Şimdi Ara

Olası Ceza Durumu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cobi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum. Kafamı söz konusu süreç hakkında ciddi şekilde karıştıran durumlar var. Ortada çok ciddi bir bilgi kirliliği mevcut ve bu duruma istinaden desteğinizi rica ediyorum. Normal şartlarda tecilim 31.12.2023 tarihinde bitiyor ve 03.12.1995 doğumluyum. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilmem adına kredimi çektim ve 31 Aralık tarihine kalmadan muayene başvurumu yaptım. Yarın sabahtan muayeneye gireceğim fakat birçok kişiye ortada sebep yokken tecilli olmalarına rağmen baka cezası ilettiklerine rastladım. Kütüğümün olduğu askerlik şubesini bile aradım fakat herhangi bir cezam olmadığına dair bilgilendirme aldım. Bu durumda ortada herhangi aksi bir durum ile karşılaşma olasılığım var mı? 2 yıllık önlisans mezunuyum ve şuan açıktan İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans tamamlama olarak devam ediyorum. Açıktan okumanın her ne kadar tecil etse bile ceza sebeplerinden biri olduğu iletilmiş. Gel gelelim 2014 yılından beri askerlik şubesine mümkün oldukça giderim ve tüm süreçlere dair gerekli bilgilendirme vs. gibi yazılar elimde mevcut. O kadar para çektikten sonra böyle bir cezai süreç ihtimalinin olması ciddi anlamda canımı sıkıyor. Umarım süreci iyi şekilde ifade edebilmişimdir. Desteklerinden ötürü herkese şimdiden teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beeeyk -- 20 Kasım 2023; 23:54:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Genelde o sıkıntılar MSB ile YÖK arasındaki sistemsel sıkıntı veya iletişimsizlikten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sistemin bir yerinde insan onayı faktörü varsa bu da sıkıntı yaratır.

    Mesela bir kişi YÖK'e göre 3 yıllık lisans mezunuyken MSB'ye göre hala lisans öğrencisi olarak görünüyor. MSB duruma uyanınca da bir anda yoklama kaçağına düşüyor. Bireyler de durum takibi yapmadıklarında bu tarz mağduriyetler olabiliyor.

    Sizin lisans öğrencisi olarak 28 yaşını doldurduğunuz yılın sonuna kadar (31 aralık 2023) ertelenmiş görünüyor. Bir sıkıntı yok duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam bu arada yeni dönebiliyorum mesajınıza, cevapladığınız için teşekkür ederim. Geçen gün muayeneye girdim fakat kronik epilepsim olduğu için hastaneye sevk edildim. Uzun süredir takipli olmadığım için EEG ve MR istedi doktor, Pazartesi ve Salı günü istediklerini çektireceğim. Duruma göre ilacı bıraktıracaklar veya “askerlik yapabilir” belgesi verecekler. Bu arada 10 yıla yakındır herhangi bir nöbet geçirmediğim ve ilaç ile önüne geçilebilen bir durum olduğu için sorun olmayacağı iletilmişti. Şuanlık en büyük endişem durup dururken ceza kitlenmesi. Benden yaşça küçük olan arkadaşlarıma bile 20k civarı ceza getirmişler bilemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.