Şimdi Ara

ölü aküyü hortlatmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
3
Favori
74.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • valla ne yalan söyliyim bende işyerinde ups ten çıkma çöpe atılacak akülerden 6 tane alıp hepsine asitli su ekleyip şarja koydum şu anda zehir gibi elektrik var akülerde bu sefer yine ups ten söktüm bu aküleride götürüp operasyon yapacam bakalım şarj alacakmı ??
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    asitli su derken ne kadarı asit ne kadarı su :) bende katcam araba aküsü var 60 amper ölmüs sarj almıo
  • propanol nikli arkadaş hortlatmış konuyu

    asit & saf su derişimin ne hacım, elimde bikaç 12V 7A akü var da ups'e takviye yaparım canlanırsa
  • benimde var ölü akülerim.
    bozuk el fenerlerinden aldım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6 adet Yuasa marka 12 volt 7 amper lik akulere asitli su akü suyu ekledim hepsini şarja koydum en fazla 3-4 ay kullanabildim. Sonra hepten şarj tutmaz oldular size tavsiyem boşa cabalamayin.

    Tüplü tv yi soklamak gibi bişey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kuru akü denilen icada saf su yada asitli su takviyesi yapmayın kesinlikle yapsanızda 7ah için 10 damla göz başına asla geçmeyin. Şarj dan sonra sızdırma yapar mutlaka haberiniz olsun.Bazı arkadaşlar plakaların üzerine kadar demiş bi doldurunda görün tersten heryer asitli su olur.
  • emrah8230 E kullanıcısına yanıt
    1 yıl bitik yatmış 12v 7a aküyü zor ayağa kaldırdım,, şimdi çalışıyor fakat 150mA ledi,, 5 saat çalıştırıyor... 1 yıl bitmiş beklediği sürede ne olmuştur acaba..
    bu durumdan önce 8m şerit ledi 1600mA 2-3saaten fazla çalıştırıyordu,, üstte kapak gibi bir plaka var, kenarlarında tırnak var,, kapağı zorlasam altından ne çıkar acaba...
  • Bende de 12 v 25AH kuru akü vardı, üst kapağı söküp şırınga ile arıtılmış su ilave ettim.Önceden
    6 gözde su kaynarken , şuan bir gözde su kaynamıyor.Fakat bunların hiç faydası olmadı.Bana sülfürik asit lazım.Bir de akünün içindeki asit çok fazla olursa ne olur?
  • kuru akünün içinde zaten elektrolitik asitli su vardı ilk satıldığında zamanla saf su buhar oldu asit derişiği arttı ve plakalar öldü . Tek gözde asit kaynıyosa oraya bir metal sapla o gözü iptal et çünki o gözde plakalar arası boşluk artmış yani o gözün ömrü bitmiş. size tavsiyem fazla doldurmayın saf su yada asitli suyu . Şarj olurken sızdırırsa vay halinize. Zaten kuru akü sulu akü mantığıyla fazla asitli su takviyesi ömrünü daha da kısaltır. iç yapıları çok farklıdır. Sıfır aldığınız aküye asitli su takviyesi yapılır bu gücünü arttırır ancak ömründe azda olsa kısalmalar olur(7ah için göz başına 5 damla geçilmemelidir).
  • Hortlattınız mı akünüzü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bane

    Hortlattınız mı akünüzü ?

    Hortlamadı Yeni akü almıştım, geçen sene o aküde öldü. Ups duruyor bir köşede şimdi.
  • Çocuk arabası aküsü nasıl canlandırılır. 6v

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek frekanslı titreşim teknolojisi ile akü yenilemesi yapılabilir.
    https://www.akudoktoru.net/akuyenilemenedir
  • Bu akü doktorunun fiyatı ne kadardır
  • yüksek frekans titreşim oksit yapmış plakaları temizler. Dökülmüş hasar görmüş plakaları tamir etmez. Zaten akü plakalarıda genelde hasar görür oksit yapmaz. Asit aşındıra aşındıra plaka kopar dökülür(parçalanır). Bunun tamiri yok gerekte yok. En kolay çözüm uğraşmak isterim diyen için her bir göze saf yada asitli su takviyesi yapın 10-20 damla kadar(bu fazla bir miktar ancak bu yapıcağımız test içindir.) Sonra 15-18 voltla sarj et amperi sağlam bi kaynak olsun. anlık yük bindiğinde en cok ses çıkartan göz arızalıdır. tespitinizi yaptıktan sonra bi tane ampul bağlayınız aküye. sonra o gözün içine bir metal parçası sokarak gözü kısadevreye almaya çalışın. Birbirinden ayrılmış noktara temas ederse ampul parlak yanacaktır. Yada şarj aletinden fazla akım cekmeye başlıcaktır. Unutmayınız ki bu işlem akü voltajınızı 1.2 civarında aşağı cekmek demektir. Son olarak aküyü baş aşagı tutup serp bir sekilde sallayınız. İçindeki fazla su dökülür. Geriye kalan miktarda en ideal saf suyudur. Anlatımım 7ah12v kuru aküler ve aynı boyuttaki kuru aküler için geçerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah8230 -- 25 Haziran 2018; 15:33:9 >




  • Hortlatılan konuya hort bir cevap vermek gerekirse; Hortlamış akünün davası (pardon ömrü) olmaz.
  • emrah8230 E kullanıcısına yanıt
    Anlatırken akü nün içini yaşıyor Maşallah ,,

    24v 100A tır aküsünü , ters çevirip sert bir şekilde vursak, 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb Elimde eski ups'mden kalan akü var. Sonradan aldığım ups'im aküsünü değiş diye uyarı veriyor arada. Eski aküyü takıp, açma kapama tuşuna basınca tepki vermiyor. Buna yapabileceğim bir şey var mı?
    Eski akünün üzerinde 12v 7ah 20hr yazıyor. Şimdi kullandığım ups apc 1400u içinde kendi aküleri var akünün üzerinde bir şey yazmıyor. Program self test yapınca testi geçiyor ama arada bataryayı değiş uyarısı veriyor. Eski aküyü diriltsem dahi bundan daha mı randımanlı olur bilmiyorum ama atmadan önce deneyiyim bir. Bu arada eski akü çok uzun zamandır köşede duruyo olsada eski ups ölmeden bir kaç ay önce almıştım fazla kullanılmadı. Salladım ses yok bu arada
  • karbonatla akü canlanır diyenler var
    deneyen oldu mu acaba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.