Şimdi Ara

Önemli: Spoiler Uygulaması Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

[sizer=red]Önemli: Spoiler Uygulaması Hakkında


(En Son Oy Tarihi: 27.12.2016)
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dizi, film, kitap, oyun gibi spoiler ile ilintili konuları kapsayan alt forumlarda ortak geçerli uygulamamız olan spoiler'a verilen 15 günlük bölüm uzaklaştırması kuralımız üzerinde, daha kaliteli bir bölüm kullanımı adına yönetim olarak aramızda yaptığımız değerlendirmeler akabinde kimi düzenlemelere gitme/gidebilme kararı aldık lakin uygulama üzerinde yapılacak değişikler, bölüm kullanımı üzerinden direk olarak bölüm kullanıcılarını ilgilendirdiği için durumu öncelikle siz üyelerimizin yorum ve görüşlerine sunma ve ona göre hareket etme gereği duyduk.

    Hali hazırda geçerli olan, 15 günlük bölüm uzaklaştırması içeren Spoiler kuralının bundan böyle "Dizi" alt forumu dahilinde uygulanıp uygulanmaması hususunda (Uyarlama dizilerin, uyarlandıkları içerikten yapılan alıntıların bu uygulamanın dışında kalıp cezaya tabi olması sabit kalmak şartıyla, güncel bölümlerin daha rahat konuşulabilmesi adına) öncelikle ankete katılmakla birlikte konu hakkında yorum ve görüşlerinizi de paylaşırsanız eğer, ağırlıklı görüş akabinde gerekli düzenlemeleri yapalım.

    İyi forumlar dilerim;
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bence çizgi roman, kitap vb. uyarlaması olan diziler için çizgi romandan ya da kitaptan spoiler verdiğini belirtmeyip bir şeyler yazan kullanıcılara, yazdığını spoiler içine alsa dahi sağlam ceza verilmeli. Güncel anket için ise yasak mutlaka devam etmeli. Zaten bilinçsiz çok kullanıcı var, böyle böyle öğrenebiliyorlar sistemi ancak.
  • Bence yasak sadece başlıkta ve ilk mesajda olsun. Yeni bölümü izlemeden bu bölüme girmez bir kişi zaten.
  • İlgili bölümlerde mesaj yazarken dikkat çekici bir uyarı konulabilir. Bu uyarı bir seferliğine mahsus olmamalı daimi olarak herkes tarafından görülmeli. Mesela ileti kutusu ile simgeler arasına veya ileti kutusunun hemen altına spoiler vermeme hakkında sade ve öz bir uyarı yazısı eklenebilir. Buna rağmen spoiler vermeye devam ediliyorsa ceza uygulamasına geçilmeli. 15 gün ideal ama caydırıcılık konusunda şüpheliyim.

    Spoiler bozan, berbat eden anlamına gelir. İzlenmemiş bir dizi bölümünden veya filmden bilgi yazarsan heves kaçırırsın, hoş olmaz. Mühim bir konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankete katılımlarınızı bekliyoruz, bu konu hakkında başka bir uygulama fikri olanlar da görüşlerini belirtebilir.
  • Arkadaşlar burada ki amacımız konu içerisinde spoiler uygulamasının kaldırılıp kaldırılmaması hususunda sizlerinde fikrini alarak ortak bir kural koymak.

    Takdir edersiniz ki imdb türevi bir çok yerli/yabancı site mevcut, bir diziye başlamadan önce insanlar zaten buralardan bilgi alıyor. Forumda ise tamamen dizinin güncel bölümlerinin sohbetinin yapılacağı, üyelerin güncel bölümlere göre inceleme/varsayım yapabileceği bir ortam yaratmak istiyoruz. Bunu, biz yaptık böyle oldu demek yerine sizlerinde fikir ve önerilerini alarak ortak bir karara varmak istiyoruz. Anketi açma sebebimizde budur.

    Lütfen azami katılımı gösterip varsa önerilerinizi belirtin ki bizde sizin isteklerinize göre yeni bir pozisyon alalım.
  • Kaldırılsa da kaldırılmasa da spoiler verip kendini haklı görecek zeytinyağı arkadaşlar mevcut. Ne yapacağınız çokta önemli değil ama ben devam etsin diyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini seçip spoiler butonuna basmak zor birşey değil. Bazen popüler dizi konularında zevk için bile spoiler veren olabiliyor. Kesinlikle devam etmeli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerk88

    Bence yasak sadece başlıkta ve ilk mesajda olsun. Yeni bölümü izlemeden bu bölüme girmez bir kişi zaten.

    Peki, diziye yeni başlamak için tereddüt edip de yorum almak için başlığa giren arkadaşlar ne olacak? Aynı şekilde bitmiş dizinin konusuna girip görüş almak isteyenler? Meseleyi daha da basite indirgeyelim, yeni bölümün genel atmosferi hakkında bilgi edinip hemen izlemeye ya da ertelemeye karar vermek için giren arkadaşlar ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 23 Kasım 2016; 2:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler yasağı devam etmeli. Şahsen spoiler olayında bi yasak olmayacaksa ben dizi hakkında fikirlerimi bu forumdan almamaya başlarım. Sonuçta bi butonu kullanmak zor bi olay değil.
  • Spoiler devam etmeli ve daha da önemlisi spoiler'in ne ile ilgili olduğu da spoiler öncesinde belirtilmeli...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizinin yeni bölümü oldugu günler izlemeyenler girmesin konuya, yeni bölüm sırasında kimse spoiler kullanmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerk88

    Bence yasak sadece başlıkta ve ilk mesajda olsun. Yeni bölümü izlemeden bu bölüme girmez bir kişi zaten.

    Peki, diziye yeni başlamak için tereddüt edip de yorum almak için başlığa giren arkadaşlar ne olacak? Aynı şekilde bitmiş dizinin konusuna girip görüş almak isteyenler? Meseleyi daha da basite indirgeyelim, yeni bölümün genel atmosferi hakkında bilgi edinip hemen izlemeye ya da ertelemeye karar vermek için giren arkadaşlar ne olacak?

    izlemediğim dizi yada bölüm olduğu sürece son mesajlara bakmıyorum. insanların spoiler butonunu kullanacağının garantisi yok.




  • Güncel..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam etsin. İzlemeyen girmesin demişsiniz ama bazen gün içinde "Acaba yorumlar nasıl?" deyip bakıyorum. Şu şekilde bir mesaj yazmak zor değil;


    Bölüm fena değildi. Geçtiğimiz haftaya göre daha iyiydi.


    Bölümde bu oldu, şu oldu, bunun ölmesi çok üzücüydü.
  • Bölüm bölüm ayırın o zaman dizileri boş boş güncellemelerle uğraşacağınıza,bir dizinin mesela pazartesi 5. bölümü yayınlanıyor o zmn o arayı diğer yorumlardan ayrı tutarsın isteyen spoiler verir diğerleride spoiler yedim diye konuyu kirtletmez
  • Yasak devam etsin. Yeni bölümü çıkmış olan diziyi izlemeden ana konusuna girmeye korkuyorum.
  • Yorumlar ve açık ara anket sonuçları (%81/%19) akabinde açığa çıkan duruma göre, evet. "Açık ara" durumu dolayısıyla da karar almak adına daha fazla beklemeyi de gerektiren bir durum yok evvela.

    Katılım için tüm bölüm müdavimlerine teşekkür ederim,

    İyi seyirler, iyi forumlar dilerim;

  • Tabiiki de devam etmeli. Sonuçlar da devam edeceği yönünde. Aklın yolu bir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.