Şimdi Ara

Öneri | 27.000'e Kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Kısmetse bu yaza doğru bir araç almayı düşünüyorum.Bu araç 2. el olacak.İlk baş Alfa romeo düşünmüştüm gerek çevremdem gerek internetten duyduklarım kararımı değiştirdi ve başka markalara yöneldim.

    2005 Honda civic düşünüyorum | İç dizaynı ve işçiliği hoşuma gitmiyor +Üstüne yeni seri çıktı :(

    2005 Opel Astra HB düşünüyorum | Malum easytronici kimse beğenmiyor ve ağır bir araç olduğu söyleniyor.Düz viteste nasıldır bu arabanın performansı? Çok yakar mı? Ayrıca iç-dış dizaynı ve kalitesi hoşuma gidiyor.

    2006 Seat Leon düşünüyorum | Dışı ne kadar iyiyse içi de o kadar kötü.Kararsızım.Araba hakkında fazla bilgim de yok.Ayrıca Astra'da ki özellikleri sunroof falan bulmak imkansız.Biçtiğim fiyata göre. Ayrıca fiyatları genelde 27 bin YTL' yi aşıyor.Dediğim gibi kararsızım.

    2007 1.4 Corsa düşünüyorum | 0 gibi. Az yakar.Satışı sorun olmaz.Performansı nasıl bilmiyorum.Sunroof yok.Easytronic olanları sorun çıkarıyor mu bilmiyorum.Bu araç hakkında yorumlarınızı bekliyorum açıkçası.

    Golf kuzende olmasa gözüm kapalı golf alırım ama biraz değişiklik olsun.Zaten hiç yoksa 1000 kere binmişimdir Golfe :) Onun için eledim.

    Siz ne düşünüyorsunuz?+'lar -'ler nelerdir bu araçlarda?En mantıklısı hangisi olur?







  • Bu seçenekleri ben olsam şu şekilde değerlendirirdim:

    Civic: yeni kasa çıktığı için ikinci elde uygun fiyata bulmanız mümkün. Yanında da Japon sorunsuzluğu bedava

    Astra: gördüğüm kadarıyla kaliteli bir araba, yenilenmesine de daha 2 yıl var gibi, manuel vitesli bir Astra düşünebilirsiniz. Ayrıca forumda Easytronic Astra kullananlardan da görüş almanız fena olmaz.

    Leon: yeni motor seçeneği geldi ve eski motorun deyim yerindeyse pabucu dama atıldı. Sunroof dışında baz modeli dahi çok dolu, arkadaşımda baz modeli var oradan biliyorum. Motoru güncel 1.6'lara göre biraz daha hantal ve de biraz daha fazla yakıyor. Bence 2006 Leon için de 27.000 YTL fazla. Ama 0 km alacağım derseniz çok iyi bir seçenek

    Corsa: Civic, Astra ve Leon'a göre yakıt tüketimi dışında bir avantajı yok, çünkü bir alt sınıfta yer alıyor. C sınıfından sonra B sınıfı bana pek tatmin edici gelmiyor.




  • Evet Civic'i tercih edersem zaten tek neden performansı ve sorunsuzluğu yüzünden olacaktır ama dediğim gibi içi pek tatmin edici gelmiyor.Buna rağmen her zaman aklımın bir köşesinde duruyor.

    Astra aralarında en büyük şansa sahip olan araç diyebilirim. 2005 modelin easytronic sorunu yoksa ne ala.Bi' dk durmam.

    Leon için 27 pahalı demek.Sadece sahibinden.com'dan bakıyorum ve fiyatlar 26'dan başlayıp çıkıyor.Leon'un da şansı astra kadar olmasa da yüksek.

    Corsa hakkında sanırım haklısın.Corsa dememde ki amaç zaten daha iyi bir araç alıncaya kadar para biriktirmemdi.Kaldı ki corsa'nın fiyatları astra'lar ile aynı.Dediğin gibi corsa pek mantıklı durmuyor.
  • Leon için düşüncemi eksik ifade etmişim: Leon'un ikinci el fiyatları hakkında pek bilgim yok ama 0 km Leon 1.4 TSI motorla 37.000 YTL civarına satılırken ben 27.000 YTL parayı ikinci el 1.6 Leon'a vermem. Belki piyasası budur ama bu para bence fazla.
    Uzun süre kullanacaksanız Japon'dan şaşmayın derim. Ama Opel kullananlara da danışmakta büyük fayda var.
    İyi geceler.
  • dostum dediğin araçlar arasında en iyisi bence astra leon dediğin gibi dışı güzel içi kötü honda zaten hoşuna gitmemiş corsa bi alt sınıfın aracı
    ama easytronic vitesini sorarsan kuzenim 3 yıldır kullanıyor ve bir sıkıntısı vitesten yana olmadı.. o yüzden en mantıklısı bence astra..
  • Astra diyorum. Easytronic kullanıyoruz. Uçuyor. O beğenmeyenler easytronic kullandımı acaba. Ben kullanıyorum memnunum. 2004'dü var. İlk serilerdenm diyebilirim. 2005'ten sonra biraz iyileştirme yaptılar. Ama 2004'lerde sorunludur demiyorum. Bir çok kullanandan ufak şikayetleri var ama beğenenler çok. Hantalmış, ağırmış, gitmezmiş. Kaç defa Astra sürdüklerini sor hiç. Araba çekmiyo mu? Bi tula basarsın araba kendini toplar uçurur seni. (Ama yakar da bu da ayrı mevzu)

    Sakin kullandığında makul derecede yakar. Üzmez seni. Ama benzinli mi dizel mi onu belirmende de fayda var. Benzinliyse Astra, dizelse Focus'u da eklemeni öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 16 Şubat 2008; 14:46:05 >
  • Benzinli olacak alacağım araç.Easytronic konusunda endişelerim şu yönde ; arabayı yokuşta kaldırırken el freni çekmek zorunda kalırsın, eğimli yolda parketmekte sorun oluyor,yokuş çıkarken araba vites yükseltiyor araba zorlanıyor vs. vs. gibi. 2005 model astra'nın easytronicine atılan bu suçlamalar asılsız mı yani? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • Senin yerinde olsam 2.el alacağıma o paraya sıfır km. arabalara bakarım. 30 bine kadar Clio III hatcback, Grande Punto bulabilirsin sıfır km. Tabi donanımları ne düzeydedir bilmiyorum. Yılbaşından beri bakmadım fiyatlara. Ama tabi tercih senin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SunwooD

    Benzinli olacak alacağım araç.Easytronic konusunda endişelerim şu yönde ; arabayı yokuşta kaldırırken el freni çekmek zorunda kalırsın, eğimli yolda parketmekte sorun oluyor,yokuş çıkarken araba vites yükseltiyor araba zorlanıyor vs. vs. gibi. 2005 model astra'nın easytronicine atılan bu suçlamalar asılsız mı yani? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.




    2004 Astra Easytronic sahibiyim 0 aldım 85000 km deyim yokuşta bu endişe büyütülüyor bence. ya yokuşta elini çabuk tutarsın yada elfrenini azıcık kullanırsınız sorun olmaz zaten çok sert bir yokuş degilse zaten bunlarada gerek yok.eyimli yolda park etmekte ne sorun oluşuyor anlamadım.yokuşlu yolda yokuşyukarı eger araç devirden düşerse vitesi düşürür yükselmez hiç bende yükselttiği olmadı bundan daha normal ne varki.yokuş aşagı inanın manuelden daha kontrollü vitesi yükseltmiyor devir artıyor biraz fren yardımıyla hiç sorun yaşanmıyor. eger çok kaygınız varsa manuel modda kullanırsınız vitesi siz kontrol edersiniz. tek eksisi ani gaz vermelerde vites degişimi biraz sarsıntılı ben tavsiye ederim. dedigim gibi aracım 85000 de ve yaşadıgım arızalar
    10000 km de ABS ışıgı yanıyordu servise gittim sol ön bilye garantiden degişti eger garanti olmasaydı 475 ytl gibi bir bakaye tutardı
    75000 km de sağ ön kısa far ampulü degişti 15 ytl miydi 25 ytl miydi hatırlamıyorum
    80000 km de cam suyu sigortası degişti ondanda para almadılar.

    türkiye yollarında bence tıkırtısı en az araçlardan of road araç muamelesi yapmama ragmen beni hiç üzmedi.benim lafım astra al diye degil sadece aracımda yaşadıklarım.




  • mehmetcetin12

    Çok sağol usta verdiğin bilgiler için.Hiç easytronic bir araç sürmediğim için başkalarından duyduklarım bunlar.Yokuşta parketme olayı dedikleri heralde aracın geri kayması olsa gerek.Tekrardan çok sağol.
  • Benim easytronic corsam vardı yakıt tüketimini düşürmek için sürekli üst viteslere geçmeye çalışıyor. 1800-2000 devirde vites değiştiriyor ama astrada sport modu var onda sport moda alırsın devirli değiştirir ama yakıtı da yükseltir o da ayrı. Bu yokuş desteği işini de çok abartıyorlar el frenini çekersin araba kalkınca da indirirsin zor bir iş değil manuel arabalarda da bu sıkıntı var tiptroniclerde de (hill holder donanımı olmayanlarda) Yokuş çıkarken de vitesi düşürmediği doğru orda da amaç düşük yakıt tüketimi. Easytronicte mantık düşük devirde arabayı kullanmak. Sistemin ana mantığı bu.
    Bir önceki kasa civic bence o kadar parayı haketmiyor. Bir araba sorunsuz ve honda diye bu kadar para verilmez. İç mekanın hiç çekiciliği yok yuvarlak üç tane düğme var konforda pek iyi değil o kasa civicte. Yakıt tüketimi ve motor performansı tabii iyi.
    Ben d sınıf bir araç öneririm o fiyatın aşağısına da bulabilirsiniz. 2005 Primera visia veya tekna mesela. Ama saydıklarınız arasında astra makuldür. 105 hp o araca yeterlidir dediğim gibi easytronici performanslı da kullanabilirsiniz.




  • Bende 2005 model Astra HB vardı düz vites, çok iyi bir araba bence. İçide dışıda çok ilgi çekici, ben bi hata yaptım takla attım ama yine Astra HB alıcam yada Focus 2005-2007 arası.
    Seçeneklerden Astra'yı tavsiye ederim gerçekten çok iyi bir araba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ShaRLooT

    Bende 2005 model Astra HB vardı düz vites, çok iyi bir araba bence. İçide dışıda çok ilgi çekici, ben bi hata yaptım takla attım ama yine Astra HB alıcam yada Focus 2005-2007 arası.
    Seçeneklerden Astra'yı tavsiye ederim gerçekten çok iyi bir araba



    Geçmiş olsun.



    Hocam sen o easytronice laf atanlara bakma. Eğimli yolda park etmekte nasıl sorun oluyomuş. Bu araba manuel kökenli otomatik vites. Yani vites geçişleri manuel gibi. Arabayı park ettiğin zaman kontaktan anahtarı çekmeden önce arabayı A1 veya M1 konumuna getirirsin. 1. viteste durur. Sonra kontağı kapatır el frenini çeker ayağını frenden kaldırırsın. Aracın ağırlığı amortisörlere şanzumana ve el frenine binmiş olur. ağırlığı 3 parça paylaşıyor. Bu mu sorun dedikleri. Ufak kayma olur tamam. Ama hangisinde kaymıyor. Düz viteste 1'e taktığında freni bıraktığında araba yerine oturuyorsa bunda da öyle oturuyor işte. Yokuşlarda da vites düşürmüyosa arabanın devrini düşürürsün otomatik alt vitese geçer gaza bastığında boğmaz arabayı ya da easytronic olan bazı modellerde sport tuşu var. Bastığında birden yakıt tüketimi 2 3 katına çıkabiliyor anlık ama araba kendini toplamasını biliyor. Devir birden yükseliyor. Yüksek devirde vites değiştiriyor. Araba kendini topladığı zamanda sport modunu kapatırsın olur biter. 104 HP olan modellerinden bizimkisi. Çekmiyor gitmiyor diye bir sıkıntımız yok.

    Canavar gibi gidiyo. 2 - 3 saniye de arkamdan yanımda biten arabanın arkasına yapıştım sportsuz. Daha ne performans isteyim arabadan.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SunwooD

    Merhaba arkadaşlar.

    Kısmetse bu yaza doğru bir araç almayı düşünüyorum.Bu araç 2. el olacak.İlk baş Alfa romeo düşünmüştüm gerek çevremdem gerek internetten duyduklarım kararımı değiştirdi ve başka markalara yöneldim.

    2005 Honda civic düşünüyorum | İç dizaynı ve işçiliği hoşuma gitmiyor +Üstüne yeni seri çıktı :(

    2005 Opel Astra HB düşünüyorum | Malum easytronici kimse beğenmiyor ve ağır bir araç olduğu söyleniyor.Düz viteste nasıldır bu arabanın performansı? Çok yakar mı? Ayrıca iç-dış dizaynı ve kalitesi hoşuma gidiyor.

    2006 Seat Leon düşünüyorum | Dışı ne kadar iyiyse içi de o kadar kötü.Kararsızım.Araba hakkında fazla bilgim de yok.Ayrıca Astra'da ki özellikleri sunroof falan bulmak imkansız.Biçtiğim fiyata göre. Ayrıca fiyatları genelde 27 bin YTL' yi aşıyor.Dediğim gibi kararsızım.

    2007 1.4 Corsa düşünüyorum | 0 gibi. Az yakar.Satışı sorun olmaz.Performansı nasıl bilmiyorum.Sunroof yok.Easytronic olanları sorun çıkarıyor mu bilmiyorum.Bu araç hakkında yorumlarınızı bekliyorum açıkçası.

    Golf kuzende olmasa gözüm kapalı golf alırım ama biraz değişiklik olsun.Zaten hiç yoksa 1000 kere binmişimdir Golfe :) Onun için eledim.

    Siz ne düşünüyorsunuz?+'lar -'ler nelerdir bu araçlarda?En mantıklısı hangisi olur?



    2006 leon en iyi seçim olur

    true driver's choice




  • Hepinize yorumlarınız için teşekkürler.Şu aşamada sadece Leon'u ve Astra'yı düşünüyorum. Düz oto. farketmez aslında ama trafikte de düz çekilmiyor :) Peki hangi astralarda sport tuşu var?Düzlerde de var mı? Arabayı biraz sert kullanmayı severim onun içinde gözüm düze kaymıyor değil :(

    Neyse vericez bi karar bakalım.
  • Sanırım 2005 Cosmo'larda var bazıları Elegance olarak geçebilir. Njoy + Sport olanlar vardı. Bazıların düzlerinde var. Ancak otomatik ile düzdeki sport tuşlu farklı özelliklerde.

    Otomatikteki sport tuşlu daha yüksek devirlerde vites değiştirmeyi sağlarken düzlerdeki sport tuşu süspansiyon, gaz ve direksiyon hassatiyetni arttırıyor diyorlar.
  • focus ghia sedan olabilir
  • Bütçeyi biraz arttırdım. Gerekirse bankadan kredi çekerim. Alıcaksam bir defa alıyım diyorum.

    http://www.sahibinden.com/sahibinden_focus_ghiaWQQaXQQ5721837WQQpXQQdisplayitem
    Az km'li Yeni Focus. ALırsam Bursaya gitmem gerekecek.


    http://www.sahibinden.com/full_full_astra_cosmo_bu_kadar_donanimlisiyokWQQaXQQ5386269WQQpXQQdisplayitem

    Full'ün Full'ü bir astra.Km focusa göre bi hayli yüksek.Aynı ilçedeyiz.Üsküdar :)



    http://www.sahibinden.com/seat_leon_c2_vts_vtr_bmw_3_16_mini_cooper_takasli_22_oooWQQaXQQ6159357WQQpXQQdisplayitem

    KM az siyah leon. İstanbul içi.


    3'ü arasından en donanımlısı astra.Panoramik tavan var,oto. vites,yokuşta kalkış desteği vs.vs. yok yok arabada.

    Focus çok yeni. Rengi güzel içiyle uyumlu.

    Seat en güzel dış görünümlü en çirkin iç dizaynlı.Tabi bana göre.

    Ne zormuş şu araba seçme işi be kardeşim




  • Elimde easytronic bozuldu(corsa).Ayrıca astra easytronic de kullandım civic'in otm vitesini aradım.Ben önermem
  • Yine de Astra'yı öneririm. KM yüksek biraz ama bu benzinli araçlarda pek geçerli değil gibi. Dizel aracın ne tür yakıt kullandığı önemlidir. Ama benzinli araçta standarttır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.