Şimdi Ara

Onarıma bıraktığım cihaza yetkisiz değişiklik.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 28.10.2019 Tarihinde Samsun Başarı teknik servisii ne bıraktığım Apple marka Iphone7 cihazımı bıraktım.
    Onarım ihtiyacı duyduğum nadiren yaşanan problemler; Wi-Fi ve hücresel zayıf sinyal ve aramaların düşmesi problemi ve sürekli yaşanan problem ise Touch ıd her zaman tanımaması bataryanın çabuk bitmesi (çok fazla program kurulu olmamasına rağmen) ve düzenli olarak yaşanan videolarda ses kaydı alırken arka planda gelen cızırtı sesiydi. Son zamanlarda bu cızırtı sesi farklı bir boyuta gelip ses kaydı alırken kişi sesini algılamayıp sadece şırıltı sesi vermeye başlamıştır.
    Bu şikayetlerden bıraktığım ve daha önce hiç servis içi veya servis dışı herhangi bir müdahale tamir Elle kontrol, fabrika ayarlarına çevirmek dışında iTunes le yazılım dahi atılmamış cihaza "yetkisiz değişim" gerekçesiyle 3220,00 TL fatura çıkartılmıştır.

    Cihaza dışarıda hiçbir müdahale sağlanmamıştır. Yere kesinlikle düşmemiş herhangi bir su sıçrama dahi olsa gelmemiş oldukça temiz kullanılmış ekran filmi çıkartıldıktan sonra teslim ettiğim kişinin de söylediğine göre sıfır ayarında görünmektedir.
    Teslim ettiğim kişiye özellikle sorduğumda cihazı kaç günde teslim alırım onarılır mı yoksa değişim mi alırım dediğimde değişimi biz gerçekleştirmiyoruz biz elimizden geldiğince onarmaya çalışıyoruz olmazsa gönderiyoruz çünkü değişime gönderdiğimiz merkez çoğu zaman haybeye yetkisiz değişim diye rapor çıkartarak cihazı garanti dışı bırakıyor beyanında bulunmuştur.

    Bu beyan sonrası binbir korku ile cihazı teslim ettim ve korktuğum başıma geldi.
    Başka bir resmi teknik servisi olan esc ye durumu izah edip bilgi almak istediğimde Apple tarafı bunu artık çok sık yapıyor Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayette bulunmanız gerekmektedir şeklinde beyanda bulunmuştur.
    Cihazım 22.02.2019 tarihinde faturulandırılmış 8 aylık bir cihazdır.
    Bu tutarı ödemek gibi bir durumum yok, tamamen haksız yere kesilen bir faturadır, cihaza herhangi bir müdahale kesinlikle uygulanmamış değişen ya da içeride benden kaynaklı değişen ya da zarar gören bir parça kesinlikle bulunmamaktadır. Ve bu olaydan çevremde kime bahsetsem "Sen adamını bulamamışsın param parça cihazları bile sıfırıyla değiştirebiliyorlar tanışın olduğunda" deniliyor. Apple teknik servisiinde ki çalışanların tanışlarının ödemesi gereken tutarı haksız yere bizi mağdur bırakarak faturalandırması adalet dışıdır.



    Güncel:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/142281533



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bendini -- 5 Mart 2020; 22:37:35 >







  • Bu "Yetkisiz Müdahale" olayı çok sık olmaya başladı Apple'da.Neden kaynaklanıyor hala anlamadım?
  • Kutusunu dahi kendim actim
    gundelik hayatta yanimdan ayirmadim ama nasil olduysa ici acilmis yetkisiz eller degmis 😂
    Bence Apple nokia yolunda emin adimlarla ilerliyor
    Ben batarya degisimi istedim telefon degisimi dahi istemedim ama yapmadilar 3200 tl fatura cikardilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac4601 kullanıcısına yanıt
    Tüketici hakem heyetine kaldık.
    Umutlu değilim ama başka olasılık yok ama mantığa bakarmisin hadi aptaliz gerizekaliyiz senin yine batarya bende arka mikrofon için 3220 tl değişim ücreti istiyor garanti desen 60-90 gün verecekler garanti disi işlem olduğu için 7 aylık sıfır telefonunu vereceksin 3220 tl vereceksin 2-3 ay garantili yeni telefon verecekler.

    Böyle bir mantık anlayışı olabilir mi telefonu vermedin 3220 tl vermedin sat telefonunu ölü fiyati garantisiz 2 bin kozmetik açısından iyiyse 2500 koy üstüne bin lira daha 24 ay garantili sıfır i7 al tabi o 24 ay garantiye güvenip böyle bir aptalligi iphone alarak ikinci kez yapacaksan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de başıma geldi ve sıfır cihaz ile değiştirdim. Hocam 3u tools adlı bir program var indirin onu sonra view vertification reporttan değişen parçayı ve tarihlerini görürsünüz. Apple desteğe konuyu anlatın ve size inanıyorum değişim yapsanız cihazı niye garantiye veresiniz ki. Parça değişim tarihlerini ve eski yeni parça seri no larını apple desteğe iletin. Yüksek ihtimalle değişim olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • demin telefonu teslim aldım. alt mikrofonuda bozup öyle göndermişler artık hiç bir şekilde görüşme sağlanmıyor telefonda bu nasıl bi lanet bişeydir.
    bidaha iphone a bulaşmam bulaştırtmam.
  • Geçmiş olsun, apple servis desteği standart Türkiye firmalarının gerisine kadar düştü anladığım kadarıyla.

    Giderekte daha kötü bir hal alacak gibi görünüyor.
  • Karar sonuca bağlandı.

    Cihazda meydana gelen arızanın imalat kaynaklı olduğu ve 3500 TL para iadesinin tarafıma sağlanması yönünde karar çıktı.
    Ancak telefonu aldığım yer iflas gösterip dükkanı kapatmış.

    Karar tutanağıyla telefonu aldığım yerin eski sahibini icrayamı vermeliyim?

    Yoksa Apple ı karar tutanağını delil göstererek davamı etmeliyim?
  • Öncelikle kararın Lehinize çıkmasına sevindim.Normalde satın aldığınız yerden para iadesi almanız gerekiyor. Şu anki durumda
    Apple müteessilen sorumlu. Öncelikle Apple ile görüşün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 aylık cihazına deji batarya takan çakal tanıdıklarım var.
    sizin cihaz ikinci el mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PRODJ

    Öncelikle kararın Lehinize çıkmasına sevindim.Normalde satın aldığınız yerden para iadesi almanız gerekiyor. Şu anki durumda
    Apple müteessilen sorumlu. Öncelikle Apple ile görüşün.
    Sonuç olarak distribütöre kadar uzandı konu Apple müşteri hizmetleri distribütör ü söylemiyor.
    Ulaştığımız bir distribütör de ürünün kendilerine ait olmadığını ancak doğru yol izlediğimizi benim ürünümün distribütörünü bulmam gerektiğini söylüyor.
    İcraya verebiliyorum ancak kapatılan dükkanın sahibi söz konusu kişinin herkese epeyce borcu olduğunu ve herşeyine haciz koyulduğunu söylüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bendini -- 10 Mart 2020; 19:58:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.