Şimdi Ara

Onlar da yaşlılara saygılı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilim adamları, insanların en yakın akrabaları maymunların, grubun yaşlılarına gençlerinden daha fazla ihtimam gösterdiğini saptadıklarını bildirdiler. Bunun, yaşlıların grup üzerindeki egemenliği veya statü farkıyla bir ilgisinin bulunmadığı da belirlendi.

    AA

    Ankara- Fransa'daki Rennes Üniversitesi'nden Dr. Alban Lemasson, araştırmanın, insanın kendisinden daha yaşlı bir kişiye kulak vermesinin, evrim sürecinde genlerle aktarılan "biyolojik bir temeli" olduğu sonucuna vardığını söyledi.

    Yaşla birlikte deneyim ve bilgi birikiminin arttığı genel kabul gördüğü için, dünyadaki her kültürde yaşlılara saygı gösteriliyor.

    Ancak Campbell maymunlarının aralarındaki iletişim üzerine yapılan son araştırmada, 9 maymundan oluşan bir grup arasındaki 800'den fazla farklı çağrıya verilen cevap incelendi. Araştırma sonucunda, çağrıda bulunan maymun ne kadar yaşlıysa, grup üyelerinden aldığı cevabın o kadar çok olduğu saptandı.

    7 yaşın üzerindekilerin grubun diğer üyelerinden yüzde 75 oranında cevap aldığı, yaşı 2'nin altındakilerde ise bu oranın yüzde 40 olduğu belirlendi.

    Araştırması Biology Letters'da yayımlanan Dr. Lemasson, bulguların, yaşlılara kulak vermenin köklerinin "evrim tarihinde" bulunduğuna işaret ettiğini söyledi.

    6 Ocak 2010







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.