Şimdi Ara

Online satış , internet sitesi , fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hobi olarak devam ettirdiğim akvaryum sektöründe fırsat olarak gördüğüm ve bana para kazandıracağını düşündüğüm bir boşluk var. Şu an proje aşamasında lakin kısaca açıklamak gerekirse online satış ve tahsilat, kargo takibinden oluşacak. Oldukça fazla fotoğraf ve küçük tutarlı yüksek adette ürün olacak. Sirkülasyonun yoğun olacağını düşünüyorum. Tabi kredi kartı ile ödeme de olacak.

    Bu biraz da hobi olarak devam ettireceğim bi iş olacağı için, maliye ile ilgili açılış , işyeri kurulum giderleri dışında, uygun fiyatlı bir internet çözümü gerekecek. Ben 2sene dükkan işlettim, bilgisayar işi yaptım ama web işlerinden anlamıyorum. Ortalama şu fiyata hallolur gibi yüzeysel yorum yapacak arkadaşların önerilerini bekliyorum. Şu aşamada belki ben bu paraya hallederim gibi teklifler gelebilir, henüz erken, daha etüd aşamasındayım.

    Son olarak aklımdaki ilk domain alınmış. Aynı uzantının .net i var. Net uzantılarla ticaret yapabiliyor muyuz? illa com mu lazım?







  • Merhaba;

    Bu konuda ciddi olarak düşünüyorsanız size bazı önerilerim olabilecektir.

    Öncelikle, .com veya .net yerine .com.tr alan adını kullanmanız satış yapmanızda siteye olan güveni artıracaktır.

    İkinci olaraksa, istediğiniz türden bir web sitesi, 2-5 bin TL'ye yapılabilir niteliktedir. Elbette ki isteklerinize göre değişen bir rakama sahip olacaktır.

    Ancak, başlangıç olarak size ücretsiz veya ücretli scriptleri kullanmanızı ve sıfırdan script yazdırıp 2-5 bin TL ödememenizi tavsiye etmekteyim. Daha uygun fiyatlara, ( 500 TL gibi ), butür bir web sitesi hazırlanabilecektir.

    Ancak, hobi olarak bu işi yapmanız sizin büyük risk almanıza sebebiyet verebilecektir. Neden derseniz, butür işler zaman ve çaba istemektedir. Özellikle, internet sektöründe satış yapmaya başladığınızda, web sitenizle alakalı sorunların ardı sırası kesilmemeye başlaması olası durumlardır.

    Uzun bir süreçte enine ve boyuna düşünmenizi tavsiye eder, diğer sorularınızda iletişime geçmeniz halinde yanıtlamaya çalışabileceğimi belirtmek isterim,

    İyi çalışmalar...




  • 2000lira bile çok yüksek bir meblağ. Riskli bir iş, sadece bir deneme olarak başlayacak. Domain, hosting, kurulum dışında ssl, kredi kartı işleri için ne kadar gidiyor ortalama? Ya da gidiyor mu ?
  • Merhaba;

    Profesyonel olarak bu işi yapmayacaksanız, alan adı, hosting ve script kurulumu toplamda 50-60 TL'ye mal olacaktır. Yan, bu fiyata web sitenizi açabilir ve satışa hazır hale getirebilirsiniz.

    Diğer yandan, ssl ve kredi kartı için herhangi bir banka ile anlaşmanız gerekmektedir ve bunun fiyatlatı konusunda kesin birşey söylemem mümkün değildir. Araştırmanız ve bankalarla görüşmeniz gerekmektedir.

    İyi çalışmalar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.