Şimdi Ara

Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
15
Favori
1.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu:
    Hayatımız boyunca belki hiç okumayız yada hep okuruz.
    Bir kitapta beklenen tek şey Okumadan evvel ki halinizle sonraki halinizde geçirmiş yada değiştirmiş olduğu evrelerdir, etkileşimlerdir.
    Bu konu üzerinden, unutamadığımız, bizde çok büyük etkiler bırakan, hayata bakış açımızı değiştirebilen kitapları, başkalarınında faydalanması için paylaşıyoruz.
    Konu her an güncellenmektedir arkadaşlar.
    Sizde destek paylaşımlarda bulunarak, konunun kalitesini dahada arttırabilirsiniz.
    Lütfen tartışma yaratmayalım, paylaşıma önem verelim.

    BİLGİLENDİRME: Ana sayfada gerekli ayırmaları yapmış bulunmaktayım.
    Zamanla Ana sayfa haricindeki diğer sayfalara yığılmış olan, kaynaklarıda Ana sayfaya dahil edeceğimden kuşkunuz olmasın.
    Şu anda konunun içeriğinde bulunanları yazarların eserlerini Alfabe Sırasına göre Ana mesaj haline getirip, arayanlar için daha kolay bir hale getireceğim.
    Destekleriniz için teşekkürler.

    Dipnot: Toplu alıntı yapmayalım lütfen!

    Dostoyevski

     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    Öteki Ben
    Açıklama:

    Topluma ait olamayan, kendisiyle sürekli çatışan, sosyal hayatın dışına itilen bir anti kahramandır Yakov Petroviç Golyadkin. Golyadkin'in zihinsel tutarsızlığının insanlarla iletişimini zorlaştırdığı, giderek kendini ötekileştirdiği bir çatışma romanı Öteki Ben.
    Dostoyevski'nin bu romanındeni bir keşfe çıkar okur; kahramanımızın dünyasının ikiliği ve gerçeklik dediğimiz zeminin kayganlığı merkezinde psikolojik bir yolculuk yapar. Günümüzde dahi edebiyattan sinemaya yansımalarını halen gördüğümüz parçalanmış zihnin kurguladığı dünyalar Dostoyevski'nin eşsiz psikolojik anlatımıyla, gerilimi son ana dek süren sürükleyici bir romanda karşımıza çıkıyor.
    Bu kitap yazarın "İleride Öteki Ben'den benim başyapıtım olarak bahsedecekler" sözüyle de farklı bir anlam kazanıyor.
    "Öteki Ben, Dostoyevski'nin yazdığı en güzel şeydir." Vladimir Nabokov



     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    Suç ve Ceza
    Açıklama:

    Suç ve Ceza Dostoyevski’ nin engüzel eserlerinden biridir. Romandaki ana düşünce, başkalarına yapılan suçun cezası mutlaka çekilir esasına dayanmaktadır. Rusya’ nın büyük şehirlerinden birindeki yoksul halkın hayatı dile getirilmektedir. Bu romanını paraya duyduğu ihtiyaç nedeniyle yazdı. Eseri yazmaya başladığı zaman karısı ağır hastaydı.Karısının başucunda beklerken bu şaheserini yarattı. İlk kez, 1886 yılında yayımlandı. Romanın kahramanı Rodion Raskolnikov’ un Rus Faust’ u olduğunu söyleyenler var .Ortak yönleri ikiisnin de yoksul öğrenci ; gururlu ve ihtiraslı olmalarıdır. Her ikisi de üstün zekalarından ötürü duydukları gururla suç işlerler.Kendilerine bağlı bir kadının aşkı ile doğru yolu bulurlar.



     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    Yer altından notlar
    Açıklama:

    Yer altından Notlar, Dostoyevski'nin var oluş hakkındaki düşünce ve imgelemini en net olarak ortaya koyduğu eserdir. Birçok Batılı düşünürü varoluş felsefesi üzerine düşünmeye itmiş, bu anlamda etkilemiş bir klasiktir. Yazar, seçtiği karakterlerle acı kavramına dayalı psikolojik tahlillerde ve çözümlemelerde bulunur. Kitapta, Dostoyevski kendi iç dünyasına net bir aynadan bakmış ve o aynada gördüklerini olduğu gibi yansıtmıştır. Yerin altında akıl-eylem-erdem ilişkisini sorgulayan bir insan için yerin üstünde, yani modern dünyada gezinen adımlar ne ifade eder? Modern dünyanın dayatmalarına karşı kişinin yalnızlığı bilinçli bir tercih mi yoksa bir yenilgi midir? Ya da gerçekten yerin altında olan kimdir. Gerçek dünyadan kendini soyutlamış bir kişinin iç çatışmalarını ve hezeyanlarını konu alan Yer altından Notlar'da Dostoyevski, bu soruları cevaplayarak varoluşun temellerine iner ve bireye yönelik psikososyal tahlillerde bulunur. Dostoyevski okumalarının olmazsa olmazlarından kabul edilen bu çok önemli romanda yazarın daha sonra yazdığı tüm büyük romanların ipuçlarını bulacaksınız.



     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar

    Budala
    Açıklama:

    Romanın kahramanı Prens Mışkin, saralıdır. Tedavi gördüğü İsviçre’den döndüğünde elindeki giysi çıkınından başka hiçbir şeyi yoktur. Yaşamı kendi iç dünyasını seyre dalmakla geçmektedir. İnsanlarla her türlü alışverişten arınmıştır. Budalalık derecesinde iyi olan Prens Mışkin, tam bir ermiş kişidir, sevmekten başka bir şey gelmez elinden. Müthiş bir zeka sahibidir. Çevresindekiler, onu her zaman yadırgarlar, ama onsuz da edemezler. Kendisi de saralı olan Dostoyevski, romanının kahramanına kendi kişiliğinden pek çok şey koymuştur. Prens Mışkin’in anıları, aslında Dostoyevski’nin anılarıdır. Prens Mıskin’in romanının bir yerinde anlattığı, siyasal görüşlerinden dolayı kurşuna dizilme cezası alan bir adamın öyküsü, aslında Dostoyevski’nin başından geçmiş bir olaydır. Bir tutku romanı olan Budala, Dostoyevski’nin yazdığı ilk büyük aşk romanıdır.



     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    Karamazov Kardeşler
    Açıklama:

    Dstoyevski’nin en olgun döneminde yazdığı son romanı Karamazov Kardeşler, sadece Dostoyevski’nin değil, tüm kitapların üzerinde bir yerde duruyor
    Bir yerlerde okumuştum; Dostoyevski ölüm döşeğindeyken tek bir şeyin sıkıntısını yaşıyor; “Karamazov Kardeşler’i bitirememenin.” Yazar, Kafka’yla ikisini bu bağlamda birleştiriyor, o da ölmeden önce yazdığı her şeyin yok edilmesini istemişti. Buradan bir yerlere varıyordu yazı, ama kimin yazdığını unuttuğum gibi, nereye vardığı da aklımda değil… Zaten asıl konumuz Kafka ya da onun yazdıklarıyla arasında olan ilişkiden ziyade, Dostoyevski ve bitiremediğini düşündüğü, belki de en önemli eseri Karamazov Kardeşler.



     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    İnsancıklar
    Açıklama:

    İnsancıklar, 19. yüzyıl Rus yazarlarından Dostoyevski'nin ilk romanı. İlk Rus toplumsal romanı sayılır. Romanın ana teması diğer Dostoyevski romanlarında olduğu gibi acımadır.
    Eserin ortaya çıkışı ilginçtir: Yazar eseri bitirir bitirmez bir arkadaşınaokutur, o da eserden o kadar etkilenir ki romanı hemen gecenin bir yarısı döneminin önemli şairlerinden Nikolay Nekrasov'a götütür.
    Romanı başyapıt olarak tanımlayan Nikolay Nekrasov, ertesi gün romanın el yazmalarını yakın arkadaşı ve döneminin saygın eleştirmenlerinden Belinski'ye götürür.
    Belinski de romanı kısa sürede okur ve roman hakkında şunları yazar: İki gündür kendimi bu kitaptan uzaklaştıramıyorum. Yeni bir yazar, yeni bir yeteneğin kalemi bu; onu tanımıyorum, kimdir, neye benzer bilmiyorum ama bu roman Rusya`da hayatın sınırlarını öyle kahramanlara veriyor ki bize, bundan önce hiçbir yazar bu kadarını düşlerinde bile göremezdi. Rusya yeni bir Gogol kazandı.
    Olaylar o kadar hızlı gelişir ki Dostoyevski bile buna şaşırır. Roman Dostoyevski'nin büyük umutlarıyla yayımlanır ve Dostoyevski bir anda tanınan bir yazar durumuna gelir.
    Böylece daha ilk eserinde başarıyı yakalar. İnsancıklar, mektup-roman tarzında kaleme alınmış kısa ve toplumsal içerikli bir romandır. Dostoyevski'nin acıma duygusu daha bu ilk eserinde bile belirgindir.
    Roman, yaşlı bir katibin küçük bir kıza olan aşkını ve bu kıza karşı gösterdiği saygınlık çabalarını konu alır. İnsancıklar Dostoyevski'nin ilk yapıtı olmasına rağmen en önemli romanlarından biri sayılır.



    Franz Kafka
     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    Dönüşüm
    Açıklama:

    Dönüşüm adlı anlatı, yazarın anlatım sanatının gerçek anlamda doruklarına ulaştığı bir yapıttır. Küçük burjuva çevrelerindeki tiksindirici aile ilşkilerini en ince ayrıntılarına kadar irdeleyen anlatı, aynı zamanda genelde toplumun kalıplaşmış, işlevini çoktan yitirmiş olan akışına bilinç düzeyinde başkaldıran bireyin tragedyasını çarpıcı biçimde dile getirir. Gregor Samsa’nın başkalaşması, bir böceğe dönüşmesi, salt bir çarkın kaskatı dişlisi, eleştirmeyen, ama yalnızca boyun eğen bir toplum teki olmaktan çıkma anlamı taşır; böylece böcekleşen’in yazgısı, elbet toplumca dışlanmaktır.



    Tolstoy
     Ölmeden önce okunulması gereken kitaplar
    Diriliş
    Açıklama:

    Adalet sistemindeki yanlış uygulamalar ve bu uygulamalara maruz kalan bir kadın ve aynı kaderi paylaşan diğer mahkumların yaşadıkları olayları anlatmakta ve eleştiriler yapmaktadır.
    Dünyada tam anlamıyla adalet yoktur. Herkesin bir suçu ve günahı olacağı için dünyada kimsenin kimseyi cezalandırmaya hakkı olamaz.
    Ancak bütün sistemlerde bazı kimseler insanları cezalandırmaya devam etmektedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromud -- 18 Ekim 2012; 22:12:39 >







  • Bu mesaj konu sahibi tarafından ilerki zamanlarda konun içeriğine paylaşımda bulunabilmek için ayrılıp, değiştirilecektir.
  • Bu mesaj konu sahibi tarafından ilerki zamanlarda konun içeriğine paylaşımda bulunabilmek için ayrılıp, değiştirilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromud -- 18 Ekim 2012; 16:56:56 >
  • Bu mesaj konu sahibi tarafından ilerki zamanlarda konun içeriğine paylaşımda bulunabilmek için ayrılıp, değiştirilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromud -- 18 Ekim 2012; 16:57:05 >
  • olasiliksiz- adam fawer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesaj konu sahibi tarafından ilerki zamanlarda konun içeriğine paylaşımda bulunabilmek için ayrılıp, değiştirilecektir.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nfk-çile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu tutucular çoğalsın beyler, kıymetlenir buralar. Sağlam geliyorum bu sefer.
    Bu mesaj konu sahibi tarafından ilerki zamanlarda konun içeriğine paylaşımda bulunabilmek için ayrılıp, değiştirilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromud -- 18 Ekim 2012; 17:04:30 >
  • cok güzel bir konu ilerde ilave yapmak ve konudan faydalanmak için yer ayırtılmıştır
  • Dan Brown- Da Vinci Sifresi ve Melekler ve Seytanlar
    Alexandre Dumas-Monte Kristo Kontu
  • tolkien tüm kitapları.Adam tam bir fantastik yazar.onun üstüne tanımam.(fantastik hikayeli kitaplar)
  • konu kitap bölümüne açılmalı




  • stephen king kara kule serisi
  • Bir mesaj daha yazayım ilerde duzenlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesaj Masamune tarafından ilerki
    zamanlarda konun içeriğine paylaşımda
    bulunabilmek için ayrılıp,
    değiştirilecektir.

    Ayrıca reklam alanıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dan Brown - Da Vinci şifresi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun yazarım sonra

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

    konu kitap bölümüne açılmalı

    Konu dışının, açıklamasında farkındaysanız "Her şey , hayat, şu, bu, vs" yazıyor.
    Umarım konuya zamanla mesajını düzelterek destek olursunuz.
    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromud -- 18 Ekim 2012; 17:11:51 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.