Şimdi Ara

Onkyo Tx-sr502'm den ses gelmiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 5 yıllık Onkyo Tx-Sr502 model avr var. Geçen gün film izledikten sonra normal olarak kapattım.
    (Stand-by e aldım). Gece geç vakit olduğundan kulaklık girişine kulaklık takarak kullanmıştım. Ertesi gün
    açtığımda ses gelmediğini gördüm. Amfi açılıyor 1-2sn sonra tık diye ses çıkar bu tür anfilerden sonra ses gelir ya artık gelmiyor. Ayrıca ekranda sadece kaynak ismi var başka bilgi yok yani örneğin uydu alıcı Video2 ye bağlı ekranda V2 yazıyor okadar.Kaynak ve volume düğmesinden başka tuşlar çalışmıyor. Listening mode veya display gibi. Kaynak değiştirdiğimde değişen birşey olmuyor örneğin dvd ye dvd player optikten bağlı sadece dvd yazıyor ekranda dts veya dolby d yada stereo gibi ifadeler yok ve sesde yok.
    Kendi dahili radyosuda kanal değiştirme tuning çalışıyor ama ses yok. Hiçbir çıkışta (kulaklık ve B speakers dahil) Bir de ses skalası eskiden 0 dan 64 e kadar çıkardı, şimdi 80 e kadar çıkıyor.
    Amfiyi resetledim(Video1 tuşu + Standby birlikte basarak) bir işe yaramadı acaba kulaklık girişinden mi dedim bir kaçkez kulaklık taktım çıkardım değişen bir şey olmadı. Fişi çektim 1-2 dakika bekledim yine birşey olmadı.

    Bilgisi olan birisi bana yardım etsin lütfen.







  • aradan 11 yıl geçmiş ama sorunlar değişmiyor, sizin sorununuza benzer sorunum için cevap ben de bulamadım. Onkyo tx-nr616 avr cihaz çalışıp ses vermiyordu, dediğiniz gibi ilk açılış sesinden sonra gelmesi gereken ses gelmiyordu. Ertekin Elektronik vasıyasıyla DTL Elektronikte tamir ettirdim. Bu model ve bazı modellerde üretim hatası olarak dsp çip vb. tamir oldu. Üç ay oldu kullandım. Şimdi yine bir çalışıyor bir çalışmıyor, kapatıp açıyorum düzeliyor ses veriyor. Çalışırken ses gidiyor, bir gün önce ses veriyor ertesi gün yine ses yok. Beklemede aşırı ısınıyor. Elinde kaldım. Philips HTR9900 7.1 var tık demedi bir de beğenmezler. Onkyo için forumları dolaşıyorum. Dsp çip arızası için videolarda millet almış eline saç kurutma makinası sıcak hava üfletiyor sonra bir bakıyorsun çalışıyor!!!Şöyle adam akıllı bildi veren yorum yapan yok. Sonra kardeşim al cihazı teknik servise götür, tamir edene götür diyecekler. İnsan resmen soğuyor, elektronik elektrikli cihaz tamam ama bu kadar kısa zamanda olmaz ki.....





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÜLBÜL

    aradan 11 yıl geçmiş ama sorunlar değişmiyor, sizin sorununuza benzer sorunum için cevap ben de bulamadım. Onkyo tx-nr616 avr cihaz çalışıp ses vermiyordu, dediğiniz gibi ilk açılış sesinden sonra gelmesi gereken ses gelmiyordu. Ertekin Elektronik vasıyasıyla DTL Elektronikte tamir ettirdim. Bu model ve bazı modellerde üretim hatası olarak dsp çip vb. tamir oldu. Üç ay oldu kullandım. Şimdi yine bir çalışıyor bir çalışmıyor, kapatıp açıyorum düzeliyor ses veriyor. Çalışırken ses gidiyor, bir gün önce ses veriyor ertesi gün yine ses yok. Beklemede aşırı ısınıyor. Elinde kaldım. Philips HTR9900 7.1 var tık demedi bir de beğenmezler. Onkyo için forumları dolaşıyorum. Dsp çip arızası için videolarda millet almış eline saç kurutma makinası sıcak hava üfletiyor sonra bir bakıyorsun çalışıyor!!!Şöyle adam akıllı bildi veren yorum yapan yok. Sonra kardeşim al cihazı teknik servise götür, tamir edene götür diyecekler. İnsan resmen soğuyor, elektronik elektrikli cihaz tamam ama bu kadar kısa zamanda olmaz ki.....

    Bir Onkyo sever olarak özellikle nr 61x serileri hdmi board ve dsp çip sorunlarıyla meşhurdur. Bu zamana tamirsiz gelebilmiş olması imkansız gibi. Youtube da çok fazlaca tamir videoları var servisler çok yüksek mebla çekiyor. Denon, Yamaha, Sony ve Pioneer daha sorunsuz




  • Teşekkür ederim, DTL elektronik /istanbul'a tamire gönderdim. Onkyo ana kart üretimini sonlandırmış ama öncesinde bu hatalı üretim için uzatılmış garanti imkanı sunmuş. Onkyo'nun ses tonunu seviyorum, philips htr9900'unda kendi tınısı var, şimdi philips fr995+fb975 hoparlör seti de kullanıyorum ama sesine bayıldım.FR995 neredeyse marantz sr4000 ile bire bir aynı zaten fr995'in arkasında marantz'ın alamet-i farikası gibi sarı vidası var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÜLBÜL

    Teşekkür ederim, DTL elektronik /istanbul'a tamire gönderdim. Onkyo ana kart üretimini sonlandırmış ama öncesinde bu hatalı üretim için uzatılmış garanti imkanı sunmuş. Onkyo'nun ses tonunu seviyorum, philips htr9900'unda kendi tınısı var, şimdi philips fr995+fb975 hoparlör seti de kullanıyorum ama sesine bayıldım.FR995 neredeyse marantz sr4000 ile bire bir aynı zaten fr995'in arkasında marantz'ın alamet-i farikası gibi sarı vidası var.

    Marantz sr4000 çok efsane bir amfi değil diye biliyorum. Alt seri sonuçta günümüzde dolby true hd, dts hd master yaygınlaştığı için bu tip eski cihazlar ne kadar randımanlı olur?
  • İyi geceler gerçekten ben de sizin gibi düşünüyordum.DolbyHd atmos dtshd -x varken eski amfiyle ne işim olur diye ? Tesadüfen philipsin marantz ortaklığı sonrasında denon- marantz işbirliği vb.bakınırken fr995 in marantz üretimi olduğunu öğrendim uygun fiyata aldım.Arkadaş volüme 1 de ses verir mi ? Veriyor.Şu an daha çok radyo dinliyorum radyo bilkent ve max fm philips woox hoparlör ve sony subw. ile .Bilmiyorum ses tınısı beni kendimden geçiriyor.Özellikle virtual dolb pro.ile bence önyargılı olmamak gerekiyormuş bizzat tecrübe etmek gibisi yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.