Şimdi Ara

Ön cam çatladı orjinal mi takmalı yan sanayi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
48.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • orjinal taktırın , yan sanayi olanlar sıkıntı yapabiliyor gözünüz hassas sa .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Ben Volvo S80 araç ön camını kaskodan değiştirtmek zorunda kaldım ve belli bir miktarını cebimden ödeyerek (sanırım %25 idi) hasarsızlık bozulmamıştı.

    Ben yan sanayi ön cam tavsiye etmem. Devamlı gözünüzün önünde. Yan cam veya arka cam olsa belki çok önemli değil ama göz sağlığınız ve sürüş konforu ve güvenliğiniz için ön cam çok önemli.

  • arka cam olsa yan sanayi derdim de ön camsa orijinal taktırın bence...
  • Aynen gözlerden baş ağrısı yapıyormuş diyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 yıldır yan sanayi cam kullanıyorum ne başım ağrıdı nede hızla ilgili bir sıkıntı var nede güneş ışınları ile ilgili orjinal cam ozaman 450tl idi doraglass cam taktırdım 175tlye aradaki fark sadece ford logosu.
  • Birisi gecen sene olmak üzere 2 kere basıma geldi. 2sinde de yan sanayi takıldı. Burada yazılan "hızı belli etmeme özelliğinin olmaması, rüzgar sesi alma, içeriye su girmesi vs" gibi olumsuzlukların hiçbirisini yasamadım. Orijinal takan sadece Axa sigorta diye biliyorum. Ancak diger firmaların klozlarinda yazar "...%25'i ödendiği taktirde orijinal takılır" diye. Ancak cam servisleri nasıl yapıyorsa bu hesabı istenen fark %25 degil daha fazla oluyor. En azından benim basıma 2 kez gelen durum bu sekilde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ön cam çatlamıştı. Orjinal ön cam 3500TL. Yan sanayi ön cam 320TL. Kasko orjinalini alırsan %25'ini sana ödetiyor. Kısaca 875TL.

    Yan sanayi taktırdım tabii ki. Otomobil firması aracına özel üretilen parçalarda müşterisinin mağduriyetinden faydalanarak haksız gelir elde ediyorsa, kusura bakmasın, benden hiç kazanamaz. Düşünmeden yan sanayi taktırdım. Gayet memnunum. Orjinalinden bir farkını hissetmedim. Araç yılda 45.000km yol yapıyor. Çoğu 160km sabit hız ve otobanda. Yağmur, çamur, kar, fırtına, güneş, araç uzun yol gidip geliyor. Yan sanayi camın bir eksisini görmedim. Ancak Atermik ve/veya artist özellikli camlarınız varsa iş değişebilir. Yan sanayi camı inceleme fırsatınız varsa inceleyin, öyle taktırın. Yağmur/far sensörünü sökerlerken başında durun. Genellikle firmalar adilik olsun diye sökülürken tırnağı kırılacak şekilde üretiyorlar. Yeni cama geri takarken cama tam basmayabiliyor. Bu da yağmur sensöründe sorun yaratıyor. Bu durum gerçekleşse dahi, basıyorsunuz silikonu, yapıştırıyorsunuz. Bitti gitti. Biz camcıda öyle yaptık. Baktık tırnak kırıldı, içten silikonu bastık, sensörü cama bantladık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC@DC

    2.5 yıldır yan sanayi cam kullanıyorum ne başım ağrıdı nede hızla ilgili bir sıkıntı var nede güneş ışınları ile ilgili orjinal cam ozaman 450tl idi doraglass cam taktırdım 175tlye aradaki fark sadece ford logosu.

    Orijinal cam yan sanayi camdan çok farklıdır. Tanıdığınız bir camcıya sorun size anlatacaktır. Atermik özellik yan sanayi camlarda bulunmaz. Atermik özelliğinin tam olarak neye yaradığını bütün özelliklerini bilmiyorum. Bildiğim zararlı ışınları kesme gibi şeyler. Fakat şuna şahit oldum. Örneğin OGS- HGS gibi uzaktan algılayıcılı şeyler atermik camlarda çalışmıyor. Atermik camlarda sadece siyah bölgelere yapıştırılması gerekir. Bu konuda bilgisi olmayan bir çok kişiye sonradan ceza gelmiştir. Demekti OGS-HGS gibi şeylerin okunmasını engelleyen bir camın bir çok konuda yan sanayi camdan farkı vardır.




  • Bir daha ki kaskonuzu yaptırırken servisle anlaşması olan bir sigorta firmasından yaptırım. Camınız direk servisten değişir. Fakat servis anlaşmalı olan sigortalar biraz pahalı oluyor.
  • Kesinlikle orjinal taktir derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UĞURLU OTO CAM

    ne olursa olsun bu markayı tercih edin,

    LUCKLY AUTO GLASS olarak da bilinir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    UĞURLU OTO CAM

    ne olursa olsun bu markayı tercih edin,

    LUCKLY AUTO GLASS olarak da bilinir

    uğurlu zaten bir çok ana sanayiye orjinal parça temin eden firma.

    tek farkı servisten aynı camı renault logosu var diye 500 600 tl fazlaya alıyorsunuz.


    sanırım denizlideydi merkezleride
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

    quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    UĞURLU OTO CAM

    ne olursa olsun bu markayı tercih edin,

    LUCKLY AUTO GLASS olarak da bilinir

    uğurlu zaten bir çok ana sanayiye orjinal parça temin eden firma.

    tek farkı servisten aynı camı renault logosu var diye 500 600 tl fazlaya alıyorsunuz.


    sanırım denizlideydi merkezleride

    istanbul yenibosna değirmenbahçe caddesinde de yerleri var,

    basın ekspres yolundan;

    E5-TEM yönü kuyumcukentten sonraki sapak
    TEM-E5 yönü Güneşliden sonraki sapak yani Starcity sapağı.

    şirketle hiçbir bağım yok,

    çok övülen bir firma ondan yazdım.




  • hocam kesinlikel otjinal taktır bizim önceki mercedes'in camı çatlamıştı yan sanayi taktırdık çok fark var orjinal aracı süratlide gitse belli etmiyor tabi yavaş gitmek en iyisi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.