlenin ataletsel momenti artıyor ve eğer duruyorsa daha zor ilerliyor, ilerliyorsa daha zor duruyor. bu da hantallık getiriyor. ama o benzinli golf ile dizel astra'nın 0-100ü kıyaslamasına girince içim bir fena oldu.5500 devir çeviren turbo benzinli aracın şanzıman oranı ikinci viteste 100km/sa hıza ulaştırırken, dizel araçların çoğu 4500 devir çevirebiliyor ve 100km/sa hızı 3. viteste görüyor. golf 1.6 tdi manuel ile kıyaslasan bizim de gönlümüz ferahlardı. 0-100 hızını şanzıman oranı ile ayarlarsın ama, üst hızlarda ve verimde bu sana dezavantajlı olacaktır. Aracının performans kıyaslaması için 80-120 hızlanması gibi gündelik hayatta sık karşılacağımız esneklik verilerini kıyaslamanı öneririm. Bunun dışında dediklerin makul ve doğru kabul edilir. Bu araç 0-100 hızlanmasında MQB platformlu hafif ve daha düşük güçlü araçların arkasında kalır ama 120-140dan sonra da yetişip rahatlıkla geçecektir.




  • Çok şükür beni anlayan biri çıktı. Ben araca kötü demedim ki. Aynu arabadan ben de 1 senedir kullanıyorum. 136 beygir,320 nm tork. Kağıt üzerindeki verilerin aldatıcı olduğunu söylemek istedim. Şehir içi,fazla dur/kalklı, özellikle İstanbul trafiğinde aracı kullanmak hem araç,hem de sürücü açısından pek kullanışlı olmuyor. Ama 80-150 km/h hızlarda araç mükemmel hızlanıyor. Uzun yolda ağırlık sebebiyle yola oturuşuyla müthiş keyif veriyor. 80 den sonra hızlanması ve yol tutuşu efsane. Hatta bu konuda piyasadaki en iyi araçlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Hiçbirimiz yarışçı değiliz. Benim amacım hızlı araç değil. Şunu sollayayım, buna tur bindireyim derdinde değilim. Ama şehiriçinde ilk kalkışlarda biraz seri bir araç daha kullanışlı oluyor. Özellikle İstanbul trafiğinde kullanışlı oluyor. Benim astradan sonraki tercihim yeni kasa tüplü honda civic olacak. Astradan daha kaliteli olduğu için değil, daha kullanışlı ve sorunsuz olduğu için. Yoksa astra kalite olarak civic in çok üstünde bir araç. Arabasını açık trafikte ve uzun yolda kullananlara yine kesinlikle astra yı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem2697 -- 8 Mayıs 2017; 21:53:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • erdem2697 E kullanıcısına yanıt
    Şehir içindeki hantallık ve 1.2 tsi golf karşılaştırmanıza katılmamakla beraber (keşke 1.6 tdi golf deseydiniz, çevirdikleri devir bile farklı zaten) aynı aracı yaklaşık 9 aydır kullanıyorum. 1 ve 2. vites olayı arkadaşlarında dediği şekilde ve sizin bahsettiğiniz gibi zaten kısa vites oranı nedeniyle yavaş kalıyor. Birde tekerlek / motor gücü farkı var ki burada da durum opel aleyhine. Motordaki gücün tekere aktarılmasındaki kayıp oranı da diğer marka 1.6 dizellerde ki değere nazaran maalesef daha yüksek. Bir diğer etken yine hepimizin malumu aracın ağırlığı. Bu durumda bir miktar fazla yakıta sebep olmakla birlikte artı yol tutuş olarak geri dönüyor. Üst hızlarda ve viteslerde ise ortalama üstünde bir hızlanma söz konusu ki bunu da zaten belirtmişsiniz. Burada sizin eleştiri yaptığınız nokta doğru ama bu sizin kişisel görüşünüz. Bahsettiğiniz kalkış hantallığını zerre yaşamıyorum. Zira geçenlerde beni uyuz eden bir taksicinin deyim yerindeyse içinden geçip gittim üstelik yokuş yukarı ışıklarda beklerken. Aracı tanımanız ve tepkilerini bilmeniz, araca daha hakim olarak kullanmanızı sağlar. Elbette benzinli turbo değil maalesef ama dizeller içinde hatırı sayılır bir gücü var (ortalamanın üzerinde) bununda hakkını verelim. Gaza ne kadar basarsanız araçta size o kadar iyi geri dönüş verecektir.
    1.4 d4d m/m toyota da kullandım ama astranın keyfini (motor gücü ve konfor olarak) alamadım maalesef. Şu gerçeği de göz ardı etmemekte fayda var, sizi en iyi hissettiren araç her zaman en doğru araçtır.

    Kazasız belasız günler dilerim.




  • 1 hafta önce 2015 model sedan 1.6 136hp sport donanım aldım. Rüzgar yalıtımı gerçekten vasat aracın ve trim sesleri var. Motor ve yol tutuş çok iyi. Pedallar yumuşak ve pedal yerleşimi ergonomik. Direksiyon yumuşak ama çok hissiz sayılmaz. Koltuklar en başta sert geliyor ama zamanla alışıyorsunuz. Sürdükçe yorumlarımı paylaşmaya devam edeceğim.



    Bu arada araçta ön sis farlarının yanında ufak delikler var ne işe yarıyor bilen var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an itibarıyla 4000 km yi tamamladım. her geçen gün astra j sedan alma kararımdan memnun oluyorum. her ne kadar şu ara biraz yaksa da (antalya sıcağında klima devamlı açık) sağladığı sürüş zevkine kıyasla helal olsun. 1 lt az yakacam diye corolla dizel allanların aklına şaşayım. ara sıra çevre yolunda göstergeye bakmayı unutuyorum 145 ile giderken zerrece hissettirmiyor. geçen gece clio sahibi birisi ile kırmızı ışıklarda durduk. (burada bir parantez açmak lazım, kendimi mor etmemek için beni geçmesi muhtemel araçlarla asla kalkmam ör: bmw, mercedes, accent blue crdi...) adam 75 bg lik araba ile 136 arabayı bir tuttu. tabi geçildi. insanımızdaki bu anlamsız özgüveni anlamakta da zorlanıyorum. hülasa, dizel otomatik araç arayıp da bu forumu okuyan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. bu tavsiye, diğer forumlardaki gibi at gözlüğü sahibi bir fanatiğin tavsiyesi değil, muadillerini inceleyip astra alan bir faninin tavsiyesidir.




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Ben ne passatlar ne golfler tokatlıyorum astramla. Clio çerez bile sayılmaz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf24. Y kullanıcısına yanıt
    yok yanlış ifade ettim ben onu övünmek için yazmadım, adam altındaki 75 bg lik arabaya bakmadan 136 bg lik arabayı tokatlarım diye düşünüyor. nasıl bir özgüvense
  • Astra j her açıdan kalite araç bende yok ama biliyorum astra k müthiş malzemeden çalnmışlar tipi güzel ama bu bir araba ,her saniye araba değiştirmiyorsanız ki çoğu insan 0 araç alımını hayatında 1 bilemedin 3 kere yaşar ülkemizde dolayısıyla seçim yapmak zor kaliteliden yana kullanmak lazım astra j yi herkes ağır diye suçluyor lakin k gibi içinin boşaltılmasını mı tercih ederdiniz yoksa ağır olupta 1 litre fazla yakmasınımı? K da tek beğendiğim şey şekli şemali güzel fakat j de güzel k önden bir miktar daha iyi görünüyor sadece.
  • Slm arkadaslar 2014 j kasa aracim var. Bluetootdan telefon sesini ayarlayamiyorum muzik falan acamiyorum yani. Var midir bunun bir cozumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park freni arızası yaşayan var mı? Arıza lamabası yanıyor şuan elektronik park freni devre dışı.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.