Şimdi Ara

Omuz MR sonucu yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim. Bildiğiniz gibi Corona yüzünden çok acil olmadıkça hastaneye gidemiyoruz. Yaklaşık 6 aylık bir spor geçmişim vardı parmağım kırılınca ara vermiştim 3 ay kadar tekrar başladığımda kendi eski enerji ve kuvetim duruyormuş gibi çok zorlayıp ağır program yaparak omzumu sakatladım yani bilgi eksikliğinden ötürü. Benchpress te olduğunu düşünüyorum özellikle ön deltoidimde ağrı vardı daha çok zorladım belki geçer diye ama olmadı. Sonra ara verdim düzelmedi ortopediste gittim 3 kere hepsinde kremve ilaç verip yolladı en son fiziktedaviye gittim MR istedi ve fiziksel muane yaparken kolumu kaldırdığında hep 90 dereceye gelince çıt sesi geliyordu zorlanarak ağrıyla birşeyler söyledi MR'a yolladı. Mr çekindim sonuç 10 gün sonra geldi fakat geldiğinde ülkeye koronada gelmişti bende korkudan gidemedim tabi. Artık hep evdeyim ve evde çok amaçlı benchim birçok aletimde var kilo alıyorum sağlıksız olarak hep yatıyorum tekrar spora başlamak istiyorum ama fizik tedaviye de görünemedim. Mr sonucumu burdan danışmak istiyorum tavsiye verebilicek olan var mı spor yapmaya devam etsem ciddi bir problem olur mu bilmek istiyorum çünkü gerçekten evde hep boş boş yattığımda moralim çok bozuluyor artık spora tekrar başlamak istiyorum.
    Sonuç kısmında akromioklavikuler eklemde ılımlı hipertrofi mevcuttur.
    Omuz MR sonucu yardım.







  • Öncelikle geçmiş olsun hocam. eğer doğru anladıysam aynı durum bende de 2 haftadır var. Herhangi tıbbi bir bilgim olmamakla beraber rapordan anlamaya çalıştığım kadarıyla klavilula ve spakula kemiklerinin birleştiği noktada zorlamadan/kazadan ötürü bir problem oluşmuş. Araştırmalarıma göre de antiinflamatuar bir ilaç kullanıp dinlendirerek seyrine bakmanız gerekmekte.
  • linkorn L kullanıcısına yanıt
    Hocam spor yapsam kötüye mi gider yani. Eczaneden hangi ilacı almamı öneriyorsunuz isim olarak.
  • Bu konuda çok bilgili biri değilim hocam ben o yüzden yorum yapmam da doğru olmaz ama her sakatlıkta dinlenme şart zaten. Ben rear lateral raise yaparken çok ağrı oluyor şuan o yüzden 1 hafta hiç shoulder girmeden devam edicem programa. ağrılar için antiinflamatuar ilaç önermişler. Aspirin kullanabilirmişsiniz ağrı olduğu dönem için.
  • Hocam ben 3 aydır yatıyorum ya nereye kadar yatıcam böyle, kas gevşetici kremlerimi sürüp omuz çalışmadan başlayım en iyisi böyle yata yata daha kötü olucaz bu gidişle hastaneler temizlenince tekrar gideriz artık napalım.
  • O kadar dinlendiniz ve hala devam ediyorsa zaten doktora tekrar gitmek şart gibi görünüyor. Bazen kronik hale gelebiliyor sakatlıklar. Omuz çalışmasanız bile omzunuzu hafif ısıtmadan spor yapmayın benim önerim. Omuz içinde çok hafif çalışmalar yapıp sakatlık durumunu izleyin bir süre.
  • Çok sağolun hocam. Evet ben kronik bir sakatlığa dönüştüğünü düşünüyorum parmağım bi dönem kırıkken elektirikçide çalışırken sol kolum yukarıda sürekli tuğla kırıyordum o dönem olduğunu düşünüyorum hatta. Sinir sıkışması gibi bi ağrı parmaklara vuruyor diyebilirim belki sporla ve egzersizlerle düzelir çünkü spora başladığım ilk dönemde de sanki böyle bir ağrı yaşamıştım ve zorladıkça düzelmişti gibi bir algı var kafamda. Ama ciddi bir sorun olmasın diye omuzu zorlamadan hafif bir şekilde başlıcağım. Aylardır düzelmedi malum doktora şu vakitlerde gidemem hastaneye girmek istemiyorum
  • Tekrar çok geçmiş olsun, çok hafif başlayarak sürekli kontrol ederek çalışın.
  • Hocam ne yaptın , aynı durum ben dede var. nasıl geçirdin . omuz ağrısını , mr incelemesi aynı benim kisi.

  • Turtle Punch kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Sakatlıkta son durum nedir? Aynı sakatlığı bende son 1 yıldır yaşıyorum. Bench presste oldu yaş 23 ve hala çözemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OguzhanTaspınar BYXTU

    Hocam geçmiş olsun. Sakatlıkta son durum nedir? Aynı sakatlığı bende son 1 yıldır yaşıyorum. Bench presste oldu yaş 23 ve hala çözemedim.
    Hocam bench press i bırakın, dumbell press dar tutuş yapın ortalama ağırlıklarla. Shoulder press ile yendim ben önce omuzlarıma düşük ağırlık bol tekrar yaptım. 4 ayda felan düzelttim o dönem bir youtuber izlemiştim kendiside shoulder press ile düzelttiğini söylemişti düşük ağırlık yüksek tekrar ve yavaş yavaş yaparak. Omzumu bile kaldıramaz bie haldeyken toparladım bende.
  • Turtle Punch kullanıcısına yanıt
    Çok sevindim sizin adınıza, şu anki ağırlıklarınız ve fiziğinizden memnunmusunuz?
  • OguzhanTaspınar BYXTU O kullanıcısına yanıt
    Valla hocam çok memnundum güzel bir fizik yaptım kısa bir sürede bir çok kişinin yapamadığı bir fiziğe ve ağırlıklara ulaştım. Dumbell presste 35kg+35kg 10 tekrar 40kg 6-8 tekrar o gün ki beslenmeme göre değişiyordu. inanılmaz bir ivme yakalamıştım ama iş değişikliği yeni işimin temposu ve evlilik arifesine girme ile tüm spor hayatım rafa kalktı 1.5 yıldır yapmıyorum neredeyse. Şimdi sppr salonunda değil ama evde 10 kg dumbell ve vücut ağırlığı ile biraz vücudu toparlamak istiyorum çünkü kendini inanılmaz saldı eridim resmen. Ama sakatlık olarak düşünmeyin sorununuzu. Ne fizik tedavi ne doktor buna çözüm bulamıyor bende hiç biri çözüm olmadı. En temizi kendi vücudunuzu tanımanız ve onu dinlemeniz olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.