Şimdi Ara

OnePlus 5T [ANA KONU] (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.273
Cevap
35
Favori
106.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    a10 beta hocam şart koşmadılar hiçbir şekilde hatta data kaybı olmadan ota üzerinden alıcaksınız dendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bortecoder

    Gözlemlediğim Sıkıntılar;

    1- Multi Tasking için küçük bir bekleme yapmak gerekiyor ortadan yukarı çekince. Bunu hızlı kullanımda yapmıyorum, defalarca denediğim oluyor.

    2- Sürekli Google asistan devreye giriyor. Eski gesture alışkanlığı yüzünden. Kapatma yolu yok galiba.

    3- Klavyenin altına dokunuyorum tam hızımı alıp yazarken klavye gitmiş oluyor bi anda, o ara parmağımın altına gelen link vs seylere basıyorum.

    4- Multi taskingde pencereler nadiren sapıtıyor, kazayla sağda kalıyor bı pencere, sonra sola geçiyor düzeliyor hemen.

    5- Sağ sol swipe back yaparken arama, tıklama vs bastığım oluyor. Bu swipe sekli ergonomik ama biraz kazaya sebebiyet verecek sanırım.

    6- Andoid default app menüsü kullanilan uygulamalarda soldan cekince menü açılırdı, artık geri yapıyor.
    Hocam benim için de bazıları sıkıntı fakat

    1- o hareketi hızlıca yaparsanız "ekranın altı-ortası-sol kenar" şeklinde parmağınızı kaydırırsanız çok hızlı şekilde bir önceki uygulamaya geçebiliyorsunuz. Sonra tekrar alttan ortaya ordan sağa doğru geçerseniz tekrar bir önceki uygulamaya geçiyor. Bir de alttan üste doğru çekip uygulamayı arkaya atıp ana ekrana dönme olayı var. O ortadan yukarı çekip yarım saniye titreşimi beklemek multi tasking ekranına geçiriyor ya, isterseniz beklemeden önceki/sonraki uygulamalara geçebilmek isterseniz ana ekrana dönmek isterseniz de multi tasking ekranı için bekletiyor.

    2- evet alışana kadar zorluk çektim şahsen. Google asistanı kapatsak da aynı hareketi yapınca "Google asistan işlerinize yardım için hazır. aç" gibi bir ekran geliyor yine de. Eski navigasyon sistemini en çok aradığım durum sanırım Root ile var aslında eskiye dönüş ancak yeniye alışmak daha mantıklı geldi.

    3- Evet GBoard ile bir takım sıkıntılar var. Instagram hikayelerine hiçbir şekilde cevap yazamıyorum mesela. Klavye açılıyor fakat klavyenin açıldığını Instagram farkedemiyor. Yine Instagram'da yorum veya dm mesajlarında da yazdığımı görmeden ezbere yazıp klavyeyi kapatıp ne yazmışım diye okumam gerekiyor.

    4- Pencere sırası sistemiyle ilgili bir durum gibi geldi bana hocam. Önceki/sonraki uygulama sisteminden kaynaklı sanırım. Uygulamaları farklı bir sırayla multi tasking ekranında tutuyor.

    5- Sormayın hocam, yanlış karakterler yazmak falan neyse de Instagram'da yorum okurken yanlış profillere hikayelere falan giriyor. Hele sağdan geri hareketi sırasında "takip et" kısmına denk gelecek diye kafayı yiyiyorum. Whatsappta da yanlış sohbetlere giriyor bazen. O konuda da "tıklama" şeklinde değil de parmağı ekranın sağından hafif çekip az bekleyip bırakma şeklinde kullanıyorum. Ekranın kenarında bi ok işareti çıkıyor bu şekilde yapınca.

    6- Nova Launcher kullandığımdan bilemiyorum hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengizGurkan

    a10 beta hocam şart koşmadılar hiçbir şekilde hatta data kaybı olmadan ota üzerinden alıcaksınız dendi.
    Android 9 un bir güncellemesinde "Treble" desteği gelmişti yanılmıyorsam. Bununla sistemin büyük güncellemelerde bile parça parça güncellenebilmesini destekleyecekti diye aklımda kalmış. Alakalı bir durum olabilir.

    Ancak dediğim gibi eski sürümlerde Beta dan stable a geçiş yapmak için cihazı komple sıfırlamanız gerekiyordu. Sıfırlamazsanız cihaz kilitlenip kalıyordu açılmıyordu. Farklı yöntemlerle açmanız veya All in One Toolbox gibi yazılımlarla son yüklü betayı tekrar atmanız gerekiyordu.

    Hatta tıkabasa dolu olan telefonumda veri kaybı olmasın diye ne taklalar atmıştım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peaky

    Maşallah hocam, telefonunuz bomboş anlaşılan

    Meraktan ben de baktım şimdi
    OnePlus 5T [ANA KONU]

    daha akşam temizledim normalde 8-9gb anca boşyer kalıyor bana sizin baya temizmiş cihazın içi




  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olabilir hocam çünkü a10 open beta 1 konusunda(oneplus forumunda) koyu harflerle herhangi bir data kaybı olmadan stabil sürümü ota üzerinden alıp yükleyebileceksiniz diye ve ben de öyle yaptım.
  • Launcher güncellendi, hayırlı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apkmirrordan düzenli olarak guncelliyorum ben. Oto güncellemeyi beklemenize gerek yok. Op5lere neden geç geliyor anlamıyorum zaten. Bizdekiler çok çok eski sürümler. Galeri de dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peaky

    Apkmirrordan düzenli olarak guncelliyorum ben. Oto güncellemeyi beklemenize gerek yok. Op5lere neden geç geliyor anlamıyorum zaten. Bizdekiler çok çok eski sürümler. Galeri de dahil.
    Ben de anlamıyorum hocam, neden kendi uygulamalarını Google Play üzerinden güncellemiyorlar acaba
    Open Beta sistem güncellemelerinin içinde bile Apkmirror dekinden 5-6 ay öncesindeki sürüm app ler var Sadece Oneplus için de değil, Asus kullanırken de aynı durum vardı




  • Peaky kullanıcısına yanıt
    nedense bu sıkıntı var şimdi bende güncelledim açıkcası hep eski sürüm bizdekiler. Gp artık çoğu şey gelmiyor hep manuel olarak kontrol etmek lazım.
  • Güvenlirligi nedir apkmirrordaki apkların?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gayet guvenilir hocam, twitterda verified profile sahipler. Reddit ve bir cok yabanci forumda sorun olmadigindan bahseden bir cok konu var. Ben de suresini hatirlayamadigim bir zamandir bazi uygulamalar icin kullaniyorum. Ama yine de siz bilirsiniz.
  • Çok iyi bi özellik.

    OnePlus 5T [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet hocam çok iyi özellik bence de
  • OnePlus 5T [ANA KONU]
    Hocam şöyle ne kadar kaldığını da gösteriyor. Bu ince düşünceler çok hoşuma gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu ama oneplus'un özelliği değil google'ın digital wellbeing adlı uygulmasının özelliği oneplus sadece implement etmiş(open betada gelmişti zaten sırf bunun için bir süre ob'de kaldım)
  • Batarya nereden bulacağız bu telefona? Son zamanlarda iyice azaldı performansı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün Android 10 OB3 yüklü cihazıma Oxygen Updater ile gelen 70mblık güncellemeyle Stable 10.0.0 a geçiş bildirimini denemeye çalıştım. Sistem güncellemelerini kontrol ettiğimde böyle bir güncelleme de görünmüyor normalde. Geçiş yapmaya çalıştığımda da olmamıştı hata vermişti. Volte ve vowifi anahtarlarını kapatmamıştım denerken belki o yüzden hata vermiştir demiştim.
    Dün bi bildirim geldi ve OB ile ilgili güncellemelerin kalktığını yazıyordu, girdim baktım gerçekten o 70mb güncellemeyi göstermiyor şimdi. OB3 te kaldım. Full update ile geçerim herhalde stable sürüme sorun değil de, Android 10 Open Beta yı 3 betayla bitirip komple stable a mı geçtiler acaba?
    Bir de ayda 1 veya 2 ayda 1 güncelleme yayınlanacağıyla ilgili bir yazı vardı geçenlerde. Güncelleme desteğini ayda 2-3 defa küçük güncellemeler yerine toplu büyük güncellemeler olarak mı yapacaklar acaba.
    Evet şuana kadar Android OB3 ile sıkıntılı birşey yaşamadım, beta ile alakası yok normal stable sürüm gibi ama kendi uygulamalarının sürüm yükseltmelerini Google Play veya başka bir marketten değil de sistem güncellemeleriyle yükleyen bir firmanın güncelleme olayını bu şekilde aylık olarak değiştirmesi garip geldi.

    Bu apkmirror deki Oneplus özel bölümündeki uygulamalardan bizdeki uygulamaların güncellemelerini otomatik yaptırabileceğimiz bir yöntem var mı acaba?




  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Hocam artık büyük güncelleme yok op5lere. Bir tek eis ve wowifi sıkıntısı var onları da yakın zamanda çözüp ekliceklermiş onun dışında güvenlik güncelleştirmelerini alıcaz sadece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu arama sonrası ekranda kalma sıkıntısı devam mi ediyor bana mı öyle geliyor. Kapattığım halde kapanmamış gibi 1-2 sn kalıyor.

    Bir de şu klavyenin altına boşluğu koyanin Allah belasını versin. Bi daha böyle tasarım yapamasin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android kökenli tasarım hocam o maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.