Şimdi Ara

Opel Astra G 1.6 16V vs Renault 19 Europa 1.6 Alize

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanım olarak karşılaştırmıyorum zaten ama Drag&Roll da hangisi alır ?


    1.6 16V 100 HP Astra G mi (1150 KG)

    1.6 8V 90 HP Renault 19 Europa mı (1010 KG)



    Opel Astra G 1.6 16V  vs Renault 19 Europa 1.6 Alize


    Opel Astra G 1.6 16V  vs Renault 19 Europa 1.6 Alize







  • Opel astra her ne kadar rakibine göre 140 kg daha ağır olsa da motorunun 16v olması hasebiyle bu yarışı alacaktır diye düşünüyorum,

    Çünkü 16v motorlar, yüksek gücün kullanılması ihtiyacı duyulduğunda kullanılan yüksek devir bandında, 8v motorlara göre silindir içerisine daha fazla hava ve dolayısıyla daha fazla oksijen alacaktır ve yanma daha verimli gerçekleşecektir :)

    Tahminimce bu yarışın galibi döneminin efsanesi opel astra g kasa olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 28 Eylül 2022; 13:52:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 140-150ye Kadar R19 1.6 önde gidiyor 160dan sonra astra uzuyor.

  • Hangisi alır bilemeyeceğim ama Astra g ne arabaydı be hala onun tadında bir araç bulamadım yeni arabalar hep elektroni Astra g nin o yol ve sürüş hissiyatini yeni arabaların hiç birinde bulamadım gercekten efsane bir şasi efsane bir araç Astra g

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt

    +%1000


    Araba kullandığını anlıyor insan. direksiyon asfalt yüzeyine tepki veriyor. yer ıslaksa o direksiyon ıslak yerlerde hafifliyor, sonra ağırlaşıyor. hafif yol eğimlerinde ağırlığı değişiyor, elinde geziyor insanın.. nefis bir yol hissi ama hiç rahatsız etmeden. focus 1'de de var aynı başarı..


    şasi de aynı şekilde. normal viraj dönerken bile araba limitin yuzde kacında anlıyosun. ne zaman kayar. kayarsa nereden kayar ne olur. bu sayede istediğin gibi gazla zaten biliyorsun ne olacak.. şimdiki arabaların arabanın afedersiniz ne halt edeceği belli değil. zorlamaya korkuyorum yeni aracları. kendi Astra K aracım da buna dahil ki benim araba iyilerinden. ama bilgi vermiyor eski araçlar gibi. maalesef günlük bineklerde sürüş zevki işi bitmiş..

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Dostum çok doğru valla aynı dertten muzdaribiz aahh o eski arabaların analog hissiyatı var ya o sürüş tutkusu arabayla bütünleşme yok abi şimdiki araçların hicbirinde yok.Boyle her tarafı otomatiklestirilmis ışıklı bir fanusun içinde gidip geliyorsun. Direksiyon hissiyatı sıfir.Bu anlamda otomobil teknolojilerinin nirvanasi bana göre 2000-2001 Astra g lerdi.Yol ile bu kadar bütünleşen yolun hissiyatini bu kadar tatlı veren başka bir araba yok net .dediğin gibi ıslak yolda kendiliginden hafifliyor kuru yola geçtiğinde tekrar sertleşiyor yolun puruzlerini parmaklarında hissediyorsun aracın virajlarda vereceği tepkiyi anlık olarak limitlerini hissederek olcebiliyorsun bu aracın ağırlığı ile alakalı bir şey de değil ağır bir araç değil cunku ,yani araci yaparken bunu ayarlayarak yapmışlar 2016 focus 2018 i30 corollalarin hepsi hatta toyotalarin felan alakası yok Astra g deki sürüş hissiyatınin yanına bile yaklasamaz hiçbiri .Bana göre Focus 1 de biraz andırıyor ama o direksiyon- yol hissiyatıni tam olarak Astra gibi veremiyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

    Focus 1 geliştirilirken yol tutuş olarak hedef aldığı model Peugeot 306 imiş. İlk duyduğumda şaşırmıştım. 306 için yol tutuşundan pek bahsedilmiyor sanki. Yol tutuşu anlamında hep Focus 1, Astra g bahsediliyor.


    Kendi aracım yol tutuşu yok gibi ama direksiyon hissiyatı ilginç. Hangi tekerin patinaja düştüğünü, ıslak zeminde lastiklerin kaydığını hissediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 27 Ocak 2023; 7:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

    Dostum yoll tutuş değil mesele sadece, genel anlamda sürüş hissiyatı .Astra g ve focus 1 benzer yol tutuş başarısına sahip ama Astra g genel anlamda sürüş hissiyatı bakımından focustan daha iyi araba yol ile sevisiyor adeta direksiyon o kadar hisli ve zevkli ki asla böyle yeni araçlar gibi tamamen elektronik destekli yokmuş gibi değil ,tam aksine yolu yaşatan bir direksiyon yerine göre hafif yerine göre ağır ,bunun yanında aracın kıvraklığı ve çizgisini koruması focus ile benzer ama aracın seni sarıp sarmalamaei hafif virajlarda ki cizgisini koruması bence olay direksiyonda ve şasi kasa uyumunda bitiyor.

    Şimdiki araçlarda şerit takip vs bir sürü otonom sürüş özellikleri felan var ama o eski adrenalin yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra G’nin dizaynını siz de çirkin bulmuyor musunuz? Önü de öyle, arkası daha da kötü. Astra H kasayı beğeniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 29 Ocak 2023; 5:36:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konunun asıl cevabına gelecek olursam 1 ve 2 de renault 19 yürür ,3 de astra devirlendikçe uzamaya başlar

    Ama focus 1 astra g mevzusu geçmiş; iki aracıda bilen biriyim focus sürüş hissiyati, sürüş dinamikleri konusunda astrada üstündür fazla uzatmayım..

    Bunu ben değil Arabalara hakim Ünlü bir bilene sorsanız oda iki araca hakim ise zaten Focus der

    Genel olarak kıyaslarsak ikisi de iyi araç , birbirine karşı iyi kötü yönleri var.

  • retrooto R kullanıcısına yanıt

    Focusun konforu, sürüş kalitesi Astranın üzerinde.. çok kollu arka aks mucize yaratmıştı.


    ama Astra G daha az yatar ve serttir süspansiyonu.. ani haraketlerde daha katı ve sportif bir araç, Lotus özellikle böyle ayarladı.. öyle biri diğerinden çok üstündür diye bir şey yok.. ikisi de biraz farklı yollardan giden çok keyifli sürüşe sahip araçlar gerçekten.


    Elektronik olması gereken şeylerin elektronik, mekanik olması gereken şeyleri mekanik kaldığı en optimum çağın otomobilleri..

  • Biri diğerinden neden üstün olmasın

    Öncelikle zaten virajda limit olarak farkı hissedemiyorsun ancak focusun burun dirayeti gerçekten başarılı, astra nın da öne çıkan kısmı burun dirayeti ancak focusta lift-off hareketi yapacağını sanki araç anlıyor , arka kısmı oynatması ise focus lastikten kayarak geliyor , astra ise sanki kaldırıp atıyormuş gibi kısmen tedirgin ediyor RS ve OPC versiyonlarını kıyaslarsan pistte RS üstünlüğü mevcut , direksiyon hissiyatları da benzer ancak focus biraz daha sert bi direksiyona sahip ve yüksek hızlarda daha sert kalıyor astra ise kısmen yumuşuyor , ikisini yüksek hızlarda kıyaslarsan focus uzun ve geniş virajlarda daha ray hissiyatı veriyor ve bozuk yollarda da daha stabil arka bağımsız suspansiyon sisteminden dolayı, astra ise ağırlığından daha tok hissettiriyor , genel olarak kıyaslarsak çok uzun sürer ancak ön konsol yapısı çoğu kişi beğenmese hatta nefret etse de focusun ön konsol bana güzel gelmiştir , astra ise daha klasik kaçıyor ..

    Sürüş dinamiklerinde benim fikirlerim bu yönde focus bi adım önde kişiden kişiye araçların hissettirdiğine göre değişebilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrooto -- 31 Mart 2023; 8:8:45 >




  • retrooto R kullanıcısına yanıt

    Bir kısmına katılmıyorum maalesef. Astra g ağırlığından dolayı daha tok değil ,focus daha ağır Astra 1150 kilo.Agirlik ile alakalı değil şaseyi yapan lotus böyle ayarlamış bence , kasa şase ve ağırlık uyumunda gizli bence.Tabi sürüş karakteri ve yol tutuş hissiyatı olarak birbirine benzer araçlar olmasına rağmen toplam kalite hissiyatı kaporta aksamı tok kapı sesi malzeme kalitesi bakımından bence Astra G bariz üstün. Her tarafı yumuşak plastik focus sert plastik. Astra safgan Alman, focus melez, ama tabi eski araçlar bunlar ama ben şahsen astranin hissiyatini ve toplam kalitesini daha çok beğenmiştim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt

    Focuslarda kronik rölanti sorunu ve soğutma problemi sıkıntıları yaratıyor. Astra dönemine göre çok başarılıydı bakıyorum focuslar hep dökülmüş astra g ise hala ilk günkü gibi kondisyonunu koruyor. Focuslara baktığımda çoğunda paslanma ve çürümeler var lakin astralarda bu oran daha düşük. Şimdiki opellerde o kalite yok maalesef.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle focus bir tık aşağıda kalıyor kalite olarak .


    Bana göre Fransız + Ford+ alman


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Dostum ben de onu söylüyorum işte sadece döneminin ve diğer markalardan değil l şimdiki Astra modellerinden de kalite olarak üst seviyedeydi bu araçlar . Bak çok haklısın ben bir tane döküntü çökmüş yamulmus bir Astra g gormuyorum yollarda pek çoğu hala ilk günkü diriligini koruyor.Ben bir araçta şuna bakarım 98 lli yıllardan bugünlere hatasız yamulmadan bozulmadan kalan yıllara yollara meydan okuyan tek tük model var bunların başında da Astra g var her tarafı dağılan dökülen yıkık her yerinden ses gelen focus nedir ? O dönemden kalan BMW ler dökülmüş hatta mercedesler bile o kadar kalıp durmuyor yani diğerleriini yollarda görmüyoruz zaten

    Otomobil dünyasının en efsane araçlarından birisi bu Astra g , şu an yeni model hafif ticari kullanıyorum durumları duzeltebilirsem temiz hatcbach bir Astra g evladiyelik düşünüyorum kısmet olursa .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Neden sedan değil de hatchback?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hatcbach kasa olanı daha güzel ve 2000 veya 2001 model CD 1.6 manuel olacak Astra dediğin.2002 de motor teknolojisi değişiyor.2004 ten 2009 a kadar İzmir ve İtalya montaj olanlar piyasaya çıkıyor bunlar da kalite olarak 2000 gibi değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    2001 modele kadar olanların LPG uyumu nasıl sizce?

    Astra’ların tıpkı PSA grubu araçları gibi sorun çıkarma oranının yüksek olduğu düşüncesine ne diyorsunuz?

    Hatchback’in iyi yanı pandizotu söküp koltukları yatırıp arkaya çok ve büyük eşya konulabiliyor olması. Benim 3 kapılı b sınıfı araçta 7 basamaklı merdiven taşıyorum bu şekilde. Sedan olsa mümkün değil. Ama g kasanın hatchback versiyonunu pek beğenmedim sedanı daha güzel görünüyor kanaatimce. G kasanın bir de Coupe versiyonu var, o hakikaten güzel araç.

    2002’den sonra motorda ne tür değişiklikler gerçekleşiyor, merak ettim?

    Bu arada, Hatay’da olduğunuzu görüyorum. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 19 Nisan 2023; 7:49:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca merak ediyorum, benzinli vectra C kasayı nasıl buluyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.